Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Igaş îi învinovăţeşte pe unii lideri de sindicat din MAI că ar fi părtaşi cu vameşii corupţi

igas si basescu.piatza.net

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, cel despre care un senator PSD a afirmat că în anii 90 făcea trafic cu ţigări la frontiera de vest, dată fiind localizarea comunei sale  de baştină, Pecica, a declarat, marţi, 8 februarie, la bilanţul IGSU că “unii lideri de sindicat din poliţie nu sunt străini de corupţia din vămile române”.

După care, i-a lăudat pe ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), susţinând că “aceştia şi-au făcut datoria”. Se referea la descinderile de marţi dimineaţă din cinci vămi şi puncte de trecere a frontierei.

Igaş i-a încurajat pe ofiţerii DGA “să meargă mai departe cu astfel de acţiuni, pentru a combate eficient corupţia din vămi”.

Întrebat despre comentariile unor lideri de sindicat din poliţie, Igaş a spus:

“Am o rugăminte la liderii de sindicate: să se poziţioneze într-un anumit fel ca să ştim şi noi dacă sunt alături de noi sau se poziţionează cu acei oameni care săvârşesc fărădelegi”.

Igaş a adăugat că are încredere că fiecare poliţist îşi face datoria cu onestitate, însă a precizat că din informaţiile deţinute de el sunt unii lideri de sindicat care “nu sunt străini de ce se întâmplă în vămi”.

La întrebarea dacă va declanşa o anchetă internă în urma neregulilor descoperite în vămi, Iagaş a amintit că el este “un om echilibrat şi că va anliza situaţia, urmând să ia o decizie în acest sens, atunci când va avea toate datele necesare”.

Totodată, întrebat cum influenţează acţiunile din vămi momentul aderării României la Schengen, ministrul Igaş a precizat că aceste demersuri au fost începute în urmă cu mult timp şi că structurile ministerului îşi fac datoria, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea frontierelor şi demascarea angajaţilor corupţi”.

În concluzie, Igaş a apreciat că “aceste acţiuni ar trebui să fie un semnal pozitiv pentru Europa”.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Igaş îi învinovăţeşte pe unii lideri de sindicat din MAI că ar fi părtaşi cu vameşii corupţi”

 1. SEJC says:

  AM IMPRESIA CA LUI IGAS,ACESTUI TAMPLAR DE NELUX, SINDICATUL I S-A PUS CA UN OS IN GAT.VADETI,FRATILOR POLITISTI CA PE CINE NU LASATI SA MOARA NU VA LASA SA TRAITI.BAGATI-L LA RACOARE.STA IN PUTINTA VOASTRA.

 2. cititor says:

  Toata lumea multumita?! Nimeni nu mai spune un cuvant despre pensiile militarilor? Ne- adormit Basescu sau stam din proprie initiativa. DESTEPTAREA,vine jumatatea lunii. Ce face Dogaru si ai lui ? Liniste definitiva sau inaintea fyrtunii?

 3. colonelul says:

  lui sejc ASA LE-AM SPUS SI EU. AU LASAT DRAPELUL IN BERNA CAND NU TREBUIA. ACUM MARINARUL II IA LA DISTRUS PE PARTI. PANA SE DEZMETICESC E TARZIU. SINGURA SOLUTIE…PREGATIREA LOR PENTRU 1 MARTIE. CINE STIE …POATE SE TREZESC DIN SOMN. I-AM SPUS UNUI COLEG DIN TIMISOARA; CAND IGAS FACEA BISNITA,NU I-ATI FACUT NIMIC. ACUM VA POTCOVESTE EL .NU A-TI STIUT CA PARVENITUL CAND AJUNGE SUS ,PRIMA DATA O… PE MAMASA?

 4. CopperNick says:

  Ma bucur ca dl Igas da in sindicalistii lideri.
  Ma bucur pt ca astept ca si sindicalistii lideri sa dea in dl Igas.
  Ma bucur pt ca astept ca toti sa dea in toti si asa mai aflam si noi cine secatuieste bugetul.
  Ma bucur pt ca Basescu a zis ca se delimiteaza de pdl.
  Ma bucur pt ca si pdl ar putea sa se delimiteze.
  Ma bucur pt ca nu cred ca Blaga o sa dispara singur, va trage si pe altii.
  Ma bucur pt ca daca suntem norocosi scapam de multi, de tot.

 5. PROSTANACUL says:

  Fratilor nu va mai certati!!! Spaga din vami dureaza din istorie!!!!Eu am luat cunostinta cu ea in 1970 cand am intrat intr-un sistem care parea ca le va da de hac.Convoaie de tiruri au trecut si pe vremea lui Ceasca dar vamesii nu luau bani ca de batea la ochi,dar sa fi intrat intr-o locuinta(de bloc)al vreunui vames aveai ce vedea!!!!!! Aparatura elecrtronica bauturi cafea,etc.plus o serie de facilitati in toate domeniile pe unde solicitau ceva.Diferenta este ca atunci spaga era mult mai mica dar pe parcurs dupa derajnul din decembrie a crescut in progresie geometrica!!!!!Fie painea cat de rea tot o fura cineva!!!!!!!