Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generalul în retragere Nicolae Mircovici despre “pensiile speciale” ale militarilor

Generalul în retragere Nicolae Mircovici, deputat al grupului minorităţilor din Parlament, a declarat la Realitatea FM că “România se va face de râs dacă va adopta Legea care să elimine “pensiile speciale” ale militarilor.  Aceasta, în condiţiile în care “doar două ţări din Europa nu au legi speciale care să reglementeze sistemul de pensii militare”.
Astfel, în Franţa spre exemplu, pensia minimă a unui militar este reglementată la 1000 de euro”, a explicat Nicolae Mircovici, la REALITATEA FM.

Deputatul spune că în prezent, pensia medie a militarilor români este 1400 – 1500 de lei, iar pensia maximă, care revine Şefului Statului Major General, este sub 6000 de lei.

“Sunt două paliere pentru pensii. Cel contributiv şi cel al pensiilor ocupaţionale, care se referă şi la militari. Dacă este să se ţină cont doar de contributivitate, atunci ar trebui mărite mai întâi salariile militarilor”, crede Nicolae Mircovici.

El se arată convins ca iniţiativa guvernamentală privind eliminarea pensiilor speciale va fi respinsă în Parlament.

“Dar dacă nu se va întâmpla acest lucru, militarii îşi vor câştiga drepturile băneşti în instanţă”, a adăugat generalul în rezervă Nicolae Mircovici.

Sursa: REALITATEA FM

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

9 Responses to “Generalul în retragere Nicolae Mircovici despre “pensiile speciale” ale militarilor”

 1. ion says:

  Concentrati guvernul pentru o saptamana ,organizati cu ei o aplicatie in teren,apoi sa treaca la discutat legea pensiilor

 2. Dumitriu says:

  Mircovici sa nu-si mai dea cu parerea in domeniul militar. La investirea guvernului Boc, ca reprezentant a minoritatii bulgare a votat cot la cot cu portocalii. Mircovici la viitoarele alegeri sa nu mai contezi pe voturile militarilor in rezerva si retragere si nici a celor activi! Sa te voteze bulgarii tai!
  Prin comunicatul dat face “joc de glezna” sau cum spun militarii “marcheaza momentul” ca se se arate solidar cu militarii alaturi de care a ajuns general. Felicitari Mircovici, ai ajuns deja politician!

 3. XKX-ul says:

  Mircovici e un camarad adevarat! daca a ajuns in parlament cu ajutorul nostru sau al…bulgarilor,pe mine putin ma intereseaza…deocamdata,chiar daca e in coalitie,sunt sigur ca are intentii bune vis-a-vis de noua lege a pensiilor.Oricum,fiti siguri stimati camarazi,ca nu se va atinge nimeni de pensiile noastre,pentru ca, se stie deja,acolo unde trebuie ca, nu sunt nici pe departe speciale/nesimtite…Si va mai spun ceva: sa-i fereasca Dumnezeu sa se atinga de dreptul nostru castigat cu foarte multa sudoare si nu numai…toti militarii de toate gradele activi si in rezerva sunt foarte uniti si pregatiti pentru ultima solutie.(Astept mai multe reactii din partea dumneavoastra…).

 4. Nimeni says:

  Cea mai tare faza pe care am putut sa o aud este ca Guvernul doreste sa trateze in mod egal toti pensionarii. TOTAL DE ACORD! Dar atunci sa ne dea si noua dreptul la greva! Adica sa trateze egal si populatia activa nu doar pensionarii! Imaginati-va B 33 VM din Afganistan in greva?! Ha ha ha… Noroc ca noi totusi mai gandim cu capul care trebuie….

