Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

ICCJ confirmă suspendarea HG 735 privind recalcularea pensiilor militare

Instanţa supremă a decis definitiv suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel (CA) Cluj din septembrie 2010.

ICCJ a respins, vineri 07 ianuarie, recursul formulat de Guvern împotriva sentinţei nr. 338/2010 pronunţate de Curtea de Apel Cluj, în 28 septembrie 2010.

Astfel, HG 735/2010 rămâne irevocabil suspendată la aplicare conform dispozitivului sentinţei instanţei clujene.

În 28 septembrie, Secţia comercială şi de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Cluj a decis suspendarea executării HG 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor. Suspendarea s-a dispus până la pronunţarea hotărârii de fond (privind anularea efectelor HG 735).

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

41 Responses to “ICCJ confirmă suspendarea HG 735 privind recalcularea pensiilor militare”

 1. Gigi53 says:

  Este un succes dar la mutare este acum Guvernul. Si acesta, in nemernicia lui poate inventa altceva pentru a se aplica Legea 119 care, asa cum se stie a fost declarata perfect constitutionala de onor Curtea Constitutionala!!!

 2. AMES says:

  FELICITARI ICCJ, care ar trebui sa preia sarcinile politrucilor de la CCR, iar CCR DESFIINTATA.

 3. TITULESCU says:

  Dupa cum se observa, actualii guvernanti adopta principiul “ursul merge iar cainii latra”, nerespectand hotararea ICCJ!!!
  Aceasta este tara lui “Papura Voda”, unde nicio lege nu se respecta…
  Ne asteapta vremuri grele fratilor…

 4. John BARTON says:

  TITULESCU ZISE: “Ne asteapta vremuri grele fratilor…”

  ZIC: … dar si pe ei !

  Citandu-l pe Boc,…… ” Pusca si cureaua lata”, FRATZILOR ! ASTA LI SE CUVINE NEMERNICILOR !!!

 5. Altfel says:

  Unde se manifesta Oprea si cu Lupu, NU exista lege, regula, bun-simt sau alte “prostii” d-astea! Cei doi sunt “imuni” la asa ceva!

 6. VETERANUL says:

  COMUNICAT DE PRESĂ

  Liga Română pentru Apărarea Drepturilor Militarilor anunţă toate persoanele interesate :

  1. Liga este o structură cu un scop şi obiective deosebite faţă de tot ceea ce există până acum. Din ligă pot face parte, ca membri cu drepturi depline, pensionarii militari şi familiile lor, ca membri simpatizanţi toti militarii activi sau in rezervă, care respectă statutul, iar ca membri de onoare toţi cei care ne sprijină material, financiar sau moral;

  2. Membru cu drepturi depline poate fi orice pensionar militar, indiferent dacă este sau nu membru al altor structuri asociative – ANVRR, ANCMRR, FMR, SCMD, ANCMR (MAI, SRI,SIE,SPP) cu EXCEPŢIA CELOR CARE SUNT DEJA MEMBRI AI ALTEI STRUCTURI DE PENSIONARI INFIINŢATĂ IN BAZA LEGII 502/ 2004.

  3. Comitetul de iniţiativă pentru infiinţarea ligii a intocmit toate documentele juridice de inregistrare a acesteia, in conformitate cu prevederile Legii 502 / 2004, ale căror facilităţi vor fi folosite la maximum.

  4. Liga are ca principal obiectiv apărarea drepturilor membrilor săi impotriva oricăror incercări de limitare, ingrădire sau diminuare a acestora.

  5. Liga are o strânsă colaborare cu o casă de avocatură specializată in legislaţia civilă şi contencios administrativ, care ne va apăra interesele, in condiţii deosebit de avantajoase.

  6. În perioada 24-28.01.2011 se vor depune actele de inregistrare juridică a ligii.

