Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Hackerii din grupul Anonymous au pătruns ilegal în sistemul informatic al NATO

Se pare că sistemul informatic al NATO prezintă unele vulnerabilităţi. Aceasta, datorită faptului că hackerii din grupul Anonymous au anunţat că au pătruns ilegal în sistemul informatic al Alianţei şi au intrat în posesia unui gigaoctet de documente.
“Acum avem un gigaoctet de date NATO, însă pe cele mai multe nu le vom publica, deoarece ar fi iresponsabil. Dar, oh, NATO…”, afirmă un mesaj publicat în contul Twitter al grupului, potrivit MEDIAFAX.

Spre exemplificare, grupul a publicat un document datat din 2002, privind procedurile de securitate informatică, şi un alt document, confidenţial, care ar face referire la operaţiunile din Kosovo.

FBI a anunţat, miercuri, arestarea a 16 persoane în Statele Unite şi a altor cinci în Europa, în ancheta asupra grupului Anonymous, devenit cunoscut după atacurile informatice asupra site-urilor Visa şi PayPal, după ce acestea au blocat transferurile către site-ul WikiLeaks.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.