Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Guvernul suedez îşi susţine industria de apărare

Agenţia Suedeză pentru Administrarea Materialelor de Apărare (FMV), institzuţie subordonată Guvernului Suediei, a semnat un contract cu compania suedeză furnizoare de sisteme de apărare şi securitate Saab cu o valoare iniţială de aproximativ 410 milioane de euro, la care se adaugă posibilitatea unor comenzi suplimentare în valoare de maxim 227 milioane de euro, până în decembrie 2016.

Contractul prevede patru comenzi privitoare la servicii de suport, dezvoltare şi mentenanţă a sistemului Gripen. Acordul este format din mai multe părţi: o soluţie de suport şi mentenanţă bazată pe performanţe, resurse logistice bazate pe performanţe, precum şi resurse auxiliare de întreţinere, aflate la sol. Acordul mai include şi o completare a pachetului de dezvoltare Gripen (MS20), precum şi studii şi activităţi pentru dezvoltarea continuă a sistemului Gripen.

„Gripen şi-a dovedit deja potenţialul de creştere, prin îndeplinirea unor misiuni pentru care nu fusese proiectat iniţial, cum ar fi operaţiunea Unified Protector din Libia, de anul trecut”, a declarat Lennart Sindahl, şeful diviziei aeronautice din cadrul Saab. „Prin urmare, este important ca pe viitor, prin comenzile de la FMV, să continuăm să adăugăm noi capabilităţi unui sistem de zbor care deja s-a dovedit a fi unul de talie mondială”.

Ideea de resurse logistice bazate pe performanţă implică faptul că Saab oferă ore garantate de serviciu pentru sistemele şi subsistemele Gripen. Printre activităţile incluse în contract se numără, de exemplu, furnizarea de piese de schimb pentru armata suedeză, mentenanţa aeronavelor, suportul tehnic, precum şi oferirea de soluţii logistice pentru operarea sistemului Gripen în Suedia, Republica Cehă, Ungaria şi Thailanda. Saab a mai avut diverse contracte de suport pentru Gripen, toate acestea fiind acum înlocuite de acest contract pe termen lung.

„Prin intermediul acestui contract pe termen lung, Saab poate desfăşura servicii de suport într-un mod mai eficient, în comparaţie cu acordurile anterioare”, a declarat Lars-Erik Wige, şeful diviziei de suport şi servicii din cadrul Saab.

InfoMondo Militar

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Guvernul suedez îşi susţine industria de apărare”

  1. Fenchea Marius says:

    Oare citeste si MAPN-ul cum se face achizitia de avioane pe la altii nu mai departe de vecinii nostri?! Dar acum cu noul consilier al primului ministru vom avea sigur orientare F 16 si nimic altceva…..