Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

H. Clinton: Noul Tratat “START” nu periclitează dezvoltarea strategiei americane de apărare antirachetă

Secretarul american de Stat,  Hillary Clinton şi Secretarul Apărării, Robert Gates, au reacţionat la criticile senatorilor conservatori, pe tema noului Tratat START privind dezarmarea nucleară, semnat cu Moscova.
H. Clinton a declarat că Nou Tratat “nu periclitează dezvoltarea strategiei americane de apărare antirachetă”.

“Nici o prevedere din noul tratat START nu ne împiedică eforturile în materie de apărare antirachetă”, a precizat Clinton în cadrul unei audieri în Congres, în condiţiile în care tratatul START trebuie să fie ratificat de Senat cu o majoritate de 67 de voturi din 100, inclusiv cu votul mai multor senatori republicani.

“Rusia a expus o poziţie unilaterală privind apărarea antirachetă. Nu o împărtăşim. Din contră, am precizat clar că Statele Unite intenţionează să continue ameliorarea şi mobilizarea acestor sisteme de apărare antirachetă”, a adăugat ea.

Republicanii critică Noul Tratat semnat în aprilie, la Praga, de către preşedintele american, Barack Obama, şi omologul său rus, Dmitri Medvedev, care prevede o diminuare considerabilă a arsenalelor nucleare, atât rus, cât şi american.

Ei îşi exprimă temerile că acest text limitează capacitatea de dezvoltare a apărării americane antirachetă. Rusia a anunţat că îşi rezervă dreptul de a se retrage din tratat dacă se consideră ameninţată de aceste sisteme dezvoltate de Washington.

Sursa:  MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.