Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Hotelul Intercontinental din Kabul a fost atacat de talibani

În cursul nopţii de marţi spre miercuri (28/29 iunie a.c.) un grup de luptători talibani au atacat Hotelul Intercontinental din Kabul.

În cursul atacului executat de 7 talibani au fost ucise 11 persoane din hotel precum şi cei 7 talibani.

Alte 12 persoane au fost rănite în atac.

Talibanii au trecut de dispozitivul de securitate al hotelului, care de obicei este foarte strict, iar unul dintre ei a detonat o bombă la etajul doi, apoi atacul a fost executat cu aruncătoare de grenade lansate de pe acoperişul hotelului spre casa prim vicepreşedintelui afgan.

Trupe americane au participat activ la oprirea atacului.

În jurul orei 2.00, la circa patru ore de la începerea atacului, elicoptere ale ISAF au deschis focul asupra insurgenţilor aflaţi pe acoperiş, omorând până la trei persoane înarmate.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a revendicat atentatul, precizând că acesta a vizat cetăţeni străini cazaţi la hotel. Zabihullah Mujahid a afirmat că membrii comandoului au ucis 50 de persoane, printre care se numără cetăţeni străini şi oficiali afgani, şi au luat 300 de ostatici.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Hotelul Intercontinental din Kabul a fost atacat de talibani”

 1. Don Corleone says:

  cum au luat 300 ostatici daca au murit toti atacatorii??
  cum transporti si scoti 300 de ostatici prin barierele de securitate??
  sau cei 300 ostatici sunt inca in hotel.Cati oameni ii pazesc?AICI cineva MINTE!!
  In NICI UN CAZredactia infomondomilitar.
  Altii sunt mincinosii cu comunicate de kkt

 2. watcher says:

  corleone tata, nu fi indignat ! presa romaneasca e de vina, pen’ ca scrie aiurea…. iote ce zic agentiile straine: The Taliban quickly claimed responsibility for the attack. “Our [fighters] entered the hotel and they’ve gone through several stories of the building and they are breaking into each room and they are targeting the 300 Afghans and foreigners who are staying,” Zabiullah Mujahid, a Taliban spokesman, said early on as the attack was still unfolding”
  adica mai pe romaneste “ii vizau pe cei 300 de afgani si straini care erau cazati in hotel”…. nicidecum ca i-ar fi luat otatici …. parerea mea… sper ca te-ai mai linistit…..

 3. Don Corleone says:

  @watcher
  yes,I’m understand.thank you!
  Si,Capisci,grazie!