Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

HG nr. 735/2010 suspendată şi de Curtea de Apel Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat efectele HG nr. 735/2010 pentru 635 de foste cadre militare.

Punerea în executare a deciziei presupune sistarea tuturor activităţlor ce conduc la recalcularea pensiilor în temeiul hotărârii de Guvern, cu consecinţa menţinerii în plată a pensiilor actuale.

Reclamanţii au fost reprezentaţi de Piperea & Asociaţii prin avocat Gheorghe Piperea.

Această hotărâre este executorie, autorităţile statului fiind obligate să o pună în executare.

Gheorghe Piperea a declarat că această decizie reprezintă o dovadă vie a funcţionării principiului separaţiei puterilor în stat, puterea judecătorească corectând atitudinea sfidătoare a Guvernului la adresa principiilor Constituţionale şi ale CEDO: “Această decizie reprezintă dovada faptului că în România statul de drept încă funcţionează şi va funcţiona în continuare atâta timp cât ne putem baza pe conştiinţa şi independenţa justiţiei”.

sursa: www.infolegal.ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

73 Responses to “HG nr. 735/2010 suspendată şi de Curtea de Apel Bucureşti”

 1. Stelian P. says:

  marina
  Daca esti CONVINSA “ca vor fi prost intocmite,nu cred ca au oameni calificati, sunt sigura ca va fi o varza, e o mare porcarie,nu iau in considerare adeverintele ” de ce i-ai mai deranjat ?
  De ce pui oamenii la munca in mod inutil ?
  Nu cumva tu nici nu prea stii ce inseamna munca ?

 2. Manix says:

  @SEjc-fa o verificare si vezi daca scaderea nu reprezinta fix cat ti-a bagat ind.com.+solda de merit dupa L164. daca-i asa e Ok.!!

 3. Manix says:

  karadeniz spunea…

  Postat de Elena pe roarmy230
  Peste 70% dintre pensionarii militari aflaţi în plată au completat formularele necesare obţinerii adeverinţelor de venit, în vederea recalculării pensiilor militare.
  RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 decembrie, ora 20:29) – Realizator: Cornelia Mihăilă -“Actualitatea militară”
  Realizator: Vă aduc noi informaţii de interes pentru pensionarii militari. Până la această dată, peste 70% dintre pensionarii militari aflaţi în plată au completat formularele necesare obţinerii adeverinţelor de venit, în vederea recalculării pensiilor militare. Vă reamintim că, potrivit prevederilor Legii nr.119 din 2010, procesul de recalculare a pensiilor se încheie în ultima zi a
  acestui an. Pentru încadrarea în acest termen, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale au fost luate măsuri excepţionale pentru ca procesul obţinerii adeverinţelor de venit de către pensionari să fiesimplificat. Astfel, ministrul apărării naţionale a aprobat Ordinul nr. M101, stabilind responsabilităţi clare structurilor de specialitate din Ministerul Apărării Naţionale. Vă reamintim că Legea nr.119 prevedea ca acest efort al obţinerii datelor să revină exclusiv pensionarilor militari. Conform acestei legi, pensionarii militari ar fi trebuit să se deplaseze la fiecare unitate unde au lucrat de-a lungul carierei militare, pentru a solicita adeverinţe de venit. Odată cu Ordinul M 101, procesul a fost mult simplificat. Detalii despre acest subiect ne oferă şeful Direcţiei Financiar-Contabile din Ministerul Apărării Naţionale, general de brigadă Maria Lupu.
  Maria Lupu: Ordinul ministrului apărării naţionale vine în sprijinul pensionarilor, simplificând la maxim acest proces, astfel încât ei să nu mai fie purtaţi pe drumuri. Întreaga activitate se desfăşoară prin centrele militare zonale, judeţene şi de sector. Mai mult, ministrul a dispus luarea unor măsuri extraordinare pentru simplificarea procesului, cum sunt: dotarea cu echipamente tehnice moderne pentru fotografierea şi introducerea datelor necesare obţineriiadeverinţelor de venit, implicarea a peste 5.000 de oameni în acest proces. Până la această dată, peste 70% din pensionarii militari aflaţi în plată au completat formularele pentru obţinerea
  adeverinţelor de venit necesare recalculării pensiilor, numărul acestora fiind în creştere. Circa 20.000 de adeverinţe au sosit deja la Direcţia Financiar-Contabilă pentru recalculare şi emiterea
  deciziilor. Pensionarii militari au înţeles că recalcularea pensiilor este în favoarea lor, aşa se explicăşi numărul foarte mare de pensionari care se prezinţă la centrele militare, la unele dintre acestea creîndu-se, în ultima lună, o oarecare aglomeraţie. Subliniez încă o dată, pensionarii cu o carierămilitară completă, care au primit o pensie de până la 3.000 de lei, să nu fie îngrijoraţi că prin recalculare le vor scade pensiilor. Aşa cum ministrul apărării naţionale a arătat în repetate rânduri,unele dintre aceste pensii chiar vor înregistra creşteri.
  10 decembrie 2010, 11:12

