Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generalul Marcel Opriş, directorul STS, afirmă că nu îi datorează nimic lui Traian Băsescu

Generalul Marcel Opriş, directorul STS, a fost decorat luna trecută de preşedintele României cu Ordinul Naţional “Steaua României”, în grad de Ofiţer, pentru rezultatele remarcabile în organizarea şi coordonarea serviciului. Într-un interviu acordat Jurnalului naţional şi preluat de Realitatea, Marcel Opriş, spune că “nu se simte dator preşedintelui Traian Băsescu” şi că “prima oară a fost avansat de Ion Iliescu”.

Reporter J.n.:Îi datoraţi lui Traian Băsescu numirea în funcţie…
Marcel Opriş: Nu cred că-i datorez! Eu n-am cerut să fiu numit director STS. Nici nu mi-am imaginat. A spune că nu mă onorează lucrul acesta ar fi însă dovadă de ipocrizie. Orice specialist care lucrează, dacă mai are şi idei sau dacă determină cumva evoluţiile tehnologice sau organizaţionale din jur, normal că şi-ar dori să-şi poată valorifica ideile dintr-o poziţie consistentă din care chiar să se aplice ce gândeşte.

“La o parte dintre lucrurile pe care le vedeţi aici am participat şi eu pe vremea când eram micuţ, mai tânăr, cu grade mai mici, ca inginer. Nu am solicitat niciodată o funcţie. Cred că am destulă valoare profesională, încât să-mi găsesc de lucru oriunde sau să-mi organizez propria viaţă”.

Niciodată preşedintele României nu m-a chemat sau nu mi-a spus să fac ceva. Mi-a spus doar: “Aplică legea”. Sigur că el are nevoie de suportul nostru, ca urmare asemenea discuţii sunt normale, dar vreau să vă spun că sunt extrem de rare, ceea ce pe mine mă onorează, înseamnă că specialiştii din STS chiar reprezintă un suport teribil şi nu e nevoie de foarte multe discuţii. Sunt convorbiri despre cum vede dânsul anumite instrumente (mă refer la cele de comandă şi control la ceea ce înseamnă comunicaţiile preşedintelui, gândiţi-vă că noi îl însoţim pe tot mapamondul pentru a-i asigura suportul necesar exercitării funcţiei”.

“În toate deplasările este un echipaj de la STS alături de cel de la SPP şi de ceilalţi). Dacă preşedintele va fi vreodată nemulţumit, are formularea să o spună, CSAT-ul. Asta este relaţia, relaţia dintre două instituţii. Îl vedeţi vorbind cu primul-ministru neapărat pe telefonul mobil şi eventual să fie ocupat?! Sau transmiţând anumite informaţii, cum, pe internet?! Să fim serioşi. Ce-i drept, suntem departe de Air Force One, mai avem până a putea asigura acel gen de suport total de comandă şi control, nu avem resursele necesare”.

Reporter: Aţi fost avansat în timpul mandatului lui Traian Băsescu.
Marcel Opriş: Prima oară am fost avansat  în timpul domnului preşedinte Ion Iliescu. Şi atunci!? Cui să-i fiu recunoscător? Probabil că avansarea vine ca o chestiune firească a muncii şi a poziţiei pe care o ai. Îl respect pe preşedintele actual, chiar este un om deosebit şi ca inteligenţă, şi ca prestaţie, şi ca putere de înţelegere. Iar în ceea ce priveşte profesia noastră, înţelege rigorile ei, este deschis să utilizeze mijloacele în condiţii de securitate, îşi respectă funcţia pe care este. Aş vrea să am mulţi beneficiari ca dânsul care să respecte rigorile poziţiei în care sunt”.

Surse: Jurnalul naţionalRealitatea

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Generalul Marcel Opriş, directorul STS, afirmă că nu îi datorează nimic lui Traian Băsescu”

 1. Munteanu says:

  Hai mai nea Opris, nu mai fi asa modest! Cand ne spui care a fost contributia ta si a serviciului pe care-l conduci la castigarea de Basescu a alegerilor prezidentiale? Dar la interceptarile fara numar a unor telefoane. e-mailuri, etc? Nu este nici o rusine sa fii sluga prea plecata la stapan.

