Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generalul Jean-Paul Paloméros – noul comandant al Comandamentului Aliat pentru Transformare

Generalul Jean-Paul Paloméros. foto natoint

Consiliul Atlanticului de Nord a aprobat numirea, de către preşedintele Republicii franceze, a generalului Jean-Paul Paloméros, în funcţia de comandant al Comandamentului Aliat pentru Transformare.
Fostul Şef al Statului Major al forţelor aeriene franceze, îşi va intra pe deplin în atribuţiuni la sfârşitul lunii septembrie 2012, la cartierul general al Comandamentului Aliat pentru Transformare (ACT) de la Norfolk, SUA.

El îl urmează în această funcţie din structurile NATO pe generalul Stephane Abrial, a cărui numire în 2009 a fost considerată un simbol al revenirii Franţei în comandamentul militar integrat al Alianţei Nord-Atlantice.

Franţa a părăsit structura militară integrată a NATO în 1966, în timpul preşedinţiei generalului Charles de Gaulle.

 

Sursa: comunicat NATO.int

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Generalul Jean-Paul Paloméros – noul comandant al Comandamentului Aliat pentru Transformare”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  S.O.S . DEMOCRATIA ROMANA ESTE IN PERICOL DE MOARTE !
  IZOLAREA ROMANIEI DEVINE TOTALA !

  Cand seful Curtii Constitutionale face o plangere
  oficiala oficialitatilor europene nu se poate vorbi de un stat de drept.
  Cand un ministru nou numit intra in atentia vanatorilor
  de nazisti, asistam la un atac antisemit cu consecinte dramatice pentru imaginea Romaniei.
  Efraim Zuroff, directorul Centrului „Simon Wisenthal“, din New York a atacat dur decizia de numire a lui Dan Şova ca ministru.
  Supranumit „vânătorul de nazişti”, istoricul Zuroff şi-a dedicat viaţa aducerii în faţa instanţei a celor vinovaţi de holocaust.
  Acesta a declarat pentru RFI că „Dan Şova ar fi un oaspete bine-venit în Iran! E revoltător că se află în Guvern!”
  Reacţiile comunităţii evreieşti sunt de lungă durată. Numirea ca ministru a lui Dan Şova într-o ţară care se pretinde democrată şi care a mai avut probleme de acest gen, cu declaraţii antisemite, nu se uită”,
  Comunitatea evreiască este extrem de influentă pe plan internaţional. „Sunt oameni foarte importanţi, cu mare influenţă. Nu uitaţi că lobby-ul evreiesc în Congresul american este nr. 1.
  Ma intreb cum un guvern care si-a ridicat intreg globul in cap poate reprezenta pe romani si Romania. Europa, America si acum evreimea mondial nu pot acepta puciul de
  la Bucurest.
  Plangerea Curtii Vonstitutionale pune capacul…………..
  Aparati democratia…opriti nebunia !

 2. ROBERT HORVATH SUA says:

  ULUITOR ! INCREDIBIL ! FARA PRECEDENT !

  Comisia de la Veneţia: Este şocant că pentru a doua oară, Curtea Constituţională a României apelează la ajutor extern pentru protejarea independenţei
  Preşedintele Comisiei de la Veneţia Gianni Buquicchio a avertizat astăzi că presiunile acuzate de Curtea Constituţională în mod repetat sunt grave, inadmisibile şi a cerut politicienilor români să se abţină de la orice fel de astfel de acţiuni.

  “Este un principiu general al statului de drept că presiunea asupra oricărei instanţe, fie constituţională sau obişnuită, în scopul de a influenţa deciziile sale este INADMISIBILĂ. În ultimii ani, Comisia de la Veneţia a mai fost uneori nevoită să intervină, pentru a proteja independenţa unei instanţe constituţionale într-o democraţie nouă. Este surprinzător pentru mine, şi chiar şocant, că, pentru a doua oară într-o perioadă scurtă de timp, Curtea Constituţională a unui stat membru al Consiliului Europei şi al Uniunii Europeane se simte obligată să apeleze la Comisia de la Veneţia, pentru a-şi proteja de independenţă”, se arată într-o declaraţie a preşedintelui Comisiei de la Veneţia, publicată astăzi, pe site-ul instituţiei.