Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Grecia: în noiembrie 2011 nu se pregătea nicio lovitură de stat

Guvernul grec a dezminţit, afirmaţiile potrivit cărora schimbarea conducerii militare decisă în noiembrie 2011, pe fondul unei crize de guvern, ar fi avut vreo legătură cu o presupusă lovitură de stat, citează AGERPRES.
“Forţele armate ale Greciei au fost, sunt şi vor fi în continuare angajate în respectarea sarcinilor stabilite de Constituţia Republicii Elene şi poporul grec”, a afirmat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

În noiembrie 2011, pe fondul crizei care a pus capăt executivului condus de premierul Yorgos Papandreou, au fost înlocuiţi şeful statului-major şi şefii celor trei armate, operaţiune care a luat prin surprindere opinia publică însă despre care autorităţile au dat asigurări că fusese planificată de câteva săptămâni.

Cotidianul To Vima citează surse din cadrul Ministerului Apărării care afirmă, sub protecţia anonimatului, că “acea înlocuire a avut la bază teama faţă de un plan de lovitură de stat care ar fi vizat provocarea anarhiei în Grecia pentru a justifica o intervenţie militară”.

Sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.