Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Guvernul a majorat cu 50 de lei/an alocaţiile pentru veteranii de război, văduvele de război şi accidentaţii de război

veterani de razboi in asteptare foto realitatea

Guvernul a decis joi 22 decemebroe că ajutorul anual pentru veteranii de război, văduvele de război şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat a fost majorat de la 150 de lei la 200 de lei.

Potrivit Biroului de presă al Executivului, ajutorul anual are drept scop susţinerea acestor persoane şi acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.

De ajutorul anual va beneficia un număr de 46.365 persoane, iar impactul bugetar va fi de 9,2 milioane de lei.

Plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale se efectuează de către casele de pensii.

Temeiul legal în baza căruia se acordă acest ajutor îl constituie prevederile art.16 lit.g) şi ale art.18 din Legea nr.44/1994 privind veteranii de război,

precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Legea prevede ca stabilirea cuantumului acestui ajutor să se realizeze anual, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi posibilităţile de susţinere din bugetul de stat. Plata acestui ajutor se asigură de la bugetul de stat prin bugetele ordonatorilor principali de credite care efectuează plata indemnizaţiilor de veteran de război.

sursa: Agerpres

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Guvernul a majorat cu 50 de lei/an alocaţiile pentru veteranii de război, văduvele de război şi accidentaţii de război”

 1. marian says:

  Azi ,30.12.2011 AM PRIMIT asa zisa ”DECIZIA DE REVIZUIRE”.
  Sunt absolut stupefiat de modul in care acest minister pe vremuri onest si respectat s-a transformat intr-o anexa la remorca hotilor, mincinosilor,demagogilor,INCOMPETENTILOR,INCAPABILOR, etc, din partidele politice.
  Domnilor am ramas stupefiat: SUMA DE PE DECIZIA DE REVIZUIRE ESTE MAI MICA CU APROXIMATIV 160 LEI FATA DE CEEA CE ESTE PUBLICAT IN LISTELE AFISATE DE MApN.
  MA INTREB CE COMPETENTA MAI POATE AVEA ACEST MINISTRU OPREA IN FATA CELOR PE CARE IN VARA PRIN SCRISOARE II ANUNTA CA LE-A CRESCUT PENSIA.
  SI EU AM PRIMIT O ASTFEL DE SCRISOARE.
  ACUM II SPUN ACESTUI „SEF DE MAFIE” CA O SA-I TRIMIT SCRISOAREA INAPOI SA SE STEARGA LA … CU EA. Din pacate nu o mai am fiindca am folosit-o demult in scopul mai sus enuntat.
  Toata decizia si incadrarile in grupe sunt gresite.
  Ma gindesc cum vom putea avea incredere in asemenea decizii ?
  S-ar putea ca peste citiva ani sa ne ceara inapoi, noua sau urmasilor, sume importante de bani datorita calculelor gresite facute de niste iresponsabili care nici macar nu-si specfica numele si prenumele sub semnatura de intocmire a deciziei.
  IN JUSTITIE CU EI DRAGI CAMARAZI, dar pina atunci trebuiesc demascati pe toate posturile de televiziune.
  Sa vedem ce mai zice ”generalul” Fratila si madam ”general” Lupu.

 2. TUKU says:

  Marian
  Mie a-mi vine sa rad cand vad ca te revolti fara folos. De peste un an incerc sa arat prin postarile facute ca pentru militarii in rezerva lupta in justitie este un plan al actualei puteri si…NIMENI NU VREA SA PRICEAPA.
  – in ianuarie au trimis decizii uniforme pentru toti
  ne-au dat de lucru sa le contestam, sa-i actionam in justitie …etc
  – au dat tot felul de legi pe placul lor.
  ne-au dat iarasi de lucru – sa contestam etc.
  – au facut RIL-ul – sa treaca timpul amanand si amenintand instantele
  – au inceput sa trimita deciziile revizuite la sfarsitul anului
  ne-au dat iarasi de lucru – sa contestam …etc pana la alegeri. Ei sant constienti ca sarcina va reveni altora care vor fi la putere.Ei asi fac portofelul gros si se retrag – fraierii musca momeala.

  Chiar nu vreti sa pricepeti ca ei amana si ne hartuiesc dandu-ne de lucru pentru a nu ne – ORGANIZA IMPOTRIVA LOR.

  SINGURA FORTA CAPABILA DE AI DA JOS DE LA PUTERE ESTE ORGANIZAREA ARMATEI AFLATE IN REZERVA – ei stiu acest lucru si fac tot posibilul sa nu fim uniti.
  Partea cu justitia este benefica in tari democratice unde exista stat de drept – noi santem intr-un stat mafiot – CE NU PRICEPETI ?
  Exemplu:
  Daca maine 170.000 de cadre militare in rezerva ar iesi in strada si ar declara GREVA FOAMEI pentru nerespectarea constitutiei privind neretroactivitatea legii – ar avea efect de 1000 de ori mai mare decat actiunea in justitie.

  Puterea stie ca nu exista liderii care sa uneasca si sa scoata in strada acesti 170.000 de militari in rezervasi…se joaca cu noi. La unii le-a dat mai mult ,la unii ,multumitor, la altii mai putin – facand destabilizare in corpul militarilor in rezerva – PRICEPETI !
  Pana cand nu ve-ti lasa deoparte interesul personal privind coantumul pensiilor si nu ve-ti realiza ca acesti CIOCOI trebuie stransi de fudulii la propriu prin UNITATEA INTREGULUI CORP AL CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE – NU SE VA REZOLVA NIMIC.
  Singura rezolvare este UNITATEA TUTUROR CADRELOR MILITARE atat ACTIVE cat si in REZERVA SI RETRAGERE.