Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generali şi colonei ai Armatei române – condamnaţi pentru “abuz în serviciu în formă continuată”, cu suspendare

Badalan si Popescu - doi foşti şefi SMFT. foto ziarelive

Generalii Eugen Bădălan, Mihail Popescu, Neculae Oţelea, coloneii Toader Mandea şi Eugen Calcan, precum şi Simion Lincă, fost şef al Biroului Juridic al Statului Major al Forţelor Terestre, au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare, “cu suspendare”.
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis condamnarea pentru “abuz în serviciu în formă continuată”.

Eugen Bădălan, actual deputat PDL şi fost şef al Statului Major al Forţelor Terestre în perioada 2000-2004, Popescu, fost şef al SMFT între 1997-2000, şi ceilalţi inculpaţi au fost acuzaţi de procurorii anticorupţie că au prejudiciat Armata cu peste 1,2 milioane de euro, prin contracte păguboase.

În anul 2000, cu acordul celor amintiţi, s-a încheiat un contract cu SC Tofan Steel.

Contractul prevedea ca tehnică militară scoasă din funcţiune să fie dată la schimb pentru anvelope. Valoarea contractului era de aproximativ 320.000 de dolari.
“Au subevaluat preţurile la deşeurile metalice care ar fi rezultat din dezmembrarea tehnicii militare şi au acceptat preţuri supraevaluate la anvelope. Practic, cei în cauză au acceptat preţurile impuse de SC Tofan Steel SRL, în defavoarea unităţii militare”, citează DNA.

Deşi la încheierea contractului erau scoase din funcţiune numai 1.508 mijloace fixe, s-au prevăzut a fi predate 2.874 astfel de mijloace (autovehicule, transportoare blindate, tractoare artilerie şi altele). Mai mult, s-a prevăzut predarea a 5.000 tone deşeu fier vechi, nouă tone alamă şi 5 tone cauciuc, care nu erau aprobate la schimb, prin ordin al ministrului, mai scriau procurorii anticorupţie în decembrie 2007, când i-au trimis în judecată pe cei şase ofiţeri.

“Comparând valoarea anvelopelor predate cu sumele obţinute de SC Tofan Steel SRL de la unităţile de profil unde au predat tehnica nedezmembrată şi deşeurile, rezultă un beneficiu de peste 20 miliarde lei vechi. Practic, în ultimii trei ani de derulare a contractului (2001-2004) rolul SC Tofan Steel SRL a fost de simplu intermediar între armată şi societăţile de preluare a materialelor refolosibile, încasând practic diferenţa de preţ”, mai arată DNA, citat de Gandul.

Notă:La aflarea veştii potrivit căreia deputatul PDL, Eugen Bădălan, a fost condamnat – e adevărat, “cu suspendare” – Vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu a declarat că:
“În PDL dispoziţiile Codului Etic şi ale Statutului se aplică automat, ceea ce înseamnă că deputatul PDL Eugen Bădălan va fi suspendat din partid”.

“Îmi pare rău să aud această veste”, a spus Voinescu, întrebat care va fi statutul în partid al deputatului PDL Eugen Bădălan, condamnat la patru ani de închisoare “cu suspendare”.

Fiind suspendat din partid, oare unde va “migra politic” domn general: la UNPR sau la partidul ce îl va înfiinţa, undeva-cândva, Geoană? Ce credeţi?

 

Sursa: AGERPRES, Gandul

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

28 Responses to “Generali şi colonei ai Armatei române – condamnaţi pentru “abuz în serviciu în formă continuată”, cu suspendare”

 1. descultul says:

  Doar atat, pacat. Restul pe cand? Armata colcaie cu astfel de indivizi.

 2. pensionar militar says:

  Suspendat chiar, ramane parlamentar si va vota in continuare la fel ca pana acum (PDL)!!!

 3. aladin says:

  Mare rusine pentru purtatorii de uniforma a statului. Pe vremuri si daca ar fi avut mandrie si onoare nu ar fi asteptat decizia in viata.

 4. Schwartzkopff says:

  RUSINE!!!

 5. Don Corleone says:

  si gen. Popescu= membru PSD
  Uite ca s-au intalnit” junghiu cu tusea”
  De PSD nu se discuta??E “verboten”

 6. Don Corleone says:

  Pt mine astia doi nu mai sunt de mult generali….sunt doar membri de partid
  Eu nu simt “nevoia imperioasa” de a fi membru de partid.N-am furat un capat de atza in viata mea.Ei au vrut sa se puna la adapost politic ca stiau ei ce stiau
  Cand aparea Popescu la antene si rtv toti ziceau….domnu ‘general, dar el servea interese de partid.Deschide-ti ochii!!
  PS NU e valabil si pentru “redactie”.Redactia e pe interes PSD;scurt si la obiect

 7. Don Corleone says:

  scmd ce mai face?? e bineee…”infloreste ca un mar ca un par”
  MUCLES!!