  7. În vederea definitivării actelor juridice, respectiv stabilirea filialelor din ţară, toţi cei interesaţi, să comunicaţi urgent, in vederea stabilirii acestor filiale, gradul (in rezervă/retragere) numele şi prenumele, cu iniţiala tatălui, a fondatorului filialei.

  8. Se vor comunica urgent la fax: 021.367.10.96 următoarele date de identificare ale membrilor filialei: nume, prenume cu iniţiala tatălui, cod numeric personal, numărul talonului de pensie, copie de pe CI/BI şi de pe talonul de pensie.

  9. Liga are deja stabilite toate documentele şi etapele de apărare a pensiilor militare; după aprobarea filialei de către Comitetul de Iniţiativă, aceste documente vor fi trimise reprezentantului filialei respective, impreună cu instrucţiunile de urmat.

  10. Pentru detalii şi precizări trimiteţi solicitările la E-mail : nickleresteanu@yahoo.com sau la faxul amintit mai sus.

  COMITETUL DE INIŢIATIVĂ

 7. Militar says:

  Cum se face ca s-a decis definitiv suspendarea aplicării HG 735/2010 totusi astazi multi pensionari militari si-au primit pensiile reduse cu 30-40%??? Unde este adevarul?

 8. Dorin says:

  Atentie la Liga,sa nu fie o capcana,Are vreo legatura cu Liga internationala de aparare a drepturilor omului? Daca da,ATENTIE !!

 9. Pensia "simtita" in minus says:

  In timp ce multi pensionarii militari fac comentarii optimiste pe marginea Deciziei ICCJ din 07.01.2011 privind suspendarea recalcularii pensiilor asa-zise “nesimtite”, guvernantii nostrii corupti isi vad linistiti de…aplicarea prevederilor HG 735 / 2010 ! Asa cum bine scria mai sus “Titulescu” astazi la 02:38 “ursul merge iar cainii latra” in tara lui Papura-Voda. Cred ca la ora aceasta unii ati primit deja taloanele pe luna in curs, iar altii care primesc pensia pe card si-au citit contul la banca si…minune : acum nu mai apar pensii nesimtite, ci “simtite” cu multe zeci de procente in minus, uneori chiar peste 1000-1500 lei. Nu credeti ? Sunati-va cunostintele care le-au primit in cursul zilei de astazi si o sa va convingeti ! A, sa nu uit : la ora 21.00 pe canalul TVR 1, Boc apare pe sticla pentru a ne aburi din nou. Oare v-a avea indrazneala sa zica ceva si de punerea in aplicare imediata a Deciziei ICCJ ?!! Dupa cum bine il cunoastem, “specialistul” Romaniei in drept constitutional, nu va tine seama de hotaririle instantelor judecatoresti. Nimeni nu-i mai presus de lege ! Unde am mai auzit asta?!!!

 10. BRENDY says:

  ´´ DIVIDE ET IMPERA!“…..asta se vrea de puterea portocalie…ATENTIE !

 11. TITULESCU says:

  Infiintarea unei Ligi Române pentru Apărarea Drepturilor Militarilor nu este oportuna in acest moment, deoarece sunt deja multe asociatii si sindicatul militarilor. Cred ca aceasta propunere este o diversiune… Atentie mare fratilor, daca ne divizam in cat mai multe grupulete, puterea portocalie ne poate controla mai usor!!!

 12. pluto says:

  @ Veteranul La razboi, inapoi, la pomana, navala. Unde dracu’ ati fost pana acuma? Cand vedeti ca se misca treaba, hop si voi. Ce sunteti? Portocalii diversionisti sau profitori? Orice ati fi, lasati-o balta!

 13. pensionar militar says:

  si totusi ce e de facut?

