Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Hillary Clinton: NATO nu va abandona Afganistanul după retragerea forţelor internaţionale

Hillary Clinton - despre NATO si Afganistan.foto AGERPRES

Hillary Clinton, Secretarul american de stat a afirmat că “NATO nu va abandona Afganistanul după retragerea forţelor internaţionale din ţară la sfârşitul anului 2014″, potrivit AFP.

“Până la sfârşitul lui 2014, transferul securităţii va fi încheiat iar afganii îşi vor asigura în întregime securitatea în Afganistan’, a declarat şeful diplomaţiei americane la Norfolk, în Virginia, citat de AGERPRES.

“La summitul NATO de la Chicago din luna mai, vom discuta despre viitoarea formă de colaborare dintre NATO şi Afganistan după tranziţie”, a spus dna Clinton.
Clinton şi-a exprimat speranţa că negocierile privind un parteneriat strategic între Washington şi Kabul vor fi încheiate înainte de reuniunea Alianţei Nord-Atlantice.

“Anticipăm că un număr mic de trupe vor rămâne pe teritoriul afgan, la cererea guvernului de la Kabul, pentru a instrui, consilia şi forma forţele afgane şi pentru a continua operaţiunile de luptă împotriva terorismului. Însă nu dorim să existe baze militare americane permanente în Afganistan”, a ţinut să precizeze şefa diplomaţiei americane.

“Vrem să transmitem poporului afgan, insurgenţilor şi tuturor celor din regiune un mesaj clar: NATO nu va abandona Afganistanul”, a mai declarat Clinton.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.