Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Poziţia Guvernului de la Chişinău faţă de instalarea unor elemente ale scutului antirachetă în România

Guvernul Republicii Moldova a dat, pe data de 22 februarie, un comunicat referitor la decizia guvernului de la Bucureşti de a accepta amplasarea unor elemente ale scutului american antirachetă pe teritoriul României.

“Guvernul a luat notă de înţelegerile româno-americane şi de caracterul defensiv al scutului şi porneşte de la premisa că fiecare stat are dreptul suveran de a decide asigurarea propriei securităţi”, se arată în comunicat.

Pe data de 19 februarie a.c., opoziţia comunistă de la Chişinău solicitase Guvernului o declaraţie oficială referitoare la decizia României de amplasare a unor elemente din scutul american antirachetă, pe care îl consideră “o ameninţare la adresa Republicii Moldova”.

Totodată, premierul moldovean Vlad Filat s-a arătat “deranjat de unele declaraţii făcute de membri ai cabinetului, înainte ca Guvernul să-şi exprime oficial punctul de vedere”.

Sursa: RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.