Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Germania doreşte un Acord la nivelul UE care să interzică spionajul între statele-membre

Într-un articol publicat de Süddeutsche Zeitung se arată că “Germania încearcă să convingă alte ţări membre ale Uniunii Europene să semneze un Acord prin care să se angajeze că nu se spionează reciproc”.

Acordul ar urma să conţină interdicţii “în domeniul spionajului politic şi în sfera spionajului economic”, citează MEDIAFAX.

Se pare că anunţul făcut ar viza în special Marea Britanie, “în urma recentelor dezvăluiri făcute de Edward Snowden despre spionajul practicat de Serviciul guvernamental britanic de informaţii”. Apoi, pe serviciile secrete franceze, care sunt cunoscute pentru practicarea spionajului industrial.

Acordul ar urma să prevadă ca exepţii posibilitatea desfăşurării activităţilor de spionaj în sfera combaterii terorismului şi a proliferării armelor de distrugere în masă.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.