Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

George Friedman, director general al STRATFOR: “achiziţionarea de avioane F-16 de către România este, probabil, o greşeală”

Politologul american George Friedman, director general al STRATFOR, a declarat, pentru MEDIAFAX, că “achiziţionarea de avioane F-16 de către România este, probabil, o greşeală şi că cerinţa strategică primară pentru ţara noastră este protecţia frontierelor cu Ucraina şi Moldova”.

George Friedman se referă, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, şi la proiectul de instalare a elementelor unui scut american antirachetă în România, apreciind că acesta va avea un efect pozitiv asupra economiei şi menţionând că “acolo unde Statele Unite instalează astfel de sisteme, vor interveni pentru a apăra”.

Friedman insistă asupra relaţiei dintre Rusia şi Germania, şi, referindu-se la problema transnistreană, subliniază că ruşii nu se vor retrage de pe linia Nistrului, acesta fiind un capitol încheiat.

El adaugă însă că pentru România, întrebarea importantă este legată de Republica Moldova. Politologul american apreciază că, în cazul în care, după alegeri, aceasta va dobândi o orientare pro-rusă, România nu are niciun plan, pentru că nu poate contrabalansa Rusia.

Doritorii, pot lectura interviul integral accesând www.mediafax.ro

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “George Friedman, director general al STRATFOR: “achiziţionarea de avioane F-16 de către România este, probabil, o greşeală””

  1. RCA Ieftin says:

    Atunci, ce e de facut in opinia politologilor oare?

  2. sasa says:

    daca e sa citim printre randuri ar iesi cam asa: achizitionarea avioanelor F16 este un aranjament gras pentru unii(vezi fostul ambasador SUA Gitenstein) si firmele producatoare, care vor sa scoata bani din “ORICE”, iar daca merge cu FRAIERII DE ROMANI, MERGE, DAR NOI AM INSISTAT.