Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Gripen-uri noi pentru aviaţia thailandeză

primirea avioanelor Gripen de catrea aviatia thailandeza foto asiaone

Printr-un comunicat de presă SAAB, anunţă că Thailanda a primit primul lot de avioane Gripen c/D.

Forţele Aeriene Regale Thailandeze au recepţionat primele lor şase avioane de luptă Gripen C/D şi dispun acum de un sistem integrat de apărare aeriană produs de SAAB.

Aceste avioane fac parte din primul lot comandat în 2008. În total, Thailanda a comandat 12 avioane Gripen JAS-39.

Avioanele Gripen au zburat din Suedia în Thailanda şi au ajuns la noua lor bază din Surat Thani, în sudul Thailandei, pe 22 februarie.

Cele 6 avioane de luptă Gripen fac parte dintr-o tranzacţie inter-guvernamentala prin care Administraţia Suedeză pentru Produse de Apărare livrează un sistem de apărare aeriană bazat pe echipamente produse de SAAB.

Noul sistem de apărare aeriană consta în avioane Gripen, avioane de supraveghere SAAB 340 Erieye AEW şi un sistem de comandă şi control.

În pregătirea livrării avioanelor Gripen, piloţii şi personalul de la sol al Forţelor Aeriene Regale Thailandeze au fost instruiţi în Suedia în cursul anului 2010.

sursa: InfoMondo Militar, comunicat SAAB

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Gripen-uri noi pentru aviaţia thailandeză”

  1. PANI HACITIN says:

    Cineva spunea ca armata romana nu a mai luptat din al doilea razboi mondial. Asa e, dar l-as intreba unde a luptat armata Germaniei, Frantei, Spaniei, Angliei, Ungariei, etc?! Cand armata lucra pe santiere, in mina, etc., alaturi de civili, militarul isi primea doar solda, pe cand civilul primea tot felul de sporuri si castigul lui era mai mare. Cei mai multi civili dormeau in patul lor de acasa, pe cand militarul in baraca. Altcineva spunea ca a fost militar ( in termen) la inundatii, dar nici un general nu a pus mana pe lopata! L-as intreba: directorul de la firma unde a lucrat, punea mana pe tarnacop?! Stimati civili, de ce nu comparati salariile si pensiile voastre cu cele ale politicienilor, ale directorilor din diferite companii?! De ce nu le comparati cu sumele trecute de ei in declaratiile de avere?! Ar trebui sa stiti, daca tot comentati, ca sunt doar 2 pensii militare care depasesc 5000 lei., dar le au fosti sefi de stat major general. Pensiile militare pleaca de la ei in jos, in functie de importanta locului de munca. Premierul a bagat in aceiasi oala militarii cu magistratii ca sa nu mai inteleaga nimeni, nimic si in final, acele „pensii nesimtite” se platesc si se vor plati in continuare. Acolo sunt pensiile de 80-150 milioane lei vechi STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA AMARA …….