 14. COMITETUL DE INITIATIVA says:

  Stimati domn, pentru a intelege mai bine intentia noastra va rugam sa cititi (nu am zis sa studiati) Legea 502/2004 si ce posibiliatti ofera ea. Liga nu se contrapune nici SCMD si nici altcuiva ci este o noua forma de a ne putea apara drepturile. In Liga poate intra orice pensionar militar chiar daca este membru in alta asociatie sau sindicat, asa cum membrii ligii sunt indrumati sa-si exercite dreptul de asociere unde vor. Singura interdictie LEGALA este sa nu faca parte din alta oirganizatie de pensionari constituita conform Legii amintite. Ori SCMD erste constituit dupa alta lege iar celelalte asociatii ale cadrelor militare sunt dupa OG26/2000. V-am facut aceste precizari ca sa intelegeti clar ce se doreste prin noua liga. Faptul ca nu se dau numele fondatorilor este o problema de spatiu si corectitudine fata de toti cei peste 50 de mebri fondatori de la generali pana la MM si subofiteri si membrii ai familiilor acestora pe care nu vrem sa-i nedreptatim prin omisiune. Teama unora din dumneavoastra de “tradare” sau diversiune este justificata avand in vedere interesele tot mai intense de vopsire a structurilor asociative alemilitarilor in tot atatea culori cate partide politice sunt.Cu salutari camaraderesti (FARA NICI UN FEL DE CULOARE POLITICA), Membrii Comitetului de Initiativa
  P.S. Nu am inteles teama de Declaratia Universala a Drepturilor Omului cum nu intelegem nici incercarea de etichetare a celor care, exprimandu-si dreptul legal la asociere doreste sa faca parte dintr-o structura sau alta

 15. Codrutz says:

  “Cainii latra ursul trece”. D-lor sunt pensionar militar cu vechime integrala ,28 ani grupa munca cond. speciale,medalii etc. nu s-a suspendat nici o recalculare am primit pensia pe 2011 minus 1400Ron.Acest guvern nu ia in considerare nici o hotarare a instantelor.

 16. scorpion says:

  propun sa trimitem in plic ,evident cu cofirmare de primire,pe adresa ministrului apararii toate facturile si ratele ce nu le mai putem plati din pensiile SIMTITE primite in ianuarie.

 17. eugen says:

  Personal , am avut o bruma de incredere in aburitii boc oprea . Acum imi dau seama ca avem o singura solutie : sa fim uniti si sa murim cu ei de gat . Sfatul meu pentru toti militarii rezrvisti este sa ne indreptam cu totii catre SCMD . Au demonstrat ca este singura organizatie a rezervistilor militari care are verticalitate si nu a avut nici-o secunda incredere in conducatorul atotstiutor , marele geniu al neamului , baselu .Eu personal ma inscriu zilele acestea in sindicat . Mult noroc si sa dea DUMNEZEU romanilor putere de lupta in cele mai negre timpuri de dupa al doilea razboi mondial .

 18. Antonescu says:

  Domnu’ Boc, se spunea ca pensiile militare sub 3000 de lei nu vor scadea !!!? Atunci de ce pensia mea de 2600 lei, care dupa cum se vede este sub 3000 lei, s-a transformat in 1800 de lei? Scazuta cu 31 de procente !!!!!

  Veti fi impuscat in cap domnu’ boc, dar “d-voastra” o sa o meritati, caci tovarasu Ceausescu a fost impuscat de catre voi !!

 19. JURISTUL says:

  Au luat plasa toti cei care s-au luat dupa “pretioasele indicatii” ale SCMD si nu au depus cereri de recalculare. Plasa si mai mare va fin cand se va incerca proces = veti fi respinsi din prima din lipsa de procedura.Cand am intervenit mai de mult pe acest site si v-am avertizat asupra respectarii ad-literam a procedurilor judiciare m-ati facut in toate felurile. SCMD va dezinformeaza in continuare atat referitor la actiunile proprii in justitie cat si la aplicarea sentintei ICCJ numai pentru cei care au deschis proces. Principiul jurisprudictional de drept spune ca un act suspendat de o instanta este suspendat pe tot teritoriul de jurisprudenta deci al intregii tari . Ce aveti de spus domnule chestor,profesor doctor si sef al departamentului juridic al SCMD. Dogaru pote vorbi vrute si nevrute la televizor dar unui specialis in drept nu-i este permis sa gireze toate elucubratiile.

