Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

George Scutaru,Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, cere demisia lui Stănişoară

George Scutaru, Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, a declarat, în seara zilei de 10 iunie, că ministrul Apărării ar trebui să-şi dea demisia şi “să lase la o parte îngâmfarea de prost gust pe care o afişează şi care se bazează doar pe un caracter mic şi meschin”.

“Sperăm ca măcar la moţiunea simplă pe Apărare, care se va discuta la Senat, ministrul Stănişoară să fie în stare să prezinte situaţia ministerului pe care îl conduce”, a spus Scutaru.

Scutaru a mai spus că “nici până în prezent nu se ştie cât de mult vor întârzia programele de înzestrare, care vor fi afectate de lipsa fondurilor şi dacă şi când va exista o rectificare bugetară prin care MApN să primească fondurile luate de Guvernul Boc”.

“Dincolo de mitocăniile spuse de Stănişoară, până în prezent în mandatul său avem câteva certitudini”. El a pecizat că una dintre acestea este faptul că, în timpul ministeriatului lui Stănişoară, veniturile militarilor au scăzut între 15 şi 20 %, “fapt fără precedent în ultimii 20 de ani”.

“Tot în cele şase luni de când este ministru, Stănişoară a reuşit performanţa să fie ministrul cu cea mai scăzută notorietate din Guvern, deşi MApN a fost întotdeauna considerat ca un minister de imagine, iar toţi înaintaşii săi au avut o notorietate şi o cotă de încredere în rândul populaţiei incomparabil mai mare decât cea a lui Stănişoară”.

Vicepreşedintele Comisie de Apărare din Camera Deputaţilor a mai spus că răspunsul dat de ministrul Stănişoară referitor la moţiunea simplă depusă de liberali “dovedeşte că acesta habar nu are de ce se întâmplă în instituţia pe care, din păcate , o conduce”.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “George Scutaru,Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, cere demisia lui Stănişoară”

 1. SAM says:

  Avem ministru al aparaii? Nu se vede…

 2. OBAMA says:

  Dar avem si sef al SMG? Doar nici acesta nu se vede!

 3. andrei says:

  Domnului STANISOARA „Considerăm că stabilirea plafonului de 40 de ani cu privire la vârsta până la care soldaţii şi gradaţii voluntari pot să rămână în activitate nu are nici un temei obiectiv, aduce mari deservicii atât militarilor cât şi sistemului militar, această prevedere nefiind în măsură să încurajeze tinerii să urmeze o carieră de SGV-ist ştiind că la un moment dat după ce sistemul l-a folosit, va rămâne fără un loc de muncă şi fără posibilitatea de a-şi întreţine familia”

  Soldaţii şi gradaţii voluntari (SGV) reprezintă “baza ierarhiei militare şi sunt principala sursă de selecţie a subofiţerilor”. În prezent, în structurile Armatei sunt încadraţi peste 10.000 de soldaţi şi gradaţi voluntari.

  Asociaţia RoMil din Craiova a trimis Parlamentului, la sfârşitul lunii aprilie, o propunere de modificare a legii privind statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari.

  Asociaţia a propus unele măsuri care vizează protecţia socială şi reconversia profesională a acestei categorii de militari, după ce aceştia părăsesc sistemul, prin posibilitatea reangajării în structurile MAI sau ale Ministerului Justiţiei, dar şi acordarea de asistenţă medicală şi medicamente gratuite după trecerea în rezervă.

  De asemenea, asociaţia susţine menţinerea în serviciu a soldaţilor şi SGV-ilor şi după împlinirea vârstei de 40 de ani, cu condiţia îndeplinirii baremelor de pregătire fizică.

 4. mega2005 says:

  Dar se mai vede ceva in afara de incompetenta si tupeu????

 5. haz-de-necaz says:

  va veni si vremea celor tineri……ELEFANTILOR!!!!!!!!