Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Germania vrea o Armată Europeană sub control parlamentar

Ambiţiile unui fost mare lider european, Germania, au conoscut o evoluţie dinspre puterea militară ca impunere a forţei în relaţiile internaţionale, la deschiderea, inclusiv militară, spre valorile democratice şi europene.

În acest sens, ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a anunţat la Conferinţa pentru Securitate ce s-a desfăşurat la Munchen că şi-a fixat ca “obiectiv pe termen lung” formarea “unei armate europene sub control parlamentar”.

“Obiectivul pe termen lung este formarea unei armate europene sub control parlamentar”, a spus el, la conferinţa pentru securitate.

“UE trebuie să-şi asume rolul său politic în calitate de actor mondial”, a subliniat ministrul.

Westerwelle a mai subliniat că Germania se va implica activ în creionarea unei politici comune de apărare şi securitate în Europa, apreciind că acţiunea comună în aceste domenii ar contribui semnificativ la adâncirea unificării bătrânului continent.

“Această politică nouă a blocului comunitar ar reprezenta răspunsul Europei la fenomenul globalizării”, a spus şeful diplomaţiei germane la Conferinţa pentru Securitate de la München.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.