 20. p.m. says:

  Foarte corect ,,Juristul”. Sunt membru SCMD si ma-m luat dupa Dogaru si Cobuz, si nu am trimis adeverintele de venit. Am doi colegi care au trimis adeverintele la timp, unul a luat cu 700 lei mai mult iar celalalt cu 400 lei. prostia daca ar durea cred ca am urla cu totii (valabil pentru membrii SCMD)

 21. vasile says:

  SCMD-ul la care sunt si eu, a dat-o in bara cu mai multe ,,sfaturi” date membrilor sai.Trebuia sa porneasca odata cu cei de la Cluj procesele, acum este cam tarziu.Ramane sa-i dea in judecata pe nemernicii astia de la putere, nominal, pentru toate abuzurile savarsite si sa ceara in numele sindicalistilor si daune morale substantiale in instante.Oricum eu am depus toate actele cerute de lege la termen si tot mi-au redus, deocamdata, consistent pensia, ramane sa vedem daca va fi si definitiva.Unii au primit instiintari ca nu li s-a calculat pensia din lipsa de timp, iar ce primesc acum este raportat la salariul mediu pe economie din perioadele respective.Nu imi explic de ce toti pensionarii SRI au primit pensii calculate conform hg.735 suspendata, cica, cu sume mai mari, iar noi din MApN si MAI pensii diminuate aproape la jumatate.Eu afirm ca dpdv juridic mi s-a anulat juramantul dat pentru apararea patriei cu pretul vietii, ma consider un pensionar civil oarecare, iar la eventuale mobilizari, convocari nu mai am ce cauta si le voi trimite cu un memoriu livretul militar sa faca ceva pe el.Daca il voi prinde oriunde pe dementul national si ramele sale se va ingrozi de pornirea si hotararea mea de revolta

 22. ion says:

  Va meritati soarta fosilelor

 23. marina says:

  p.m. in final ce dorim recalculare cf.leg.119, sau sa ramanem la 164?(adica la legea conf.careia ati iesit la pensie)?
  Vasile la SRI cred ca diferenta este ca ei sun singurii din cate stiu eu sau poate mai sunt si magistratii care au spor de100%m adica an la an si probabil de aceea lor le iese mai mult.In afara de asta ei nu au umblat ca noi capii dupa adeverinte ci le-a cerut institutia pentru ei, totul a mers ca la carte, organizat si repede.

 24. marina says:

  ION te rugam sa fi mai explicit!

 25. virgilius says:

  V-ati lamurit domnilor?? Militarii disponibilizati cu satgiu incomplet vor suporta recalcularea pensiilor(injumatatirea lor),pt.ca la trecerea in rezerva au primit salarii compensatorii !!! Asa a spus aseara purtatoarea de cuvant a lui Boc&Co.
  Pai nu merita astia sa ii impuscam in capetele alea goale??

 26. virgilius says:

  @ion
  despre cine vorbesti cand spui “fosilelor”,despre parintii tai?

 27. ben says:

