Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generalul David Petraeus a stabilit un calendar pentru predarea controlului provinciilor afgane

Generalul David Petraeus a stabilit un calendar pentru predarea controlului provinciilor afgane către forţele guvernamentale afgane, potrivit cotidianul britanic The Times, preluat de MEDIAFAX.

Harta provinciilor afgane cuprinse în calandarul alcătuit de generalul Petraeus (care va fi prezentată liderilor NATO la summitul de la Lisabona, de la 19 noiembrie), include un număr de zone “verzi”, care vor fi încredinţate forţelor afgane în termen de şase luni.
Afganistanul este divizat în 34 de provincii, dintre care nouă, situate în sud şi est, înregistrează cea mai mare parte a violenţelor generate de insurecţia talibanilor.

Harta arată că provincia Herat ar urma să fie predată rapid forţelor guvernamentale, în timp ce în provinciile Kandahar şi Helmand forţele NATO ar trebui să rămână cel puţin încă doi ani, conform publicaţiei.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.