Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generalul David Richards crede că “Al-Qaeda nu poate fi învinsă”

Şeful Statului major general al forţelor armate britanice, generalul David Richards, a declarat că “Al-Qaeda nu poate fi învinsă”. Totodată, acesta a afirmat în cadrul unui interviu pentru BBC, că “Marea Britanie trebuie să fie pregătită în faţa unor atentate islamiste, pentru cel puţin următorii 30 de ani”.
În urmă cu cinci ani, dacă generalul David Richards ar fi făcut remarca că “Al-Qaeda nu poate fi învinsă”, afirmaţia sa ar fi fost fost catalogată drept “scandaloasă şi defetistă”.

De data aceasta, faptul că generalul a afirmat că “ar trebui pus sub semnul întrebării necesitatea obţinerii unei victorii clare împotriva militantismului islamist” şi că “acest lucru probabil nu se va realiza niciodată” este catalogat drept o manifestare a realismului său.

“În schimb, fenonemul ar putea fi stăvilit până în punctul în care vieţile noastre şi ale copiilor noştri sunt în siguranţă”, a mai spus generalul britanic.

Totodată, generalul a afirmat că “nu crede că talibanii şi Al-Qaeda vor putea fi înfrânţi, din punct de vedere militar, în Afganistan”.

Sursa: BBC online

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Generalul David Richards crede că “Al-Qaeda nu poate fi învinsă””

  1. cititor says:

    Nimic nou,daca citim istoria universala vedem ca toata lumea a plecat de acolo cu coada intre picioare.Se stia asta de la inceput, dar razboiul trebuia facut,ca asa e la americani.Razboiul tine tara si industria de aparare.

  2. Alex says:

    Problema e daca se vrea a fi invinsa, sau este dusmanul etern de care e nevoie pentru a tine “oile” in priza.