  Va scriu acest mesaj, in speranta ca veti gasi timpul si răgazul de a-l citi. Poate chiar acţiune….
  Nu mai suport aceasta “miloaga” a unor colegi de breaslă, fosti ofiteri care se roaga de actualul guvern sa nu le ia banii, pensiile-respectiv. JENANT! Nu voi fi de partea nimanui. Adevarul se află LA MIJLOC. Nu ca as fi cel mai indreptatit sa-l invoc. Insa, criza trebuie suportata de catre toti in aceeasi masura. NU era necesar ca acel 25% sa-l oferim TOTI….? Nu stim cui si de ce….Dar acesta este o alta poveste. Acesti oameni care plang pe toate posturile tv, au obtinut o pensie, in functie de niste criterii-drepturi, care ulterior nu mai exista. Deci ei au ramas cu pensii uriase, in timp ce, ceilalti, ramasi in sisteme, munciti si in locul lor-pentru ca alte angajari nu s-au făcut, au salariul de mizerie, la un sfert din pensiile respective. Intrebare: Atat timp cat salariile bugetarilor, dar si PENSIILE vin de la STAT, nu e normal sa existe criterii ECHITABILE de calcul. Oricum si in randul salariatiilor bugetari este dezastru, in sensul ca, in cazul angajatilor cu aceeasi vechime, pregatire si loc de munca, salariile difera si cu 100%. Si vorbim de acea “mizerie” care nu se discuta: Includerea salariului de merit in salariul de baza. SI este vorba de 25% din salariu. Prin urmare, unii sunt “blestemati”, pe veci la competenta. MIZERII a la BOC. SI MULTE ALTELE, de acest gen. La limita legii, sau chiar prin ocolirea acesteia. Unde ajungem oare?
  Cu stimă!

 28. marina says:

  DRAGA BEN TE RUGAM SA NE LUMINEZI TU CE CRIZA TREBUIE SA SUPORTAM CU TOTII, CRIZA GENERATA DE CINE?CRIZA GENERATA DE CE?Nu cumva aceea generata de cheltuielile facute aiurea de portocalii, nu cumva criza generata de furaciunile acelorasi postocalii, nu cumva criza generata in mod artificiali de portocalii pentru a saraci cetatenii acestei tari in mod deliberat pentru a fi mai ieftini la votare, nu cumva aceea generata de nesimtitii astia care isi fac stocuri de bani ca sa cumpere viitoarele alegeri, dar fac stocuri si pentru ei, ca doar nu o sa umble cu mierea fara sa guste.DACA VOI ACTIVII AVETI DE GAND SA FITI SOLIDARI CU HOTII ASTIA SI ACCEPTATI TOATE AMPUTARILE DE VENITURI FARA SA PROTESTATI, AFLA CA NOI NU VOM FI DE ACORD, ORICUM NU MAI AVEM NIMIC DE PIERDUT SI TINE MINTE PE MANA NOASTRA O SA SE SPARGA BUBOIUL PORTOCALIU!In rest iti doresc toate cele bune si aveti grija sa nu suflati in front ca e de rau,,,,,cata obedienta…..!!!!!

 29. claudia says:

  sa inteleg ca aceasta recalculare se aplica tuturor,mai putin celor din Cluj care au actionat in instanta hotararea de guvern?

 30. ben says:

  pentru marina:

  Nu stiu ce sex detii, insa te asigur ca nu sunt obedientul sau solidarul NIMĂNUI. Din punctul meu de vedere, acesti nemernici trebuie nimiciti! ATAT. Cat despre cheltuieli, criza..etc..este o altă discuţie.
  In concluzie, nu stiu ce vrei de la mine. Poate esti victima lui Basescu. Ca doar ala are principiul, dezbinare si prostire.
  Eu am semnalat niste nedreptati ATAT!

 31. marina says:

  DACA E DOAR ATAT, ATUNCI BINE!

 32. ben says:

  După cum se poate observa, din ora postarilor comentariilor dumneavoastră, CEI MAI MULŢI STAŢI ACASĂ ŞI AŞTEPTAŢI Acesta este un stat normal, in care o mulţime de oameni, relativ tineri, stau acasa…si vorbesc pe forum. CINE MAI MUNCESTE, domnilor? AAAAAAAAAAA……vrem sa iasa tara din criza…sa avem pensii uriase??? Stati acsa, pe forum…Ca daca sunteti la serviciu si sunteti pe forum…E MAI GRAV!!!!!!!

