Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

În 2011 au murit mai puţini militari în Afgansitan decât în 2010

Pentru prima oară după 8 ani numărul militarilor străini ucişi în Afganistan a scăzut, acesta fiind de 564. Cu toate acestea, nivelul ramâne unul alarmant şi pune sub semnul îndoielii calitatea măsurilor adoptate de ISAF pentru stabilizarea şi securizarea Afganistanului.

Comparativ în 2010, ISAF a pierdut 711 militari.

Pâna în 30 decembrie 2011, ISAF a anunţat moartea a 564 de militari – între care 417 americani, 45 britanici, 26 francezi – conform incasualties.org.

În total, 2.845 de soldaţi străini şi-au pierdut viaţa în Afganistan de la declanşarea conflictului în 2001, când coaliţia internaţională a înlăturat de la putere regimul taliban.

România a pierdut 2 militari.  Sublocotenenţii (pm) Catalin-Ionel Marinescu şi Constantin-Laurentiu Lixandru au căzut la datorie, în provincia Zabul din Afganistan, în urma unor atacuri (diferite) cu un dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau cercetarea terestră a unor obiective.

sursa: incasualties.org

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.