Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Igaş anunţă: fiecare inspectorat judeţean al Poliţiei de frontieră va fi evaluat

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, după ce a fost audiat la Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, a anunţat,că “fiecare inspectorat judeţean al Poliţiei de frontieră, începând cu această săptămână, va fi supus evaluărilor”.

El a spus că acţiunea de evaluare a inspectoratelor judeţene de Poliţie de frontieră va demara în Suceava.

“Am început o luptă cu tot ce înseamnă fenomenul corupţiei în România şi suntem hotărâţi să mergem până la capăt. (…) Suntem preocupaţi de ceea ce se întâmplă la frontiere şi de tot ce se întâmplă în rândul angajaţilor din subordinea MAI. Avem o activitate intensă, vom avea foarte multe de corectat. Trebuie să dezvoltăm foarte mult şi serviciul de protecţie”, a adăugat ministrul, citat de AGERPRES.

Traian Igaş a susţinut că nu se poate pronunţa până unde vor merge cercetările în cazul vameşilor, explicând totuşi că acestea ar trebui să ajungă până acolo unde există motive de corupţie.

Potrivit lui Igaş, în prezent, “liderul sindical Vasile Marica nu este cercetat de Poliţie”.

Ministrul s-a declarat de acord cu acţiunile de verificare demarate de ANI privind averile liderilor de sindicat, precizând că nu ştie să existe un dosar în lucru în ceea ce priveşte averile sindicaliştilor din Ministerul de Interne.

Şi preşedintele Comisiei de apărare, Costică Canacheu, a afirmat că în perioada următoare personalul de la vămi va fi supus verificărilor, acţiune care a demarat în 2009-2010. Deputatul a susţinut, în legătură cu verificările demarate de ANI în cazul liderilor de sindicat, că “acestea sunt normale, în contextul în care longevitatea unora dintre aceştia pune semne de întrebare”.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Igaş anunţă: fiecare inspectorat judeţean al Poliţiei de frontieră va fi evaluat”

 1. R says:

  mda, toti trebuie verificati, cineva, undeva, a publicat faptul ca, traian igas, ministrul internelor, a fost pus, cu ceva ani in urma la, vopsit “buda” (wc-ul) postului de politie din zona lui cu “bidineaua si var” ca “recompensa”, oare o fi adevarat, oare o fi pentru ca a fost prins facand “bisnita sau contrabanda” cu tigari ???, daca da, cine oare sunt oamenii care ii verifica pe cei verificati ???, nu trebuie si ei verificati???…

 2. cititor says:

  Deci,presedintele Comisiei de aparare din Camera deputatilor=analfabet; Ministru de interne =idem, in subordinea lor generali,activi si in rezerva, oameni cu carte si experienta. Propunerile lor sunt luate in deradere,ei,analfabetii,fac cate o reforma pe an.Inca suntem bine,sa vedem ce urmeaza.Oare in tara asta se va mai face ordine?

 3. SEJC says:

  poate in felul acesta vor invata si politistii ca pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.

 4. liviutz says:

  mai…mai…mai ! oare ce-or sa faca baietii, ca le vine control de la bucale. Rai aia de la ministeru lu igas titi, vai, pana vad si ei oscioru la nu se stie ce pescarie. ati uitat de fatuloiu si exigenta lui la neamt cu soric, si apoi cu cel gras in parcare. cine ne spune cine si-a bagat coada si la lasat gol. sa mai citim de la senatoru de satu mare.