Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Hotărâre de guvern pentru veteranii de război

În şedinţa de Guvern de pe 4 decembrie, s-au adoptat mai multe Hotărâri de guvern.

Una dintre ele se referă la majorarea ajutorului anual acordat veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.Conţinutul acestei Hotărâri este redat mai jos:

HOTĂRÂRE privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat.

Prin Hotărârea de Guvern se majorează ajutorul anual acordat acestor categorii de populaţie de la 200 la 230 de lei. Această majorare este motivată de creşterile de preţuri la mărfurile nealimentare şi la servicii în 2012 faţă de 2011.

De acest ajutor va beneficia un număr de 36.836 persoane, din care 34.975 plătite de MMFPS, 957 persoane plătite de MAPN, 902 persoane plătite de MAI şi două persoane plătite de SRI.

 

 

Sursa: comunicat de presă al Guvernului

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

17 Responses to “Hotărâre de guvern pentru veteranii de război”

 1. Cornel says:

  Cred că actualii, ca si fostii sunt de-a dreptul cretini.

 2. gigimarga says:

  Nimic despre veteranii de război care au luptat pentru integrarea în NATO şi UE!
  Poate peste 50 de ani cănd Herta Muller nu va mai fi fascistă!

 3. Grig says:

  Pentru astia 30 de lei in plus s-a luat acordul UE/FMI? O sa se depaseasca deficitul bugetar!
  Eu cred ca astfel de masuri sunt induse de PDL.
  Enjoy!

 4. Petru says:

  Fascisti sunt yudeo-masonyy astia satanisti, care conduc tara asta ca pe propria lor plantatie…! ;)

 5. ANDU says:

  voi ati vazut ca si revolutionarii primesc banii inapoi?
  era un articol pe excrementul zilei.
  eu am senzatia ca astia ne i-au la misto.
  daca ar fii vorba de sume exorbitante,da,dar cu 3 posete(vandute si luat banii pe ele) de-a lui nutzii coor de fier udrea pot revenii pensiile la cuantumul din 2010.
  de ce nu iese chioru betiv sa ne spuna care a fost logica cresterii masive a 90% a pensiilor militare si scaderea masiva a 10% din pensiile militare(90% din pensiile care au scazut au fost sub 3000 de lei)?
  nu are absolut nicio logica,macar daca nu iesea dogaru sa faca scandal si se impartea la 30 de ani,ce bine era,si fara sporuri.
  acuma problema pensiilor militare era de mult rezolvata.

 6. al adin says:

  Daca inteleg bine veteranii, vaduvele de razboi si ranitii primesc ajutor 230 de lei iar cei care nu au muncit o ora in viata lor primesc venit minim garantat 350 lei???? Promovam nemunca si trecem in uitare veteranii?

 7. iceparu says:

  Nu ai inteles bine sau esti rau intentionat.Cei 230 lei se adauga la venitul minim garantat de 350 lei.Nu mai face pe prostul ca nu-ti sade bine.

 8. Ion says:

  Banii răsăriţi peste noapte, în pragul alegerilor, pentru 5.500 de revoluţionari nu şi-au găsit nici până acum vreo explicaţie decentă. Oficialii au ales să bage capul în nisip ca struţul când a venit vorba de prezentat sursa celor 159 de milioane de lei, în medie cam 30.000 de lei de fiecare brav revolutionar.

 9. al adin says:

  Daca 570 lei e deajuns pentru cei ce beneficiaza de acest ajutor atunci diferenta mica intre aceasta suma si 350 cat primeste cel care nu a muncit o ora in viata lui (si sunt destui cei care nu au vrut sa munceasca sau nu au vrut sa munceasca legal si nu s-au gandit la viitorul lor) aduce tare mult a egalitatea claselor si oamenilor!

 10. catana says:

  Mai chiar incepi sa ma enervezi.Cei ce primesc ajutor social de 350lei nu sunt care nu au muncit in viata lor.Cine inainte de 1989 nu muncea?Esti chiar batut in cap.Membrii CAP nu au muncit?Eu sunt fiu de tarani si ma mandresc cu asta.Ia legatura cu mentorul tau,Videanu si sunt sigur ca asa cat este el de pedelist iti va trage una in gura de o sa-l tii minte toata viata.Pe ce lume traiesti mai baiete?