 8. Don Corleone says:

  astia au avut noroc ca nu s-au nascut in japan
  acu’trebuia sa-si faca seppuku
  Ce baftosi!!

 9. mai-mai says:

  scmd constanta infloreste. Scrie tov. macovei de rupe. a uitat cand cerea si i se dadea spaga la kogalniceanu. acum a devenit virtuos. un jeg uman, infumurat si cu reale virtuti de prost

 10. Redactia says:

  Pentru Corleone, akord etc
  Redactia v-ar recomanda sa nu va “aruncati” cu aprecieri “pro” sau “contra” partinice la adresa sa.
  Redactia nu este inregimentata politic in niciune fel!
  Cei de la PDL au facut public faptul ca, potrivit Codului Etic al PDL, Badalan va fi demis din randurile partidului.
  Cei de la PSD nu au facut o astfel de declaratie.
  Prin urmare, interpretarea ar putea fi si ceva de genul: PDL are un Cod Etic si il respecta! Si face chiar public acest lucru.
  Atunci, potrivit logicii unui individ care semneaza cu mai multe pseudonime, Redactia ar fi cumva “pro” PDL?

 11. gabriel says:

  Daca pentru cele 5 tone deseuri metalice, 9 tone de alama si 5 tone cauciuc, (subevaluate din graba de a se scapa de tehnica de pe butuci pana in anul 2000, dupa anul 2000 nu cred ca a mai fost vorba de graba) instanta a aplicat pedepsele de mai sus si recuperarea pagubei de 1,2 milioane de euro. Pentru basescu in dosarul flota, daca nu la anul, in urmatorii 3-4 ani, care credeti ca va fi pedeapsa ?. Eu, in conditiile in care pedeapsa cu moartea a fost abolita, as aplica pedeapsa cu inchisoare pe viata !!!!!!!!. Voi ce parere aveti ?, in special Don Corleone. Dar dumneata domnule(?), badalan ?.

 12. cornelusu says:

  @gabriel…in dosarul flota sunt altii cu mult mai implicati si de la partidele celor multi. Dar ce parere ai de Bancorex? Dar de Sidex nu zici nimic? Dar de Petrom? Dar de Bechtel? ….dar de tunrile celor din Armie? etc…………….daca-i bal …sa fie bal…..

 13. Spartacus says:

  @Don Curleone
  Lupti pe toate fronturile, jigodie de pdl-ist ! Mai zici ca nu esti vandut ! Rusine don curleone !!!

 14. ANONIM says:

  Eugen Badalan a fost smenar de cand il stiu(1980).A secatuit cramele din Vrancea si galeurile din Buzau.Pacat ca a luat cu suspendare.
  PS.stiti ca Oprea a avut dreptate cand a afirmat ca UNPR-ul este militarizat?A facut pe toti parlamentarii UNPR colonei.

 15. revoltat says:

  Da,sincer sunt revoltat,mi-e rusine ca am fost coleg cu aceste doua exemplare ,de fosti sefi ai smft,smg dar actuali parlamentari(badalan) si confident special al scms-dogaru(popescu).Si tot ambii sunt membrii ai academiei oamenilor de stiinta,vedeti pe situl camerei deputatilor- cdep.ro- ce diurna incaseaza badalan anual…O rusine mai mare chiar ca nu se putea.Cred ca ar fi bine daca,dintre noi sunt oameni adevarati si care detin informatii confirmate despre activitatea infractionala a acestor 2 indivizi,sa le spuna aici,deschis,pentru ca numai astfel putem contribuii cat de cat la curatenie,cel putin morala,in randurile noastre…

 16. Don Corleone says:

  @gabriel
  Ce sa mai raspund??Au facut-o deja cei de mai sus.Si au dreptate cu “carul”
  Mie rusine!!…nu de mine ci de ei.

