Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Gordon Brown – vizită surpriză în Afganistan

Gordon Brown, Primul-ministru britanic, a efectuat o vizită neanunţată în sudul Afganistanului. El a discutat cu militarii britanici dislocaţi la Camp Bastion în provincia Helmand. Domnul Brown a promis mai mult sprijin pentru contracararea ameninţării cu dispozitive explozive improvizate prin introducerea în teatrul de operaţii a unor vehicule cu un blindaj mai puternic.

El a afirmat că echipamente noi sunt transportate în teatrul de operaţiuni, inclusiv vehicule blindate.

Potrivit BBC, Brown a fost acuzat că nu depune suficiente eforturi pentru a sprijini militarii britanici din Afganistan. Premierul a vrut să arate nu numai sprijinul pentru trupele britanice, dar şi să-şi reitereze opinia despre război, şi anume că terorismul necontrolat în Afganistan ar putea ajunge pe străzile din Marea Britanie.

Gordon Brown, a sugerat că mai mulţi militari britanici ar putea fi trimişi în Afganistan. De asemenea, el a declarat, că vrea să grăbească instruirea soldaţilor şi poliţiştilor afgani, ceea ce necesită sprijinul trupelor britanice. Brown a precizat că grăbirea instruirii trupelor afgane le va permite să “îşi asume mai multe responsabilităţi”. “Cred că putem antrena alţi 50.000 de membri ai armatei afgane anul viitor”, a adăugat el.

O instruire mai rapidă va avea nevoie de mai mulţi militari britanici care să-i formeze pe afgani şi Brown a discutat despre acest lucru cu generalul Stanley McChrystal, comandantul american al forţelor NATO din Afganistan.

În prezent, 9.000 de militari britanici se află în Afganistan, majoritatea în Helmand, iar 207 au fost ucişi începând din 2001.

 

Sursa: MEDIAFAX; RADOR

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Gordon Brown – vizită surpriză în Afganistan”

  1. OBAMA says:

    Boc nu va avea o initiativa similara, desi bocancii asigurati de aliati ii asigura un plus de patru centimetri in inaltime. Nu-i bai!