 4. Manix says:

  Postat de Elena pe roarmy230 continuare
  Realizator: Aşa cum prevede Legea nr.119 din 2010, adeverinţele de venit din care lipsesc date vor fi completate provizoriu cu salariul mediu brut pe economie. Pe măsura identificării documentelor doveditoare, centrele militare vor completa aceste date în regim de urgenţă. Acolo unde există situaţii în care adeverinţele nu sunt completate cu toate veniturile realizate, pensionarii militari vor primi drepturile cuvenite retroactiv. La fel stau lucrurile şi pentru cei care s-au prezentat la centrele militare mai târziu, iar timpul rămas la dispoziţie pentru procesarea datelor este foarte
  scurt şi pentru ei calculul se va face pornind de la salariul mediu brut pe economie, urmând ca, pe măsura procesării datelor, şi aceştia să primească retroactiv drepturile cuvenite.
  Maria Lupu: Referitor la unele sentinţe, prin care s-a pronunţat suspendarea aplicării Hotărârii de guvern nr.735/2010, Ministerul Apărării Naţionale a solicitat, în mod expres, punctul
  de vedere al Guvernului României. Potrivit punctului de vedere emis prin Secretariatul General alGuvernului, suspendarea operează doar pentru reclamanţii din proces. În ceea ce priveşte anularea prevederilor actului normativ menţionat, hotărârea judecătorească nu poate produce efecte decât după ce aceasta ar rămâne definitivă şi irevocabilă. Ministerul Apărării Naţionale respectă hotărârileinstanţelor judecătoreşti, precum şi actele normative în vigoare pentru apărarea drepturilor militarilor activi, în rezervă şi veteranilor de război.
  10 decembrie 2010, 11:15

 5. Gourkha says:

  @ sejc. Concluzia ta este reala, corecta si logica. Scad veniturile la toti ofiterii cu o cariera graduala normala. Este si logic, fiecare grad/functie a adus venituri mai mari – gradul/functia de locotenent niste venituri cu punctaje mai mici, gradul/functia de capitan – venituri mai mari cu punctaj ceva mai mare si tot asa pana la gradul/functia de colonel.

  Pensia militara a fost stabilita dupa media ultimelor 6 solde sau din ultima solda, care oricum a avut cel mai mare punctaj din cariera (fiecare pe treapta lui – colonel, locotenent-colonel, maior etc.). Acum cand se face media punctajelor pe ani, automat scade pensia pt. ca la medie se ia in calcul si punctajul de la gradul/functia de locotenent, capitan etc.

  Transformand veniturile care au fost diferite, punctajele anuale ies tot diferite, iar media lor va fi mereu sub nivelul pensiei actuale – pt. ca se procedeaza ca la media aritmetica.

  De fapt, chiar e o medie aritmetica. 1 (locotenent)+2 (locotent-major)+3 (capitan)+4 (maior)+5 (locotenent-colonel) + 6 (colonel) = 21:6 = 3,5 puncte, clar ca 3,5 e mai mic decat 6. (1,2,3,4,5,6 = venituri/punctaje).

  Ca pensia sa nu scada sub actuala valoare cu foarte mult, ar fi trebuit ca veniturile sa fie relativ egale indiferent de grad si functie si in special de functie. Acest lucru nu este posibil la o cariera normala, insa in sistem au existat si oameni care au avut o cariera ˝anormala˝ si pe care nu prea i-ai vazut in uniforme (juridic, CI, PCR, anumite zone de contabilitate, anumite zone de logistica) – cam cu aceleasi functii de la intrare la iesire (ca Oprea – de exemplu).

  Deci ar merge sa ramana pensia relativ constanta numai daca: intri in sistem locotenent pe functie de colonel si tot asa iesi. Atunci iese faza si pensia nu scade.

  In concluzie, pensia scade la absolut toti ofiterii cu cariere normale.