 33. VETERANUL says:

  COMITETUL DE INITIATIVA
  Toate detaliile despre liga le gasiti pe nicolae gropan/blog

 34. ben says:

  Din păcate, nu inţelegem un lucru:

  MApN este atras într-o CURSĂ. O cursă a oprobriului public. A explicat cineva, pe vreun post tv cum se recalculează pensiile SRI-ştilor, SPP-iştilor, STS-iştilor, celor din SIE, sau mai ales securiştilor lui Ceauşecu care au torturat şi ucis oamenii??? Doamna Lupu de la Finanţele Armatei…vorbeste in numele tuturor_ Sunt sigur că nu. Pe ceilalţi cine îi reprezint. Cine trebuie să vorbească??? Aseară mi-a fost dat să văd, pe Realitatea TV, nişte domni invitaţi la emisiunea Ultima Oră, printre care şi acel individ, “Garcea”, de la fosta Vacanţa Mare, cred. Povestea fiecare de experienţele lor urâte din armată. Deci aici s-a ajuns, atunci când se discută despre pensiile şi viaţa unor oameni, pentru care viitorul, din păcate, se află în urmă. Ca o paranteză, unde sa-l dea cei de la CMJ pe Garcea…de a ajuns el ca in armată să facă doar munci. Daca era un băiat deştept, era repartizat la Aviaţei, la Rachete antieaeriene, la Transmisiuni, unde se făcea carte…dar aşa….I-au găsit şi lui un loc, după rezultatele din fişa psiho şi alte criterii care or fi fost. Insa asta e o altă discuţie.
  Aşadar, nu vezi decât “fraierii” de la MApN şi câte un poliţist răzleţ, zgâiai pe undeva, cerând drepturile. CONCLUZIE şi întrebare tototdată: Ceilalţi, deloc puţini la număr, unde sunt domnilor. Răspunsul nu poate consta decât in două explicaţii: Ori nu fac obiectul recalculării, ori aşteaptă MApN-ul să se dea in petec pe toată media, apoi să vadă cum acţionează.
  Vă reamintesc: În 2009 s-au tăiat sporurile salariaţilor DOAR la MApN. Ceilalţi stateau si au rămas bine-mersi, in timp ce, pe toate posturile, era analizat fiecare plutonier major din Armată, cât de prost e şi de ce să primească vreun spor. In condiţiile in care in MApN sunt cele mai mici salarii din SNApOP. INTERESANT, NU?
  Astăzi a apărut pe un post, o individă..semianalfabetă-după exprimare, sindicalista fostilor subofiţeri..sau ceva de acest gen, care, efectiv urlând, isi cerea drepturile. PENIBIL. Jenant si penibil!!! Râde întreaga societate de ce a putut să producă Armata. Şi toată lumea pune etichetă.
  Dar vin şi întreb, unde sunt domnii generali-doctori ai Oştirii, care au o dicţie şi un discurs cursiv? Chiar nu pot sa ia atitudine, sa facă loby, să exprime in mod corect faptele cum stau? Repet…JENANT şi UMILITOR. Acest lucru se numeşte SINUCIDERE curată. Poza dinafară este:

  Un sistem care emana Incompetenţă, Ruşine, Frică şi multă, multă Lipsă de tact. Deşi cei mai mulţi au doctoratele luate in teme de genul…”Lupta cu inamicul…….bla, bla”

