Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Guvernul SUA decorează militarii români, Guvernul României îi face “bugetari de lux şi “nesimţiţi”

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, a medaliat, vineri, 27 de militari români care s-au remarcat în timpul misiunilor din Irak.

27 de militari români care s-au remarcat în timpul misiunilor din Irak au fost medaliaţi de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Mark Gitenstein, în cadrul unei ceremonii desfăşurate, vineri, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre.

Militarii români au primit, în cadrul unei ceremonii, din partea Forţelor Terestre Americane, medaliile Bronze Star Medal, Meritorious Service şi Army Commendation.

După înmânarea medaliilor, ambasadorul Mark Gitentein i-a felicitat pe militarii români pentru curajul şi profesionalismul de care au dat dovadă.

“Aţi fost alături de noi în Bosnia, Kosovo, Afganistan şi Irak, precum şi în numeroase misiuni de observare ONU. Recent aţi suplimentat numărul militarilor dumneavoastră din Afganistan cu 50 la sută şi o faceţi în provincia Zabul, una dintre cele mai periculoase şi mai importante din punct de vedere strategic din Afganistan. Înţeleg că forţele dumneavoastră vor constitui aproape jumătate din cele care îşi îndeplinesc misiunile în această provincie.

Este doar încă un exemplu al încrederii pe care o avem în competenţa şi curajul dumneavoastră. Vă suntem profund îndatoraţi şi suntem mândri de acest lucru,” a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti.

sursa: Comunicat MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “Guvernul SUA decorează militarii români, Guvernul României îi face “bugetari de lux şi “nesimţiţi””

 1. barrakuda73 says:

  Nu vad in poza nici un ofiter,subofiter, sau s.g.v. din arma infanterie. Eu stiu ca grosul trupelor si misiunilor din Irak au fost asigurate de catre militarii batalioanelor de infanterie. Care este explicatia?

 2. Marlon Juvet says:

  “Batalioane de infanterie” nu inseamnă ca sunt formate numai din infanteristi cu rosu la paspoal. Moda asta cu culoarea unică au incercat-o, fără prea mari succesuri, doar granicerii (acu’ o mie de ani) si vânătorii de munte. Nu vreau să fiu ironic, doar sa precizez un fenomen. După “tălpile” şi privirile piezişe de de care am avut parte ca VM-ist lucrat 10 ani in unităţi de infanterie (acum vreo 3 ani la o zi a Drapelului, un coleg jandarm mă întreba, io fiind “verde” într-o mare de roşu, negru ;i albastru, de ce armă sunt, grăniceri?) cred că îmi pot permite un punct de vedere destul de obiectiv asupra fenomenului.

 3. catalin says:

  Militarul din imagine este ofiter de tancuri si am inteles ca a fost ofiter de legatura in acea misiune din Irak, 2008 daca nu ma insel. Oricum, pe militarii, majoritari verzi, aflati in misiune in Afganistan nu i-ar interesa prea tare sa ii decoreze cineva cu vreo bucata de fier in piept, ci ar fi mult mai multumiti daca si-ar putea desfasura misiunile periculoase in aceleasi conditii de siguranta ca si partenerii americani, adica tehnica special conceputa pentru acest teatru, rezistenta la explozii (MRAP, de exemplu), si, culmea, mult mai ieftina decat pretioasele Pirahna care se odihnesc pe dreapta in Afganistan. Americanii renunta la HMMWV in Afganistan deoarece nu sunt compatibile cu conditiile de lupta de aici (prea joase, cadru de aluminiu care sfarteca militarul din interior in cazul unei explozii) iar noi le primim bucurosi ca avem si noi “cu ce ne da” in locul TAB-urilor 77 care unele mai au sub vopseaua de camuflaj, vopseaua alba a misiunilor din Angola. Dar primim medalii,…nu? Cine sunt mai tari ca noi?

 4. dumitriu says:

  Rog corectati titlul…In alta ordine de idei apreciez emisiunea “Conexiuni” de pe Antena 3 realizata de domnul profesor universitar Valeriu Stan. daca cineva a inregistrat emisiunea sa o dea pe internet si sa lase aici adresa. Cu respect!

 5. Bure Bista says:

  Pentru Marlon Juvet

  Da ce ai cu titlul?

  O inregistrare a emisiunii. Nu stiu daca e toata

  http://videonews. ro/action/ viewvideo/ 41529/Conexiuni- Cum-isi-trateaza -statul-roman- veteranii/

 6. Bure Bista says:

  Pentru Marlon Juvet

  Da ce ai cu titlul?

  O inregistrare a emisiunii. Nu stiu daca e toata

  http://videonews.ro/action/viewvideo/41529/Conexiuni-Cum-isi-trateaza-statul-roman-veteranii/

 7. Marlon Juvet says:

  Pt. Bure Bista: cred că lui dumitriu îi adresaţi întrebarea, nu lui Juvete.

 8. Rumanu says:

  Daca doriti sa vedeti mai multe poze, inclusiv cu subofiteri si maistri militari, intrati pe site-ul Fortelor Terestre (www.forter.ro). Lista celor medaliati o gasiti pe http://www.rft.forter.ro/2009_3_i/10-stiri/14.htm.
  In alta ordine de idei, imi place sa cred ca cei care posteaza comentarii aici sunt militari, activi sau fosti activi si au habar de subiectele discutate. In Afganistan, militarii romani au aceiasi tehnica (cu care patruleaza) cu cei americani, adica Hummvee-uri, insa, stimabile domnule ”catalin”, daca ai fi fost intr-un teatru de operatii ai fi stiut ca nici o masina de lupta din lume nu te protejeaza de I.E.D.-urile insurgentilor. Nu mai improscati cu noroi aiurea. Aceste distinctii au fost oferite de SUA si a fost un gest frumos din partea lor vizavi de militarii romani. Pentru unii dintre militarii nostrii, nu conteaza numai banii; ei au trecut si la o alta ”treapta din piramida trebuintelor lui Maslow!.

 9. ionica_minune says:

  Rumanule, deja pe mine m-ai dat pe spate cu piramida lui Maslow. Vrei sa-mi spui acum ca ostenii romani pleaca in Afganistan din simtul datoriei fata de tara, pentru ca simte cu trupul si sufletul ca trebuie sa fie acolo…..sa o credeti dumneavoastra domnule. Acea treapta a necesitatilor stricte nu a fost depasita decat de gradele foarte mari din armata sau de acele grade mici provenite din grade mari. In rest, draga domnule, osteanul roman de rand isi slujeste tara afara …….doar pentru bani.

 10. Rumanu says:

  “Pentru unii dintre militarii nostrii, nu conteaza numai banii…..”
  Poate ca acum o sa pricepeti ce am dorit sa spun. Cat despre ultima parte a comentariului dumneavoastra, nu am reusit sa inteleg rationamentul cu gradele. In rest, SARBATORI FERICITE!

 11. ionica_minune says:

  Sarbatori fericite si dumneavoastra si tuturor cititorilor acestui forum.
  Ultima parte a comentariului meu a fost un joc de cuvinte foarte simplu de inteles. Sa explic : “Acea treapta a necesitatilor stricte nu a fost depasita decat de gradele foarte mari din armata sau de acele grade mici provenite din grade mari” .Concret: grade mari din armata si odraslele lor angajate in armata ca…….ofiteri sau subofiteri. Daca tata colonelu’ are bani, logica spune ca si copilul are si daca tata pompeaza bani in odrasla logic este ca si aceasta odrasla a pasit pe a doua treapta a piramidei……gresesc?