Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Germania – nou plan de recrutare a militarilor

Kommando Spezialkräfte (KSK) in CalwMinistrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a prezentat planul de recrutare a mii de militari în următorii ani, punându-se astfel capăt unei perioade de 25 de ani de reducere a bugetului apărării şi a efectivelor militare ale Germaniei, transmit DPA şi AFP, citate de AGERPRES.
Ursula von der Leyen a declarat că “forţele germane trebuie suplimentate cu 14.300 de soldaţi şi 4.400 de civili în următorii şapte ani.Unele poziţii urmează să fie ocupate în urma unui proces de restructurare internă a armatei”.
Decizia a fost salutată de asociaţiile veteranilor de război din Germania, care văd în ea o schimbare radicală a politicii Ministerului Apărării german cu privire la resursele umane ale armatei.
“Această schimbare nu înseamnă vorbe goale; ministrul Ursula von der Leyen a prezentat o schimbare cu 180 de grade a politicii privind personalul militar”, a spus Andre Wustner, şeful Asociaţiei ‘Bundeswehr’.

De la reunificarea Germaniei, în 1990, armata germană (Bundeswehr) şi-a redus efectivele de la 585.000 la 177.000 de militari.
Anunţul Berlinului intervine în contextul sporirii prezenţei militare a Germaniei pe flancul estic al NATO şi al unei atitudini tot mai agresive a Rusiei în această regiune.

În ultimele luni, sute de militari germani au fost desfăşuraţi în întreaga ţară pentru a ajuta la gestionarea fluxului de refugiaţi şi migranţi.
DPA, AFP, AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.