Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Guvernul suedez își sprijină propria industrie de apărare: Saab semnează un contract important pentru mentenanţa sistemelor de arme subacvatice ale marinei suedeze

Saab deservește piața globală cu produse, servicii și soluții de top pentru apărarea națională și securitatea civilă

Saab deservește piața globală cu produse, servicii și soluții de top pentru apărarea națională și securitatea civilă

Firma de apărare şi securitate Saab a semnat un contract cu Adeministraţia Suedeză pentru Materiale de Apărare (FMV) pentru suportul produselor şi mentenanţa sistemelor de arme subacvatice ale Marinei regale Suedeze.

Contractul îi permite FMV să livreze comenzi pentru suportul produselor şi mentananţa sistemelor de arme subacvatice în perioada 2017-2019, în valoare totală de 236 milioane de coroane suedeze (111,46 milioane lei). Contractul este conform cu Scrisoarea de Intenţie dintre Saab şi FMV care a fost anunţată pe 9 iunie 2014. Aceasta scrisoare de intenţie asigură cadrul legal de asigurare a sprijinului capabilităţilor subacvatice ale Marinei regale Suedeze pe perioada 2015-2024.

„Acest contract asigură disponibilitatea sistemelor operaţionale de arme pentru Marina regală Suedeză. Vom planifica şi aplica măsurile necesare pentru a păstra aceste sisteme disponibile oricând are nevoie clientul”, declară Anne-Marie Vösu, şefa unităţii de afaceri Sisteme Subacvatice din cadrul zonei de business Dynamics a Saab.

„Contractul este dovada încrederii clientului nostru în cunoştinţele şi experienţa noastră în domeniul submarin, şi constituie o bază importantă pentru continuarea afacerilor noastre”, adaugă Anne-Marie Vösu.

Saab are o experzită unică în dezvoltarea sistemelor subacvatice pentru ape puţin adânci şi pentru mediul înconjurător specific din Marea Baltică, inclusiv sisteme de propulsie proiectate la comandă, sisteme de comunicaţie şi sisteme de ghidaj. Unele dintre acestea sunt lideri pe plan mondial pe acest segment. Saab are un vechi parteneriat cu FMV şi le-a furnizat Forţelor Armate Suedeze soluţii subacvatice pentru sisteme de arme, senzori, vehicule subacvatice autonome şi vănătoare de mine.

Saab deserveşte piaţa globală cu produse, servicii şi soluţii de vârf pe plan mondial pentru apărarea militară şi securitatea civilă. Saab are operaţiuni şi angajaţi pe toate continentele. Graţie unei gândiri inovatoare, colaborativă şi pragmatică, Saab dezvoltă, adoptă şi perfecţionează noi tehnologii pentru a răspunde cerinţelor în schimbare ale clienţilor săi.

Saab a oferit spre achiziție și României echipamente militare, livrările acestea fiind însoțite de contracte de offset echivalente. Mai mult FXM, agenția suedeză de export echipamente militare suedeze, s-a arătat dispusă să contribuie la tehnologizarea industriei de apărare românești, ca parte a contractului comercial de achiziții. Din motive politice suedezii au fost refuzați preferându-se achiziții de produse second hand fără transfer de tehnologie.

 

sursa: comunicat Saab Press Centre

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Guvernul suedez își sprijină propria industrie de apărare: Saab semnează un contract important pentru mentenanţa sistemelor de arme subacvatice ale marinei suedeze”

  1. gheo says:

    Oare de ce, suntem si *corupti si mulsi de bani si … inzestrati cu ultimele vechituri* in materie de aparare iar cu restul … *o mare colonie din care se extrag toate resursele fara oprelisiti, o mare colonie in care se scurg *scursurile alimentare tixite cu aditivi alimentari* care nenorocesc sanatatea zecilor de mi de copii romani, a milioanelor de romani. Romanai, o tara cu o*sumedenie de obligatii fata de UE dar … cu foarte putine drepturi, o tara in care romanii trebuie sa plece capul slugarnic. Nu numai industria de apare trebuie sa dispara in Romania, TOT ce nu a fost acaparat sau nu este in slujba profitului strainilor.

  2. Lola says:

    sisteme subacvatice ???
    rusii sint experti aici(submarine)
    cred ca suedezii supraliciteaza potentialul lor militar(in scopul evident de a obtine bani)