 5. RADU says:

  Activii sunt total separati de noi, pensionarii militari, ca sa nu spun ca ne sunt de-a dreptul ostili. Am constatat-o cu stupoare inca de acum cateva luni , de la agitatia pe marginea legii 329, cand cadre active postau pe forumul de la avocat.net mesaje de genul ” ar cam trebui sa va vedeti de pensie si sa eliberati locurile de munca pentru a veni tineretul, noi activii nu vom gandi ca voi deoarece pana vom iesi noi in pensie, vom gasi solutii pentru un trai decent dupa pensionare, nu ne vom agata ca voi de locurile de munca bugetate ” Un alt pensionar militar de pe acelasi forum “Mesterul Petrica” era de-a dreptul distrus dupa ce statuse de vorba cu un coleg mai tana din ministerul apararii si care ii reprosase in discutia avuta ca din cauza noastra, a pensionarilor militari nu le creste lor solda si ca abia asteapta ca pe viitor pensiile noastre sa fie decuplate de la cresterea soldelor activilor. Am crezut ca nu sunt decat pareri razlete, nereprezentative dar dupa ce am vazut ce solde li s-au promis in viitorul apropiat, m-am lamurit de ce nu au nici o reactie. Camaraderia in ostirea romana nu a existat decat in frumoasele legende ale romanilor. Asa ca pensionarii militari de azi ar trebui sa acecepte cu realism adevarul : NU-I AU DE PARTEA LOR NICI MACAR PE COLEGII LOR MAI TINERI. Ba din contra. Documentul care reflecta evolutia soldei de maior pana in 2015, am primit-o si eu prin intermediul forumului SCMD, de la sitmarrm2yahoo.com.

 6. ionica_minune says:

  Domnule Radu, problema acestei ostilitati vine oare din faptul ca un locotenent colonel , of 2 la o structura are solda 2500-2600 lei iar un pensionar lt.col are pensia 2800? Sa fie diferenta asta cauza acestei ostilitati?
  Eu sunt sigur ca da, intrucat mie personal (probabil sunt frustrat) nu mi se pare normal ca un ofiter activ al armatei romane sa aibe solda mai mica decat pensionarul cu acelasi grad.
  In ceea ce priveste ostilitatea fata de cei intorsi in sistemul militar dupa ce au beneficiat de ordonanta: cauza sa fie oare ca vin pe locuri calde , ca au aceleasi aere de sefi, ca nu fac nimic si dau directive in continuare?
  Domnule Radu, cati subofiteri ati vazut intorsi in sistem dupa ordonanta? Cred ca nici 1% din cei trecuti in rezerva, intrucat …….nu fac obiectul.
  Sunt sigur ca daca acei sefi reintorsi ar veni sa munceasca si sa puna osul la treaba, ar avea tot sprijinul colegilor dar in conditiile actuale, cel putin din partea mea……….pas. Prefer sa iau un tanar, sa ma agit un an sa-l invat, decat sa iau un mare civil provenit din cadru militar care sa nu faca nimic si sa ia salariul cat mine. Acest tanar, in maxim un an va incepe sa “produca” si sa gandeasca pe cata vreme acel mare civil nu va produce nimic niciodata.
  Nu vreau sa includ aici pe cei de buna credinta , care vin sa munceasca cu adevarat si fac totul cu pasiune. Pentru acestia tot respectul si toata sustinerea.
  Daca m-am facut inteles ….bine, daca nu……mergem inainte.

 7. MOZILA says:

  PAS BULGARUL

 8. DODY says:

  Daca au ajuns sa se certe militarii cu rezezervisti pe tema salariului si pensiei atunci vai de mama ei armata .Ne mananca astia cu pene si fulgi cu tot. Mai mare rasul.

 9. legistul says:

  Bravo DODY! Ai pus punctul pe i. Astia (guvernantii) chiar asta vor si in consecinta cultiva cu ardoare orice disensiune. Din pacate, unii dintre pensionari sau activi au muscat momeala si posteaza in consecinta…
  Legea este pentru conducatorii actuali o chestie relativa…
  Ma intreb ce face COMANDANTUL FORTELOR ARMATE pentru indeplinirea atributiilor ce-i revin in aceasta calitate consfiintita de Constitutie… sau ce masuri se pot lua daca nu-si indeplineste atributiile…

  ……………………………………………………………………….
  “DE CE UITATI CA-N VOI E NUMAR SI PUTERE”
  ………………
  ……………………
  “CINE SEAMANA VANT CULEGE FURTUNA”