Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Gripen-urile Forţelor Aeriene Maghiare au efectuat peste 6.000 de ore de zbor

JAS 39 Gripen din dotarea Forţelor Aeriene Maghiare pe pista de la Kecskemet

Avionele JAS 39 Gripen intrate în dotarea Forţelor Aeriene Maghiare în 2007 au depăşit 6.000 de ore de zbor.

Unitatea înzestrată cu cele 14 avioane Gripen C/D, dislocată la Baza 59 aeriană Szentgyörgyi Dezső din Kecskemét, a marcat cu trei avioane de Gripen C/D care au zburat în formaţie evenimentul.

La eveniment a participat şi general maiorul, Zoltán Pintér, comandantul Fortelor Aeriene Maghiare (FAM), care a felicitat piloţii, tehnicienii şi echipa suedeză de suport tehnic.

Avioanele Gripen au intrat în înzestrarea FAU prin intermediul unui acord interguvernamental intre Suedia si Ungaria. Forţele Aeriene suedeze asigură suport tehnic şi de instruire piloţilor maghiari, o echipă specializată fiind dislocată în baza de la Kecskemet.

„Gripen este un avion de vânătoare de ultimă generaţie. Astăzi ne bucurăm că putem felicita Forţele Aeriene Maghiare pentru depăşirea pragului de 6.000 de ore de zbor. Gripen este un angajament pentru viitorul Forţelor Aeriene Maghiare”, a declarat Ulf Hammarström, directorul general al Agenţiei Suedeze pentru exportul materialelor de apărare şi securitate (FXM).

În cadrul acestui contract încheiat între guvernul suedez şi cel ungar, SAAB a livrat programe substanţiale de compensare industrială (offset), creând mii de locuri de muncă (peste 6.000 în Ungaria) şi generând investiţii majore în economia ungară.

Anul trecut, forţele aeriene din Cehia, care de asemenea operează o flotă de 14 avioane Gripen C/D au sărbatorit peste 10.000 de ore de zbor pe aceste avioane, care au înlocuit flota de MiG 21. În Cehia, avioanele Gripen au devenit operaţionale începând cu 2005, primele trei aparate fiind livrate la un an de la semnarea contractului de leasing şi intrând imediat in serviciul de poliţie aeriană. În Cehia, programele de offset deja realizate se cifrau la aproximativ 1 miliard de euro la sfârşitul lui 2010.

Infomondo Militar

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Gripen-urile Forţelor Aeriene Maghiare au efectuat peste 6.000 de ore de zbor”

  1. Filme online says:

    Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!