Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Idei din conferinta de presa a Presedintelui Romaniei si a secretarului general NATO

În urma vizitei de joi şi vineri, 23-24 aprilie, de către secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, Preşedintele României, Traian Băsescu şi secretarul general NATO au susţinut o conferinţă de presă comună. Câteva idei:


Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:

– “Am abordat in discutii toata problematica de interes pentru Romania, dar si pentru NATO.”

– “Problemele abordate au fost cea a scutului antiracheta, extinderea in Balcanii de Vest, securitatea din regiunea Marii Negre”.

– “Romania va ramane cu trupe in Kosovo si Afganistan pana cand misiunea NATO in acele zone va fi indeplinita.”

– “In urmatoarele luni, Romania isi va suplimenta trupele in Afganistan cu circa 140-150 de persoane, in general personal medical si persoane care sa ii instruiasca pe afgani.”

– “Aceasta suplimentare este deja aprobata de Parlament de la inceputul anului, face parte din planificarea noastra de trupe in teatrele de operatiuni.”

Cele mai importante declaratii ale lui Jaap de Hoop Scheffer

– “Bucurestiul este un punct special in cadrul turneului meu de ramas bun.”

– “Primul motiv este legat de summit-ul organizat aici, care a avut un foarte mare succes, a fost un summit de substanta si a avut o atmosfera deosebita, care a ajutat discutiile.”

– “Romania sarbatoreste 5 ani de cand este membru NATO. In ianuarie 2004, cand am preluat mandatul de secretar al Aliantei, existau 19 state membre, iar la terminarea mandatului meu, Alianta are 28 de membri.”

– “Doresc sa imi exprim respectul pentru soldatii romani care activeaza in teatrele de operatiuni NATO doresc sa imi exprim condoleantele pentru familiile celor 11 soldati romani care au platit cel mai mare pret cu ocazia misiunii lor.”

– “Referitor la situatia din Republica Moldova, mi-am exprimat ingrijorarea si speranta ca lucrurile se vor calma, ceea ce s-a si intamplat, si asta este foarte important.”

– “Reactia Romaniei a fost una foarte moderata si mi-am exprimat aprecierea fata de presedintele Romaniei fata de aceasta pozitie.”

Secretarul General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, se afla la ultima vizită în calitate de Secretar General al Aliantei, acesta urmand sa isi incheie mandatul la 31 iulie. Functia de secretar general al NATO urmeaza sa fie preluata, dupa aceasta data, de premierul danez Anders Fogh Rasmussen.

sursa: HotNews

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Idei din conferinta de presa a Presedintelui Romaniei si a secretarului general NATO”

  1. DE CE BAL says:

    Parole, parole, parole…