 17. Don Corleone says:

  …de ei cei doi care au “pus botul” ca sa nu fiu inteles gresit

 18. Don Corleone says:

  @spartacus
  Ce pot sa-ti zic…..tu stii doar sa injuri.
  Idei/concepte/principii/ …..esti gol ca o ghinda uscata

 19. mai-mai says:

  Sunt de tot rasul cei doi. Pentru delectare, cititi pe infomondo militar scrisoarea tov. politruc mierlici. Omul care a supt Piatra Neamt-ul. Omul care isi zice colonel si de-a carui marlanie urla pana si Dealul Vulpea. Tov. politruc marlanici, nu Armata ti-a distrus sanatatea (pentru marea majoritate a facut-o de altfel), ci blestemele soldatilor. Alaturi de parlogeanu de la Bacau ai fost unul dintre dobitocii vii ai Ostirii. Decat tu ai fost (asa cum pocesti limba romana si in scrisoarea deschisa – se spune numai agramatule). Dar daca toata viata te-ai rastit numai la bocanci, acum suporti si tragi. Este jalnic pentru toti oamenii, dar tie inca nu ti-a dat Dumnezeu pentru cate poate si trebuie sa-ti dea.Asteapta ca mai vin si altele.

 20. ANONIM says:

  Mai-mai las-o jos ca macane.nu l-am cunoscut pe mierlici.In schimb l-am cunoscut pe parlogeanu.Nu-mi aduc aminte ca in perioada 1980-1987 ,la piatra sa fi fost un mierlici activist.retin insa ca exista un vulpe si un chebac.secretar de partid era un tanchist pe care sigur nu-l chema mierlici.Pe parlogeanu l-am cunoscut indeaprope.a fost comandant de batalion la topraisar,comandant de regiment la medgidia,ofiter in sectia operatii la armata 2-a,sef de stat major la fagarasi,comandant scoala la bacau.Te intelegeai suficient de bine cu el daca stiai sa discuti .Parlogeanu a fost cinstea intruchipata daca este sa faci comparatie cu altii(vezi eugen badalan).a fost destituit de coman pentru ca pe timpul concediului i s-au avariat 7 motoare tab .s-a nenorocit pe el si familia pentru armata.prima sotie l-a inselat cu un tovaras de breasla, iar a doua la parasit.si-a crescut singur ,unicul copil,o fata.a murit singur si parasit de toti.
  daca esti fan oprea este treaba ta.pupa-l unde vrei tu pe oprea dar nu mai ataca pe altii si in special pe morti.sper sa ai onoare .

 21. Schwartzkopff says:

  Nu fii atat de rau cu bietul om!

 22. Deac says:

  cititi articolul “Patru generali il relanseaza in afaceri pe Sever Muresan: un milion de euro incasati pentru case neconstruite”
  27 Iulie 2009
  Pun si o intrebare -Daca acesti generali nu au avut voie sa faca politica pe timpul cat au fost activi, ce mama draq cauta acum in politica. Parerea mea este ca ocupa fotoliile fara sa stie macar ce inseamna politica din moment ce nu au practicat-o. Faceti Armata de rusine domnilor generali . (din respect pentru armata nu vreau sa folosesc cuvinte grele la adresa lor)

 23. Mai copii, am fost la fostul meu elev Eugen Badalan, atunci cand era sef la CS in Dr Taberei la PC Dupa ce m-a tinut sase ore la poarta, a trimis un soldat sa-mi spuna sa plec acasa, adica la Braila. Eu doream numai sa-l vad si atat.A crezut ca vreau sa-i cer ceva.De atunci am aflat tot felul de grozavii: cum si-a platit functiile si gradele cu vin adus de soldati si bani de la tasu, cu IMB, cu devastarea tehnicii de lupta si trimiterea ilegala la casare a TC si avioanelor, cu fregatele lui Margareta si multe altele. Prostul daca nu-i prost destul nu-i si fudul, a venit ca paduchele in frunte in parlament si-i ducea poseta lui Nuti Udrea si turna apa plata lui RA Anastase. Un cocalar de galati, galonat de comunisti si dezbracat de capitalisti. Se zice ca este capabil de orice si eu cred. Rusinea Armatei Badala si gasca lui de nehaliti cu pensii nesimtite de cate o suata de milioane de lei. Hooo!