 6. BULVERSAT TOTAL says:

  …….În afara scăderilor dramatice de venituri, de până la 80% la unii, s-a trecut astfel, oficial, la MAREA DEGRADARE a militarilor în rezervă şi retragere….cititi aici: http://teopal.com/?p=629&cpage=1#comment-285

 7. sejc says:

  colonelul :ofiter la trupe de cercetare.porhart cu pietre antivant, ,.mars,transee la cincu si malina;inspectat de comandant de armata(gl.serb,militaru,milea)si ministrii(gl’ionita,olteanu,milea) si apreciat cu calificativul fb la toate aplicatiile..licenta in stiinte militare,sef de arma.participant ca operator la la mai multe aplicatii cu trupe ale a2 la cincu,malina,babadag,creta,topraisar etc…ofiter cu operatiile int-o sectie operatii de armata,la toate aplicatiile in cadru tratat varsovia..sub egida celui mai competent ofiter al armatei a 2-a.colonel ivan vasile.stima .detinator de secrete clasificate ca fiind strict secrete.colonel intr-un comandament militar judetean=7 ani,dupa ,locotenent=2;capitan=3ani;maior=6;lt.col=10 ani;7=colonel=pensie,brut,2700lei.;17 ani ,conditii de munca deosebite;nu aceasta este problema ci faptul ca suntem jigniti de niste impostori ,cu culoare politica incerta.in randurile noastre sunt ofiteri,cu exceptia mea, care s-au dedicat romaniei dar si armatei romane.indiferent de ideologia politica a guvernantilor acestia au aparat independenta si suveranitatea. nu-l inteleg pe oprea.sincer sa fiu nu inteleg nimic.chiar actuala putere nu este constienta ca noi ,armata activa dar si cea in rezerva ne-am saturat de actuala dar si de fosta putere?suntem in pragul unui faliment fara precedent al romaniei pentru care responsabilii odato si odata v-a trebuii sa de socoteala.cu cat mai devreme cu atat mai bine.din 1990 1ncoace romania a incaput pe mana unor hoti notorii.nu credeti ca e cazul ca noi sa terminam cu asemenea indivizi?din punctul meu de vedere cred ca este cazul.concluzie;hotii au inceput sa faca trimitere la principile democratiei.mai intai sa raspunda ei de ce nu au respectat democratia.polemica intre noi este fara rost.noi suntem,militari.noi suntem onesti;avem principii;pe noi ne leaga solidaritatea celor ce am suferit privatiuni.eu unul m-am saturat sa fiu sfidat si jignit de hotii chipurile legali din romania.cine dintre noi nu s-a saturat.basescu o spun nu ne apartine.el nu este in masura sa discearna .el este pentru el si daca mai ramane si pentru ai lui.noi nu suntem ai lui.

 8. Gourkha says:

  @ sejc. Observatii tale sunt juste. Ai avut viata grea, treapta cu treapta. Majoritatea suntem in aceeasi situatie. Nu te mai chinui sa intelegi un adevar, altul decat cel mai banal si vizibil: ban cu ban, de la orice luat e bun luat pentru ei – asta e toata politica nomenclaturistilor ce conduc Romania azi, trebuie sa traiasca si ei. Nu conteaza de unde vin banii: de la rezervisti, de la copii (mamele prin diminuarea concediului maternal), de la ai nostri parinti civili (5,5% din pensii) – nu conteaza decat unde ajung, adica la portocalii in buzunare.

  Inteleg ca esti colonel. Un fost comandant de al meu, tot colonel – viata grea si el si care nu vorbeste prea mult de felul lui – l-am intrebat in public, ce parere are despre ce se intampla cu rezervistii.

  In felul lui sec, a raspuns cumva pe langa subiect, dar la obiect: ˝ S-a incheiat totul din ziua in care i-au ars portretul. Pentru el. ˝ Nu l-am mai intrebat cine este el.

  Intrebi: ˝Nu credeti ca e cazul ca noi sa terminam cu asemenea indivizi?˝

  Da – e cazul sa terminam cu acesti politruci.

 9. marina says:

  Stelian P.am cerut adeverinta pentru a-mi cunoaste si eu veniturile, deoarece cat am fost activa nu m-am gandit ca luna de luna sa mi le notez intr-o agenda.Nici o clipa nu mi-a trecut prin cap sa o depun la casa de pensii si sa cer cu mana mea recalcularea.In ce priveste aprecierea ta,, la cat am muncit eu sau daca am muncit vreodata nu-ti doresc decat atat;daca esti activ sa-ti dea Dumnezeu si sefii tai programul si conditiile in care am lucrat eu, iar daca esti pensionar sa-ti dea Dumnezeu toate bolile mele profesionale.

