Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Germania, Belgia, Luxemburg, Norvegia şi Olanda vor să ceară retragerea armelor nucleare americane din Europa

Cinci ţări ale NATO – Germania, Belgia, Luxemburg, Norvegia şi Olanda – vor solicita în următoarele săptămâni retragerea din Europa a armelor nucleare americane, relatează vineri France Presse, citând guvernul belgian.


“Propunerea pe care o vor înainta guvernul belgian şi celelalte patru ţări în săptămânile următoare se referă la retragerea de pe pământul european a armelor nucleare ale altor state membre NATO”, a declarat pentru agenţia franceză de presă Dominique Dehaene, purtătorul de cuvânt al premierului belgian Yves Leterme.

Numai Statele Unite ale Americii se încadrează în această categorie, arsenalele franceze şi britanice nefiind desfăşurate în alte ţări.

“Este vorba de lansarea dezbaterii în cadrul NATO”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

El a făcut aceste declaraţii pe marginea unui comunicat publicat de Leterme, în care acesta asigură că “Belgia este în favoarea unei lumi fără arme nucleare şi apără această poziţie în sânul NATO, în perspectiva conferinţei de revizuire a Tratatului de neproliferare, în mai la New York”.

“Belgia va avea o iniţiativă în acest sens împreună cu Germania, Olanda, Luxemburg şi Norvegia, în cadrul revizuirii conceptului strategic al NATO în acest an”, conform comunicatului menţionat.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.