 24. La recurs le da cu executare. N-ar fi primii generali bagati la parnaie. Oricum le-a pregatit domnul VA Stanculescu un pat cald la Julava.Apropos de Generalul cu piciorul in ghips.Fosta lui secretara de la industrii, fosta sefa de la Loteria Romana, s-a spart in noaptea de revelion si dupa mai multe cupe de sampanie a furnizat o informatie bomba. Aceasta a declarat in fata unor apropiati ca nici mai mult nici mai putin, ca pe data de 22 decembrie 1989, ora 10.30 generalul Stanculescu, imbracat civil a fost introdus de Silviu Curticeanu la Nicolae Ceausescu unde a fost “instruit” timp de 15 minute.- Tovarase general Stanculescu, sunteti in stare sa executati un ordin special? Da tov. Comandant Suprem despre ce este vorba? Aite, unii si altii m-au informat ca trebuie sa dispar sau sa fug din tara, ca altfel cei care au dat la pace la Malta, ma vor mort si sa ocupe Romania, sa dastruga armata, economie, si sa aduca tara in epoca de piatra. Am mai fost informat ca daca armata va riposta la tulburarile de strada, provocate de agenturile strine, se va face invazia Romaniei cu trupele a 4 state vecine dar neprietene. Chiar si dragii nostri sarbi ne-au tradat si ne-au vandut imperialistilor. Situatia este de o gravitate deosebita, suntem singuri in fata unei mari conjuratii, iar dusmanii nostri abia asteapta. Armata isi va face datoria Tov. Comandat Suprem si va nimici orice atacator alaturi de intregul popor, va fi o baie de sange, ne vom lupta pana la unu. Nu, ca pierderile vor fi imense, iar Romania va dispare ce stat, precum si toate realizarile socialismului si economiei. Vei da ordin sa retragi militarii in cazarmi, si imi vei trimite un helicopter sa merg in punctul de comanda secret din Dambovita, conform planului de masuri. Vei simula ca ve trece de partea asa zisilor revolutionari, iar cand aghiotantul meu o sa-ti dea un semnal, vei trece la uciderea mea cat mai barbara, pentru a intra in istorie ca un erou martir si nu ca un las. Nu pot executa un asemenea ordin, sa-mi ucid comandantul si seful statului. Vicotras este un rau necesar, terbuie sa salvez poporul cu pieptul si sangele meu, asta a fost un crez toata viata mea. Jura pe sceptrul prezidential si pe constitutie ca asa vei proceda, ca sa salvezi Romania de la invazia iminenta ce s-a planificat din timp. Dupa aceea poti muri si tu ca un erou, dupa ce vei incerca sa salvezi economia si industria de aparare.Fara comantarii, executarea. Am inteles spuse generalul si ii miji o lacrima in coltul genei in fata marelui barbat de stat, care a pus mai presus interesele tarii decat viata sa, dorind sa moara ca un erou.

 25. mos martin says:

  Multe palavre si goange am citit dar ca mai sus mai rar coane fanica…….de la iepoca de aur la epoca de piatra…..

 26. mos martin says:

  …..si lacrima in coltul genei….in patria nostra multae silvae sunt ………adicatelea erau…ca au cam fost taiate si nu de pe lista …..cum se facea de obicei cu alimentele in iepoca de aur…..

 27. COCO says:

  PlUTONIERUL PAVEL NICOLAE A AJUNS DIN SUBOFITER(plt maj)mare ofiter(colonel)la DMRU.Din sluga necredinciasa A LUI POPESCU,BADALAN SI MARIN(dandu-i pe toti in gat )a ajuns tot sluga necredincioasa si nepregetita la DMRU.ATENTIE URMEAZA NOI ARES…..TARI.
  AE FI BINE SA-I ANCHETATI SI PE CEI AVANSATI IN ACEST MOD,NEORTODOX.

  Reply

 28. Camarazi, sunt General Nicolae Militaru, fostul ministru al apararii nationale dat jos de CADA ce a avut in spate a mare agentura strina de peste ocean. Mi-am luat o invoire de la Mikidytza, ca sa raspund unor provocari venite pe internet, pe acest site Infomondomilitar.
  In primul rand mi-am facut datoria fata de tovarasii rusi:l-am nimicit pe Col Gheorghe Trosca si cativa USLA-si, da nu m-a lasat Iliescu sa-i mitraliez pe toti la Stadionul Ghencea. I-am lichidat pe Gen Nuta si Mihale, cu tot cu helicopter si echipaj.Am terminat un pluton de militieni la Otopeni.Am avansat pe toti tovarasii indicati de atasatul militar rus, ca sunt agenti ai puterii sovietice.Cand sa ma asez mai bine pe fotoliul de ministru, CADA m-a tacut tradator KGB-ist, GRU-ist si Presedintele Ion Iliescu m-a pus pe liber. Aici in Hades sunt sef de caza, alaturi de Lenin si Stalin, parlim la foc mic, pe aia pe care ni-i trimite Domnul General Skaraotzky. Am dreptul la doua cisme pe an, o pereche de manusi cu gaurele si mananc fasole cu ciolan si mai trag la masea cate o vodculita rusesca, asa din plictiseala cu Tov. Gen Stefan Gusa, care nu stiu ce pile a avut sa nimereasca in aceiasi companie cu mine. Aaa, a dat si el ordin sa se traga la Timisoara, si Tokes Laszlo l-a pus la blesteme. I-am pregatit un pat cald si un cazan cu smoala incins bine lui Stanculescu Victor Atanasie, un soldat ce face bulau la Jilava cu Tov Adrian Nastase. Va astept….