 2. Mihai 1 says:

  Un general umil care minte cu nerusinare ca nu a facilitat PDL-ului accesul preferential la programul de numarare a voturilor. Stia ca nu poate fi tras la raspundere de nicio comisie datorita nivelului de clasificare al informatiilior. Asa sa intamplat si la consulatele Romaniei din lume, unde voturile au fost manipulate de specialisti in informatii.

 3. Covăsneanul says:

  Încă unul , bun de pus în insectar! Toţi slugoii care au facilitat realegerea, prin fraudă, a Încrucişătorului, trebuie să-şi găsească sfârşitul după gratii! Noua putere trebuie să documenteze şi să probeze toate crimele comise împotriva statului de drept. Cei vinovaţi să fie aruncaţi în carceră! Câteva mii de slugoi încarceraţi ar reda poporului respectul faţă de lege şi faţă de normele democratice! Baschetbalista îşi umflă pieptul cu Tribunul ( cred că nebunul a făcut ultima aroganţă), dar nu suflă o vorbă despre dezvăluirile privind influentarea alegerilor în Hunedoara, sau despre votarea legii pensiilor!!!
  Vă daţi seama că pensiile noastre sunt retezate printr-un vot fraudat? Mândră ţară….

 4. Marlon Juvet says:

  Pe aceeasi tema, de citit articolul de fond din Catavencu de saptamana asta, cu titlul “In care ni se va explica ce rol a jucat STS in alegerile prezidentiale din 2009″ (nu pun link, ca dureaza o zi pana se aproba si apare, cei interesati pot apela cu incredere la varu’ Goagle). Stiu ca autorul articolului a fost acum cativa ani ejectat din redactie exact pentru ca a colaborat cu cine stim noi, da’ asta nu inseamna ca nu trebuie citit, macar in logica aia a lui Ion Luca Caragiale in “Atmosferă încărcată”:
  ” ….Dar iată soseşte un băiat cu gazetele. Lumea i le smulge. Iau şi eu două: una guvernamentală şi una opozantă. Sunt om care iubesc adevărul şi fiindcă-l iubesc, ştiu să-l caut. De mult mi-am făcut reţeta cu care, în materie politică, îl poţi obţine aproape exact. De exemplu, Gazeta opoziţiei zice:
  „… La această întrunire a noastră, alergaseră peste 6 000 de cetăţeni, tot ce are Capitala mai distins ca profesiuni libere, comercianţi, proprietari ş.c.l…“
  Gazeta guvernului zice:
  „… La această întrunire a lor, d-abia se putuseră aduna în silă vreo 300 de destrăbălaţi, derbedei, haimanale…“
  Atunci, zic eu, au fost la acea întrunire 3 000 şi ceva de oameni, fel de fel, şi mai aşa şi mai aşa.”.

 5. khukuri says:

  “Generalul Marcel Opriş, directorul STS, afirmă că nu îi ….MAI ….datorează nimic lui Traian Băsescu”

  e cu totul altceva…asta chiar cred.

 6. Valentin says:

  Dupa alegerile prezidentiale,Ambasadorul Romaniei din Franta ajunge ministru la externe, cel de la STS este avansat/decorat, Republica Moldova primeste 100 milioane de dolari (în 4 tranşe egale până în 2013!?!),etc. Asta inseamna ca Javra Ordinara de basescu nu ramane dator fata de cei care au contribuit la noua inscaunare.Noi,RAMELE,trebuie sa cerem recalcularea pensiilor,sa suportam minciunile,hotiile,umilintele,etc.Rusine!

 7. bibi in the sky with zorzonele says:

  Opris este un nemernic! Cu Bibi Cucernicu a facut politie politica! L-a urmarit si l-a dat in gat ca-l injura pe Basescu pe Internet! Asta e personajul! Unul care calca pe cadavre si nimic mai mult. Iar ca specialist, sa fim iertati, ce poate sa stie un caprar despre telecomunicatii? Hahahaha!!!