Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Germania vrea să reducă durata serviciului militar obligatoriu

Cancelarul german Angela Merkel a declarat într-un acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung, că “nu exclude scurtarea serviciului militar obligatoriu, de la nouă la şase luni”. Această măsură ar putea face parte dintr-un amplu proces de restructurare a armatei germane.

Şefa creştin-democraţilor germani a spus că este o adeptă a obligativităţii serviciului militar, dar că aşteaptă sfaturile profesioniştilor în privinţa modului de restructurare a Bundeswehr-ului.

Ministrul german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, a pledat în Bundestag pentru reducerea duratei serviciului militar obligatoriu, de la nouă la şase luni.

O lege în acest sens ar putea fi aprobată deja săptămâna viitoare, urmând să intre în vigoare de la 1 iulie. Mai mult, opinia publică germană dezbate în prezent chiar posibilitatea anulării serviciului militar obligatoriu.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.