 35. Marian says:

  Sunt locotenent colonel in rezerva, inginer absolvent al Academiei Tehnice Militare, pensionar militar MApN prin disponibilizare, nu ca am vrut eu sa ies la pensie in 1999. Am avut o pensie de 2004 lei si de ieri am 1250 lei, deci pensie diminuata cu 38%. Nu am solicitat nici o adeverinta de la Comisariat, considerand, cum normal este, intr-un stat care se vrea modernizat si reformat, asa cum clameaza puterea, ca orice document relevant, in ceea ce priveste latura militara a existentei mele, se poate obtine de la structura militara din care am facut parte. Sunt sigur ca daca faceam ceva ilegal, imi stiau si cate invoiri am avut in Academia Militara. Am sperat totodata ca onoarea militara a actualului Ministru al Apararii sa il determine sa isi respecte afirmatiile, cu trimitere la pensiile in plata pana la valoarea de 3000 lei, de a nu se recalcula. Dar de la cine astept eu onoare militara? Astept de la colegii mei sa decidem impreuna ce este de facut in continuare pentru ca ultima parte a vietii noastre sa nu fie terfelita de niste concetateni care furau din uzina, ca bunul era al statului, furau de pe camp, ca era bun al colectivei iar azi ne denigreaza si dispretuiesc anii nostri in care nu ne luam ochii de la planseta prin care supravegheam cerul patriei, aveam aplicatii militare care durau saptamani in sir, timp in care mancam conserve, construiam Transfagarasanul, Canalul Dunare – Marea Neagra sau Casa Poporului, in care se voteaza azi legi aberante si se numara fraudulos. Iar in tot acest timp sotiile noastre se ocupau de educatia copiilor, ca noi nu ii vedeam decat noaptea. Si in fata atator privatiuni sa suportam acum aceasta jignire si sa fim in situatia de a sta la mila copiilor nostrii, care sa ne plateasca datoriile. Halal stat si halal conducere.

 36. De la tara says:

  Marian, prea tarziu!

 37. De la tara says:

  Lupoaiaca sta singura in bloc? Daca nu aveti curaj, platiti un aurolac, macar sa se simta in nesiguranta, ca de altceva…nu-i cazul.

 38. gelu says:

  Stimati colegi de”suferinta”! Nu va mai pierdeti vremea cu ascultarea tuturor ce iasa la tv. si ne manipuleaza cum au fiecare interese.Am fost la fel de contrariat de toate cele prezentate si am constatat singur ca adevarul e la mjloc.Calculati-va singuri valoarea pensiei daca aveti adevarinte si veti constata singuri ca pensiile sub 3000 lei nu vor scadea .Valoarea veniturilor noastre acopera mult nivelu venitului pe economie luat in calcul in lipsa adeverintelor de venit.DE acea lipsa adevarintelor ne-a adus la aceasta scadera.Si eu am primit pensia redusa cu 25%, dar nu am trimis decat acum adeverintele fiindca nu le-am primit de la unitate la timp.DAr le-am calculal si nu numai ca pensia nu va scadea dar voi primiin plus 300 ron.stagiul de cotizare este 20 ani pentru toata lumea plus grupele de munca plus ordinul militarconform L119

 39. Dudu says:

  Stimati fosti colegi, ICCJ a dat hotararea corecta. Daca intrebati un avocat va va spune ca e aplicabila numai partilor care s-au judecat, nu tuturor. Solutia e sa-i dati toti in judecata. Dar inainte de a-i da, consultati un avocat foarte bun, deoarece exista precedent CEDO care impune instantelor romane solutia anularii normelor care modifica pensiile in plata, ca drepturi deja acordate de stat pe care nu poate sa si le modifice unilateral indiferent ce virusi le umbla prin capul guvernantilor trecatori pe acolo. Ar fi bine daca ati folosi Avocatul Poporului care poate ataca atat constitutionalitatea cat si RIL.
  Eu, tot inginer militar, am trecut in reyerva in 94, cu aproape 245 de ani vechime si pensionat fiind de la civili mi-au calculat contributia pe venitul net nu brut, asa ca m-au ars rau. Noroc ca am alte surse de venit, astfel ca pensia e buna de acadele. Va urez bafta de un avocat bun!

 40. .ROMMEL says:

  auzi vere 245-Ani vechime!!!??? ASTA-I BEAT rau.rau