Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Germania se va dota cu drone israeliene sau americane

După decizia de a renunţa la proiectul Euro Hawk – pentru că s-a dovedit a fi unul păgubos – Germania a anunţat că intenţionează să achiziţioneze 16 drone militare.

Consiliul de miniştri a adoptat un răspuns pentru grupul parlamentar social-democrat (SPD, opoziţia) care confirmă acest proiect al ministrului apărării Thomas de Maiziere.

“Am decis să procurăm 16 asemenea aparate (…), de care dorim ca armata să dispună începând cu 2016″, a declarat purtătorul de cuvânt Stefan Paris.

El a precizat însă că o decizie finală nu va fi luată înainte de alegerile legislative din 22 septembrie.

Acest anunţ a survenit la două săptămâni după ce Berlinul a renunţat să se doteze cu drone Euro Hawks, un program de peste un miliard de euro. Motivul acestei renunţări îl constituie absenţa unei certificări din partea autorităţilor aeriene europene.

Thomas Maiziere a devenit de atunci subiectul criticilor opoziţiei. Opoziţia îi reproşează în special că nu a stopat mai devreme acest program pentru care Germania a cheltuit peste 500 milioane de euro şi asupra căruia ar fi fost formulate îndoieli serioase încă din 2006.
Pentru dronele pe care intenţionează să le achiziţioneze Germania poartă discuţii cu Israelul şi SUA.

 

Sursa> AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Germania se va dota cu drone israeliene sau americane”

  1. szilard says:

    Da , si vor fi second hand, apoi reparate, modernizate, si cand vor fi gata in 2016(asa cum se scrie in articol), vor fi depasite moral, – exact ca si cu F-16 care vor veni(important e ca vin).
    Deci mai sint si altii…(mai prosti

  2. szilard says:

    Numai ca repararea si modernizarea va avea loc DUPA CE VIN ! (in cazul F-16)

  3. China produce de peste cinci ani, drone ultraperfectionate cu a acuratete de lovire a unui obiecriv de 30×30 cm, de la 18 Km. Si poate lovi cateva sute de obiective in cinci-sase minute, dupa care se intorc singure la baza pentru realimentare. Cine a preluat stirea, si a difuzat-o nu a sesizat ca este o intoxicare informativa, chestia cu dronele germane.