Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generalul iranian “transfug” şi reactorul sirian distrus

Se pare că “existenţa reactorului nuclear construit în secret de Siria, cu asistenţă nord-coreeană, a fost dezvăluită serviciilor de informaţii occidentale de către Generalul iranian Ali Rea Asgari”.

Generalul a dezertat în urmă cu 3 ani, în timp ce se afla într-o vizită în Turcia. Informaţia a apărut în cotidianul elveţian Neue Zurcher Zeitung, preluat de postul de radio Vocea Israelului şi Agerpres.

Mossadul şi CIA au fost acuzate atunci de Iran că s-ar afla în spatele dispariţiei generalului iranian, fost ministru adjunct al Apărării şi comandant al Gărzilor Revoluţionare Iraniene.

Asgari a afirmat că “Iranul a fost implicat doar din punct de vedere financiar în construirea reactorului secret de la al-Kybar, furnizând guvernului de la Damasc fonduri ce oscilau între 1-2 miliarde de dolari”.

Cu o lună înaintea atacului aerian israelian, din 9 septembrie 2007 (atac ce a distrus reactorul sirian) locaţia în care acesta era construit, ar fi fost “vizitată” de o unitate de operaţiuni speciale a armatei israeliene.

Sursa: Adevărul

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Generalul iranian “transfug” şi reactorul sirian distrus”

  1. DE CE BAL says:

    Si dictatorul irakian a simtit apropierea sfarsitului domniei sale prin delimitarea generalilor dezertori = care au preferat sa plece, cu avionul si familiile peste Ocean…