Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Germania îşi va suplimenta efectivele din Afganistan

Germania va propune la conferinţa de la Londra privind Afganistanul suplimentarea contingentului său în această ţară.

Ministrul Apărării de la Berlin, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat pentru “Frankfurter Allgemeine Zeitung” că nu poate preciza o cifră exactă înainte de a cunoaşte rezultatul conferinţei.

Potrivit cotidianului “Rheinischer Post”, Guttenberg intenţionează să trimită încă 500 de militari germani în Afganistan. Informaţiile vehiculate săptămâna trecută arătau că ministrul german al Apărării ia în calcul însă o suplimentare cu până la 1500 de soldaţi a contingentului german.

La rândul său, ministrul de Externe, Guido Westerwelle, s-a declarat în favoarea unui program al guvernului de la Kabul de a-i reintegra în societate pe talibanii moderaţi care doresc să renunţe la insurgenţă. Westerwelle a spus că ar putea fi înfiinţat un fond special care să finanţeze acest proces.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.