Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

În Afganistan ar putea fi introdus serviciul militar obligatoriu

La Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, preşedintele afgan Hamid Karzai, a declarat că ia în considerare introducerea recrutării obligatorii.

Liderul afgan a precizat că doreşte ca efctivele Armatei şi Poliţiei afgane să ajungă la 300.000 până în 2012.

Karzai a declarat că unii lideri afgani i-au cerut să ia în considerarea recrutarea.

“Afganistanul ar trebui să poată să-şi asigure securitatea pentru poporul său, astfel încât să nu mai fim o povară pe umerii comunităţii internaţionale şi partenerilor ce sunt acolo cu noi astăzi,” declara acesta.

Ideea reintroducerii înrolării obligatorii- metodă folosită în Afganistan până în 1992 – a mai fost propusă şi anterior. Pe de altă parte însă, ministrul afgan al Apărării Abdul Rahim Wardak declara săptămâna trecută că nu este nevoie de recrutări deoarece armata nu duce lipsă de recruţi.

Comandantul NATO din Afganistan, McChrystal, a promis o ofensivă majoră în Helmand ce va trimite “un semnal puternic că guvernul afgan îşi extinde controlul de securitate”.

sursa: Antena3.ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.