Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Grupul care elaborează noul Concept strategic al NATO – la Moscova

Între 9 şi 12 februarie, grupul de experţi care elaborează noul Concept Strategic NATO va vizita Moscova.
Grupul condus de doamna Dr. Madeleine Albright, fostul Secretar americane al SUA se va întâlni cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu Secretarul Consiliului pentru Securitate Natională, Nikolai Patrusev şi cu membrii ai Dumei, Camera inferioară a Adunării federale a Federaţiei ruse.

Grupul de experţi ai NATO vor avea schimburi de idei cu experţi ruşi pe probleme de securitate.
Pe 11 februarie, dna. Albright va conferenţia la Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale de la Moscova. Conferinţa va fi urmată de discuţii cu studenţii şi cu alţi participanţi, inclusiv cu reprezentanţi ai mass-media.

În 2009, Secretarul General al NATO a numit 12 experţi care să facă parte din grupul care va elabora noul concept strategic (http://www.nato.int/strategic-concept/index.html).

Grupul de experţi reprezintă atât statele puternice din cadrul NATO, cât şi pe cele mai mici şi este alcătuit atât din persoane din interiorul organizaţiei, cât şi din afara sa, inclusiv din mediul privat şi din cel academic.
Dr. Madeleine Albright este preşednta grupului, iar vicepreşedintele este fostul CEO al concernului Royal Dutch Shell.

Sursa: site-ul NATO

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.