Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generalul (r) James Jones a demisionat din funcţia de Consilier pentru securitate naţională al lui Barack Obama

Generalii americani, fie activi fie în rezervă, par a fi contaminaţi cu microbul demnităţii. După ce generalul Stanley Mc Crystal şi-a dat demisia în urma unor contradicţii de idei cu reprezentanţi ai administraţiei Obama, iată că şi Consilierul pentru securitate naţională al lui Barack Obama, generalul James Jones, a demisionat.

Preşedintele american l-a desemnat pe adjunctul acestuia, Tom Donilon, ca înlocuitor.

Surse din administraţia Obama, citate de AFP, vorbesc despre nemulţumirea generalului Jones faţă de faptul că nu fost perceput ca făcând parte din cercul apropiaţilor lui Obama.

Generalul Jones a jucat un rol-cheie în noua strategie din Afganistan şi Pakistan şi a parcurs mii de kilometri în lume pentru a apăra poziţiile americane.
În ultima perioadă, mai multi consilieri importanţi ai preşedintelui au plecat ori şi-au anunţat plecarea în ultimele luni.  În urma cu o săptămână a fost consemnată şi demisia secretarului general de la Casa Alba, Rahm Emanuel, care a fost înlocuit de Pete Rouse, un apropiat al lui Obama.

sursa: HotNews

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Generalul (r) James Jones a demisionat din funcţia de Consilier pentru securitate naţională al lui Barack Obama”

 1. Valentin says:

  In loc sa ramana sanatos si sa fie partas la o noua inscenare gen 11.09./teroristi,Irac,etc., a ales sa fie contaminat cu microbul demnitatii,demisionand.Pe cand si la noi,asa ceva?NICIODATA!

 2. manasia says:

  îI ACUZ PE AMERICANI PENTRU SECHESTRAREA ,,MICROBULUI DEMNITĂȚII,, , ACȚIUNE CU GRAVE REPERCURSIUNI ASUPRA CONDUCERII POLITICO-MILITARE ROMÂNEȘTI !
  NIMIC NU MĂ MAI POATE CONVINGE CĂ ACEȘTi REACȚIONARI , DE FAPT, NU URMĂRESC SĂ NE SABOTEZE ȚĂRIȘOARA…
  O.N.U.-le , fă ceva și pentru noi !

 3. Dumitru says:

  Vorbesti numai prostii.Esti adeptul teoriei conspiratiei.Dar o teorie absurda.Poate si Pamantul este de fapt de forma unui patrat iar faptul ca este rotund este doar o conspiratie mincinoasa americana.SUA cheltuie de sute de ori mai mult in Irak si Afghanistan decat castiga de pe urma inzestrarii celor doua armate din cele doua state.Referitor la petrol,americanii il cumpara de la irakieni iar in Afghanistan nu am auzit sa fie petrol.

 4. Valentin says:

  Nu-i vorba de teoria conspiratiei,ci de simplul si banalul ADEVAR,pe care timpul l-a scos la suprafata.Mai studiati si alte documente (altele decat cele care convin oficialitatilor),daca nu l-ati gasit pana acum!Politica dezinformarii,a minciunii n-a fost inventata de politicienii romani,a fost importata?impusa.Mai ganditi-va,nu-i greu deloc si nu doare.E adevarat ca-i mai simplu sa luam faptele asa cum le doresc si servesc altii,dar…

 5. Valentin says:

  @ Dumitru.
  Un responsabil al Pentagonului, citat de cotidianul american New York Times, a apreciat că Afganistanul dispune de mult mai multe rezerve de minereu preţios decât se credea. Zăcămintele de minereu de litiu, fier, aur, niobiu, cobalt ar fi suficiente pentru a transforma această ţară, distrusă de un sângeros conflict, într-unul din cei mai mari exportatori mondiali de asemenea materii prime. Mai multe informatii pe: http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/14061-Afganistan-zacaminte-de-minereu-estimate-la-3000-de-miliarde-de-dolari.html