Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Germanii au început planificarea retragerii din Afganistan

Thomas de Maizière in Afganistan foto www.kabul.diplo.de

Ministrul german al apărării, Thomas de Maiziere a efectuat la sfârşitul săptămânii la Mazar-I-Sharif (N Afghanistanului),  o vizită consacrată pregătirii retragerii treptate a trupelor germane din această ţară.

Proiectul prevede ca primii soldaţi să părăsească Afganistanul către sfârşitul acestui an.

Ministrul german nu a indicat însă o dată anume şi nici nu a avansat cifre precise, acest subiect urmând a fi discutat în cadrul consultărilor cu liderii ISAF.

Thomas de Maiziere vizitează pentru a treia oară Afganistanul de când el a preluat conducerea Ministerului german al Apărării, în martie acest an.

Cu peste 5.000 de soldaţi angajaţi în această alianţă, Germania este a treia ţară ca număr de trupe, după SUA şi Marea Britanie.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.