 11. LICA says:

  PENTRU “NESIMTITII”, FOSTI PENSIONARI MILITARI , ESTE NEVOIE DE APROBAREA FMI, CA SA LI SE FACA DREPTATE IN TEMEIUL CONSTITUTIEI , IN VREME CE PENTRU ALTE CATEGORII SOCIALE NU ESTE NEVOIE DE FMI. BRAVOS POPOR, HALAL NATIUNE!!! SERVITI TEAPA SI DE LA PDL SI DE LA USL, CONTINUATOAREA LUI BASESCU .
  5.000 de revoluţionari primesc fiecare câte 30.000 de lei de Crăciun. Cât de corectă este pomana USL? | DEZBATEREA ZILEI
  Autor: Sorin Breazu
  Cu toate că sistemul bugetar nu se bucură de salarii importante, guvernarea USL a decis să recompenseze 5.500 de revoluţionari cu o sumă totală de 35 de milioane de euro. Ponta vrea să dea milioane de lei și revoluționarilor participanți .Informaţia a fost prezentată de jurnalistul Robert Turcescu, care a prezentat un document semnat de secretarul general al Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale, Tomiţă Murgoci. Revoluționarii nu vor să le fie tăiate indemnizațiile.Acesta cerea caselor judeţene să transmită într- o singură zi, adică pe 28 noiembrie, ora 16.00, numărul exact al revoluţionarilor şi sumele aferente care ar trebui plătite între 2012 şi 2014.
  Victor Ponta le dă revoluționarilor indemnizațiile înapoi.În document se menţiona că sumele aferente anului 2012 vor fi acordate în luna decembrie. Numărul beneficiarilor acestei măsuri anunţate de premierul Victor Ponta este de 5.500 de persoane, care au depus cerere pentru obţinerea certificatului de revoluţionar între 2004 şi 2010. Boc a cerut verificarea indemnizaţiilor pentru revoluţionari.Pentru că nu existau bani, Guvernul Boc a reeşalonat plăţile pentru 2012, 2013 şi 2014, prin Ordonanţa 53 din 2010. Într-o mişcare “de campanie electorală”, guvernanţii au decis să le facă un cadou revoluţionarilor, care vor primi câte 30.000 de lei până pe 7 decembrie.
  REVOLUȚIONARII USL primesc bani de la Guvern. Profesorii și pensionarii mai așteaptă. Ce părere aveţi despre decizia guvernanţilor? Credeţi că este corectă, având în vedere că restul bugetarilor trăiesc de pe o zi pe alta?
  Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbaterea pe tema baniilor pe care USL îi face cadou revoluționarilor.

  Hotărâre de guvern pentru veteranii de război.În şedinţa de Guvern de pe 4 decembrie, s-au adoptat mai multe Hotărâri de guvern.Una dintre ele se referă la majorarea ajutorului anual acordat veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.Conţinutul acestei Hotărâri este redat mai jos:
  HOTĂRÂRE privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat.
  Prin Hotărârea de Guvern se majorează ajutorul anual acordat acestor categorii de populaţie de la 200 la 230 de lei. Această majorare este motivată de creşterile de preţuri la mărfurile nealimentare şi la servicii în 2012 faţă de 2011.
  De acest ajutor va beneficia un număr de 36.836 persoane, din care 34.975 plătite de MMFPS, 957 persoane plătite de MAPN, 902 persoane plătite de MAI şi două persoane plătite de SRI.
  ATAT VALOREAZA UN VETERAN DE RAZBOI=230 LEI/LUNA IAR UN ASISTAT SOCIAL FOST PENSIONAR MILITAR I SE PREGATESTE MAREA “PENSIE”DE 350 DE LEI/LUNA DEOARECE NU AU FOST CONTRIBUTORI LA SISTEM ,IN VREME CE PENTRU VAJNICII “REVOLUTIONARI”DE CARTON LI SE OFERA 30.000 DE LEI.
  BRAVOS SI HALAL NATIUNE.!!!!

 12. LICA says:

  BANI IN PLUS DE SARBATORI – Judecatorii si procurorii de la MJ, MP, ICCJ si CSM, care au de incasat drepturi banesti restante mai primesc o transa pana la sfarsitul anului. Guvernul a suplimentat bugetele institutiilor pentru plata titlurilor executorii care au ca obiect acordarea drepturilor salariale aferente anului 2012

