Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Gripen E/F testat de elveţieni în Suedia

La Linköping, în Suedia, o echipă elveţiană de evaluare a testat în zbor avionului multirol Gripen E/F.

Echipa elveţiană a fost formată din piloţi de încercare şi ingineri, atât din cadrul Armasuisse, cât şi de la Forţele Aeriene Elveţiene.

Scopul acestor teste a fost acela de a verifica integrarea noului radar AESA. Rezultatele testelor au fost înregistrate şi vor fi utilizate de Saab şi producătorul de sisteme radar Selex Galileo în următoarele etape de dezvoltare.

„Suntem foarte mulţumiţi de progresul înregistrat de trecerea de la Gripen C la Gripen E. Acesta este rezultatul testelor în zbor efectuate săptămâna aceasta”, a declarat Jürg Weber, Director de Program Gripen în cadrul Armasuisse. De asemenea, el are numai cuvinte de laudă despre colaborarea cu Saab şi guvernul suedez, despre care spune că este foarte bună.

„Zborurile de încercare s-au desfăşurat conform planului şi apreciez atitudinea profesionistă adoptată de echipa elveţiană. Aştept cu nerăbdare următoarele etape ale programului de evaluare”, a spus Richard Ljungberg, şeful piloţilor de încercare din cadrul Saab şi comandantul testelor efectuate de elveţieni

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.