Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generalul Stanley McChrystal nu-i scuteşte pe politicieni de critici

Chiar dacă declaraţiile critice la adresa unor lideri politici de la Washington îi pot afecta cariera militară, generalul Stanley McChrystal, nu s-a sfiit să-şi exprime tranşant aprecierile la adresa acestora şi mai ales asupra calităţii implicării lor în soluţionarea conflictului din Afganistan.

Astfel într-un articol amplu apărut în Rolling Stone, McChrystal îi atacă pe vicepreşedintele american Joe Biden, pe care îl ironizează în mod deschis, pe ambasadorul american la Kabul sau chiar pe reprezentantul Casei Albe în Afganistan şi Pakistan, Richard Holbrooke.

Ca urmare, Preşedintele american “nu exclude demiterea” generalului Stanley McChrystal a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, care a precizat că Barak Obama “s-a înfuriat”, relatează France Presse.

“Toate opţiunile sunt pe masă” în ceea ce priveşte menţinerea sau nu a generalului McChrystal în fruntea forţelor internaţionale în Afganistan (ISAF), a explicat Gibbs. Însă, a atenţionat el, trebuie aşteptată reuniunea de miercuri în care generalul a fost convocat la Casa Albă de preşedinte pentru a şti mai multe despre viitorul lui McChrystal.

Obama a luat cunoştinţă luni seară de articolul apărut în Rolling Stone despre generalul McChrystal. “S-a înfuriat” la lectura amplului portret pe care bilunarul l-a consacrat acestui militar de carieră, a adăugat Robert Gibbs.

Gibbs a apreciat că declaraţiile lui McChrystal reprezintă “o greşeală enormă”, în timp ce secretarul apărării Robert Gates a vorbit despre o “greşeală importantă”.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Generalul Stanley McChrystal nu-i scuteşte pe politicieni de critici”

 1. micutzul says:

  Se pare ca si la exportatorii de democratie, politicienii sunt invatati ca generalii sa le pupe mana dimineata si seara la culcare. Dar, exista si dar, nu toti ofiterii sunt pupincuristi si cand gestul de critica si eventuala lipsa de respect ca sa nu spun nesupunere politica, vine de mai sus, sunt speriati de moarte. Obama s/a infuriat…. Dar ce stie el sa faca? Cum a gestionat criza produsa de BP? Ce a rezolvat pentru oamenii a caror viata e bulversata in golf ? Ce e schimbat fata de inainte, in Irak si Afghanistan?
  Cred ca intru si eu in politica, sa spun si eu ** Buna dimineata generali**

 2. Alex says:

  L-au pus ei pe liber pe McArthur, erou national in acea vreme, pentru ca a vorbit prea mult, ce sa vorbim de asta ca 3 sferturi din SUA nici nu stiu cine e.

 3. Mărin Juvete says:

  L-au pus pe liber si pe McChrystal. E anuntata deja, locul lui il va lua Petraeus.

 4. micutzul says:

  Am crezut ca numai la noi se practica sportul asta. Cand devii incomod , un picior elegant rezolva problema. Daca esti general si vorbesti de eroii neamului, pa. Daca esti general si vorbesti de dotarea armatei, pa. Daca esti general si nu/ti miroase bine un contract de achizitii, pa. Sa avem grija cum multumim partidului iubit ca de azi cine stie. Multumesc ca pot sa postez liber, inca, datorita sprijinului acordat cu bunavointa…..

 5. Alex says:

  Pacat ca armata nu-si da seama de forta pe care o are in aceasta tara