  Miercuri, 5 decembrie 2012 16:45 | Scris de Elena DUMITRACHE .PENTRU VAJNICII INJUSTITIARI “CONSTITUTIONALI”, GUVERNANTII AU PREGATIT TRANSE DE 5000 DE LEI/LUNA DE FIECARE , CARE SA STINGA SUMELE DE 2 MILIARDE DE MAGISTRAT, CU CAT LE-AU FOST MARITE SALARIILE CU 40%, IN PLINA CRIZA , CAND TUTUROR CELORLALTI BUGETARI LI SE TAIA SALARIILE CU PESTE 25% IAR PENSIILE FOSTE MILITARE CU 30% IN MEDIE.
  Bugetele Ministerul Justitiei, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerului Public si Consilului Superior al Magistraturii vor fi suplimentate de Guvernul Romaniei pentru plata titlurilor executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar. Mai exact, in sedinta de Guvern de marti, 4.12.2012, Ministerul Justitiei a propus suplimentarea bugetelor institutiilor amintite, sumele de bani fiind necesare pentru efectuarea platilor aferente trimestrului IV al anului 2012, adica 25% din totalul sumei datorate pentru acest an. Totodata, Executivul a aprobat si modificarea modului de decontare a drepturilor de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, urmand ca decontarea sa se faca, pentru cei care au domiciliul in alta localitate, prin raportare la distanta efectiva parcursa pentru deplasarea la si de la locul de munca pentru cei.
  Prezentam mai jos comunicatul de presa al Ministerului Justitiei din data de 4.12.2012, in care se anunta majorarea bugetelor Ministerului Justitiei, ICCJ, Ministerului Public si CSM pentru plata titlurilor executori ale personalului din sectorul bugetar:
  “La propunerea Ministerului Justitiei, Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de marti, 04 decembrie 2012, suplimentarea bugetelor Ministerului Justitiei, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerului Public si Consiliului Superior al Magistraturii pentru plata titlurilor executorii prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
  Astfel, potrivit OUG 71/2009 cu modificarile si completarile ulterioare, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2011, se realizeaza dupa o procedura de executare, potrivit careia in anul 2012 autoritatile si institutiile publice debitoare au obligatia de a plati 5% din valoarea titlului executoriu, in 4 transe egale. in aceste conditii, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului M.J. si a celoralte institutii mentionate cu sumele necesare efectuarii platilor aferente trimestrului IV al anului in curs (adica un procent de 25% din totalul sumei datorate pentru anul 2012).
  De asemenea, printr-un alt act normativ, Executivul a aprobat modificarea Hotararii Guvernului nr. 1398/2007 privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare in sensul ca decontarea se va face prin raportare la distanta efectiv parcursa pentru deplasarea la si de la locul de munca atunci cand acesta are domiciulul in alta localitate”.
  MJ vrea ca bugetele instantelor din tara vor fi transferate la ICCJ pana la 1 ianuarie 2014
  Pe de alta parte, in sedinta Guvernului de marti, 4.12.2012, s-a decis, in urma unei analize efectuate de Ministerul Justitiei, amanarea termenului in care sa fie transferat bugetul instantelor din tara catre Inalta Curte de Casatie. Analiza Ministerului Justitiei releva ca este necesar ca transferul bugetelor sa fie realizat in etape, in baza unui calendar, in asa fel incat sa nu fie necesara luarea unor masuri administrative. Prezentam comunicatul Ministerului Justitiei: “La nivelul Ministerului Justitiei, a fost realizata o analiza aprofundata a realitatilor practice cu care s-ar confrunta sistemul judiciar in conditiile realizarii transferului bugetului instantelor si atributiilor aferente de la Ministerul Justitiei la Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-o singura etapa si fara a fi luate in prealabil anumite masuri administrative. Urmare acestei analize, s-a constatat ca cea mai adecvata modalitate prin care sa fie realizat acest transfer este aceea a preluarii etapizate, in baza unui calendar anume stabilit de reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Consiliului Superior al Magistraturii. Avand in vedere situatia existenta, termenul de aplicare a dispozitiei legale a fost prorogat pana la 1 ianuarie 2014”.

 13. ASISTAT SOCIAL -39% says:

  DUSMANUL NATIUNII ROMANE,bisnitarul securist Traian Basescu vrea sa se apropie de popor asa ca si-a facut publica adresa de e-mail. Presedintele le-a cerut romanilor sa-i scrie cu privire la orice nemultumire pe care o au.
  “Adresa mea de mail traianbasescu@presidency.ro“, a declarat presedintele.
  Antena 3 va invita sa ii scrieti presedintelui si sa ii puneti intrebari. Va rugam sa trimiteti si pe adresa de mail site@antena3.ro mesajele pe care i le trimiteti lui Traian Basescu.

 14. Eu says:

  Tu eşti ……!

 15. Eu says:

  Herta, pe care o cunosc şi eu este …….

 16. Eu says:

  Învaţă gramatica, ………!!

 17. al adin says:

  @catana
  Inteleg ca esti un militar iute la manie. Ar trebui sa stii ca fostii cooperatori primesc pensie si nu ajutor social de tip venit minim garantat. Asta pentru exemplul pe care l-ai dat. Iar in legatura cu venitul minim garantat poate vrei sa stii ca de acesta beneficiaza, printre altii, multi romi apti de munca, multi drojdieri de prin sate, etc. Eu locuiesc in zona rurala si majoritatea celor cu astfel de venituri garantate fac parte din cele doua categorii enumerate mai sus. Cu greu primaria ii scoate la orele de munca pe care trebuie sa le presteze pentru acesti 350 de lei. In plus mai cunosc multi pensionari de boala sau la limita de varsta care, dupa peste 30 de ani de munca, au o pensie de 450-700 de lei. Si nu au fost angajati pe posturi de la coada statului de plata.
  Cat despre limbajul pe care il folosesti….