Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Germania a trimis în Letonia un centru mobil de comandă

Armata germană a trimis în Letonia un centru mobil de comandă performant. Acesta va contribui la supravegherea spaţiului aerian al Ţărilor Baltice.
Această decizie vine pe fondul întăririi flancului estic al NATO. În ultimii ani, aviaţia militară a Federaţiei Ruse şi-a intensificat considerabil misiunile în apropierea spaţiului aerian controlat de Alianţă.

Armata germană a instalat în Baza Lielvarde mai multe antene puternice şi radare. Aparatura performantă va funcţiona în baza din Letonia timp de 3 luni.

Controlorii germani ghidează avioanele aliate, inclusiv în cazul în care acestea trebuie să intercepteze aparate care zboară, fără a avea dreptul,în spaţiul aerian al Ţărilor Baltice.

Din 2004, NATO trimite avioane în Lituania, Letonia şi Estonia pentru a proteja spaţiul aerian.

Şi România a participat la această misiune de poliţie aeriană. În 2007, 4 avioane Mig 21 Lancer de la baza 71 Câmpia Turzii au fost trimise la Siauliai, în Lituania. Timp de 3 luni, piloţii români au protejat spaţiul aerian al Ţărilor Baltice.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.