Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Homosexualii pot fi angajaţi în Armata SUA

Preşedintele Comitetului Şefilor de Stat Major ai armatei americane, amiralul Mike Mullen, a declarat că homosexualii care vor să servească în armata americană nu mai trebuie să îşi ascundă orientarea sexuală.

Mullen a spus în faţa Comisiei senatoriale pentru apărare că singurele criterii pentru un militar ar trebui să fie integritatea.

El a declarat că vor exista dificultăţi în abrogarea politicii exprimate prin formula “nu întreba, nu spune”, care le interzice militarilor homosexuali să vorbească despre orientarea lor sexuală. Peste 10.000  de soldaţi care au încălcat interdicţia au fost demişi începând cu 1993, când a fost adoptată această lege.

În recentul său discursul despre starea naţiunii, preşedintele Barack Obama şi-a anunţat intenţia de a abroga actul normativ respectiv. La nivelul conducerii Pentagonului există încă rezerve în ceea ce îi priveşte pe homosexuali, dar responsabilii militari au declarat că se vor supune ordinului liderului de la Casa Albă.

sursa:  Stars and Stripes

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Homosexualii pot fi angajaţi în Armata SUA”

  1. TUDQREL says:

    STOP.. in armata nu merg doar barbatii adevarati ?
    numi pare normal chiar delok sa fie si ei in armata ..
    Homo si Lizbi .. se ridica din ce in ce mai tare.. ce o sa ramie din omenirea asta ?

  2. Marlon Juvet says:

    Ai putea încerca întâi să scrii şi în general să vorbeşti corect, astea se leagă şi “dupe” aia să-ţi dai cu părerea, aşa la modul general.