Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Germania: Agenţia Naţională de Informaţii atenţionează asupra intensificării extremismului de dreapta

“Numarul acţiunilor violente provocate de extremiştii germani de dreapta a crescut cu peste 40% într-un singur an”, relateaza Agenţia Naţională de Informaţii din Germania. Ţintele sunt reprezentate, cu precădere, de refugiati, politicieni şi jurnalişti.
Raportul anual realizat de Agenţia Naţionala de Informaţii consemnează săvârşirea a 1408 crime, în comparaţie cu cele 990 comise în anul 2014.

În aceeasi perioadă, au fost înregistrate 75 de incendieri ale centrelor care adapostesc refugiaţi, o creştere alarmantă faţă de cele 5 din anul precedent.

Totodată, raportul scoate la iveală ura crescândă pe care o nutresc extremiştii germani faţa de străini.

În statul german există aproximativ 11.800 de extremişti de dreapta pregătiţi să recurgă la acte violente.

Reprezentanţi ai Ministerului de Interne relatează într-un comunicat ca “investigaţiile curente sugerează posibilitatea apariţiei structurilor teroriste de extrema dreaptă în Germania, această eventualitate implicând responsabilitatea guvernului de a întreprinde acţiuni riguroase pentru diminuarea şi eradicarea acestui fenomen”.

În acelaşi timp, autorităţile subliniază rolul pe care îl au reţelele de socializare în “agitarea şi radicalizarea” maselor.
O alta consecinţa a creşterii extremismului de dreapta este apariţia numeroaselor acţiuni violente savârşite de grupuri extremiste de stânga, îndreptate împotriva organelor de poliţie şi a activiştilor de extremă dreaptă.

Mai mult, Serviciul de Informaţii atenţioneaza asupra ameninţărilor reprezentate de islamişti, numărul acestora ajungând la 10.000 de oameni, sugerând totodată că fluxul de refugiaţi a facilitat pătrunderea pe teritoriul Germaniei a jihadiştilor şi a criminalilor de război.

 

 

Sursa: www.dw.com
Luana Husariu

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.