 10. Stelian P. says:

  marina
  Ce rost are sa le ceri, adica sa-i deranjezi inutil pe oamenii aia daca esti CONVINSA “ca vor fi prost intocmite,nu cred ca au oameni calificati, sunt sigura ca va fi o varza, e o mare porcarie,nu iau in considerare adeverintele ” ?
  Esti atit de bolnava profesional ca nu intelegi o intrebare simpla si elementara ?
  Voiai niste acte despre care erai SIGURA ca sunt prost intocmite ? De ce ? De ce nu ti le-ai facut singura ca tot aia era ?
  De ce iti bati joc de colegii tai mai tineri si ii pui sa lucreze inutil in defavoarea unor oameni care poate chiar au nevoie de adeverintele alea ?
  Eu iti recomand sa-ti dea si tie Dumnezeu subordonate ca tine care noaptea luptau in patul unui colonel iar dimineata erau la per-tu atit cu colonelul cit si cu subordonatii lui.
  Judecind dupa “nivelul inalt” al comentariilor tale presupun ca ai avut o functie importanta in MAI, ceva de genul “furier dactilograf” sau “sef depozit regulamente”. Inteleg ca te-ai sacrificat cumplit pentru tara.

 11. marina says:

  Nu merita sa iti raspund ai un caracter mizerabil!

 12. parere personala says:

  @Stelian P
  Stimate domn ma deceptionati(categoric parerea mea nu prezinta interes).Nu ma asteptam sa alunecati spre categoria celor ce in situatia in care nu mai au argumente,intr-o dezbatere,apeleaza la jigniri.

 13. Florin says:

  Nu scrie nicaieri in decizia Curtii de Apel Cluj ca se stopeaza recalcularea pensiilor (adica aplicarea art. 2 al. 1 din 735). Pensiile se vor recalcula. De asemenea Curtea de Apel Bucuresti nu s-a pronuntat asupra recalcularii pensiilor ptr ca deja exista o hotarare la Cluj (vezi pct 3 din minuta). Practic s-a obtinut anularea obtinerii adeverintelor in rest treaba merge inainte. Sa ne bucuram? In fapt din ianuarie vom primi pensii micsorate calculate la salariul minim pe economie ptr ca MApN nu are cum recalcula toate pensiile. Diferentele ni le vor da retroactiv cand vor avea bani.

 14. Stelian P. says:

  parere personala
  Regret si eu. Va doresc si dvs. sa va dea Dumnezeu ce mi-a dorit mie “doamna” si apoi va astept cu alte comentarii.

 15. Stelian P. says:

  parere personala
  Ma refer la toate bolile profesionale de care sufera “doamna”, ca sa nu mai cautati prea mult.

 16. T_REX says:

  @marina-asa se intampla cad arunci cu piatra.e foarte posibil sa primesti si tu un cartof in frunte.acum ca l-ai primit nu te mai vaicari atata. multumeste frumos si sa nu mai faci altadata

 17. parere personala says:

  @Stelian P
  Q.E.D.

 18. parere personala says:

  @Stelian P
  Pt a va usura munca(cautare pe net,copy paste…),stimate domn P si Stelian,

 19. parere personala says:

  @Stelian P
  QED = quod erat demonstrandum (latina)….adica ceea ce trebuia demonstrat

 20. OSAAKA says:

  Suntem cu totii in aceeasi galeata care a inceput sa se clatine de ceva vreme…si cu toate acestea UNII dintre noi au gasit aici teren propice pentru dispute personale de o consistenta discutabila…E regretabil ca moderatorii acestui site nu sunt mai exigenti. CAMARAZI ! TREZITI-VA !

 21. sejc says:

  lasati cearta si pregatiti-va de lupta.faceti copii xeroxate de pe toate deciziile de pensii.cat mai aveti timp trimiteti la dfc cu confirmare de primire cereri pri care spuneti ca nu sunteti de scord cu recalcularea pensiilor conform legii119/2010 si hg735/2010.pregatiti cereri de contestare a noii decizii de recalculare a pensiei.imediat ce ati primit trmiteti la comisia de contestatii(model plano)dupa 30 zile actionati in justitie la tribunalul pe raza caruia domiciliati.pentru cei neexpermentati apelati chiar la un avocat.negociati onorariu.de regula este in jur de 500ron.merge si in asociere.nu uitati sa va inscrieti si in scmd.in acest fel folositi 2 cai de atac.judecatorii isi fac treaba in sensul ca sunt impartiali.de fapt acesti guvernanti au declansat o nemultumire generala.imi doresc si va doresc succes si nu succesuri.

 22. Simon says:

  Stie cineva solutia care s-a pronuntat pe 10.12 de C.A. Bucuresti, tot pentru suspendarea aplicarii HG 735/2010, initiata de ANCMRR din MAI?

 23. sunt urmasa dar nu am fost in tara si sunt disperata ptr.ca
  am o dec.de recalculare din 27.12.2010 si am cu 400 lei mai putin.
  sfatuiti-ma,ajutati-ma,va rog ,ce sa fac?