Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

În Africa de Sud se va înfiinţa un Centru de pregătire al piloţilor pentru Gripen

JAS 39 Gripen

Pentru a spori capacităţile operaţionale ale piloţilor avioanelor Gripen, Saab va investi în Africa de Sud în deschiderea unui centru de pregătire pentru piloţii experimentaţi din Forţele Aeriene ale ţărilor care operează acest tip de avion.

Gripen Fighter Weapon School este o iniţiativă Saab, dezvoltată în colaborare cu grupul de utilizatori Gripen, şi îşi propune să perfecţioneze abilităţile de luptă ale piloţilor de Gripen din întreaga lume.

Amplasarea acestui centru în partea de sud a continentului african va oferi o locaţie excelentă pentru instruire, cu spaţii aeriene extinse peste munţi, deşerturi şi deasupra oceanelor Atlantic şi Pacific.  Cursurile se vor desfăşura în timpul verii, ceea ce înseamnă condiţii meteorologice favorabile. Antrenamentul se va concentra pe diverse aspecte multirol în fiecare an, iar exerciţiile aeriene avansate vor fi însoţite de cursuri teoretice şi cursuri de supravieţuire în mediul african.

În prezent, Gripen este operaţional şi se află în serviciul forţelor aeriene din cinci ţări, iar sistemul se află în continuă dezvoltare. Saab consideră că este necesară înfiinţarea unui centru de pregătire pentru piloţii de Gripen, cu scopul de a spori capacităţile lor operaţionale, de a le oferi şansa să opereze într-un mediu diferit de cel cu care sunt obişnuiţi şi de a se antrena într-un mediu care reflectă un potenţial scenariu de detaşare”, a declarat Magnus Lewis-Olsson, Preşedintele Saab Africa de Sud.

„Gripen Fighter Weapon School va spori colaborarea între diferiţii operatori Gripen, precum şi eforturile noastre de a crea un cadru software de bază, întrucât piloţii îşi vor împărtăşi impresiile despre experienţa Gripen” a mai spus Lewis-Olsson.

Susţinând clienţii Gripen din Suedia, Africa de Sud, Ungaria, Republica Cehă şi Thailanda, primul curs este programat pentru sfârşitul anului 2013.

InfoMondo Militar

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “În Africa de Sud se va înfiinţa un Centru de pregătire al piloţilor pentru Gripen”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  Stimata redactie
  Romania si in special militarii romani sunt intr-un
  moment de rascruce . Va rog a publica acest scurt dar
  dramatic apel.

  ANTONESCU UN GADAFFI DE DAMBOVITA

  APEL CATRE MILITARII ROMANI
  CARE DORESC SA RAMANA IN EUROPA !
  Tentativa de acaparare a puterii totale în stat a îngrozit atât Bruxelles-ul, cât şi statele-cheie ale UE prin ferocitatea ei, mesajul transmis de USL şi acoliţii din Legislativ fiind analog celui al mineriadei lui Ion Iliescu din iunie 1990
  “Habar n-aveţi voi de ce suntem în stare, la noi acasă facem ce vrem, iar voi sunteţi buni doar pentru a fi mulşi de bani.”
  Ca atare, stupidele afronturi ale preşedintelui interimar şi premierului României, potrivit cărora ţara nu este o “colonie” a Bruxelles-ului sau Berlinului, nu vor fi uitate prea curând pe scena politică europeană. Cât despre Antonescu, acesta a dat, vineri, o primă audiţie pentru rolul lui Gaddafi de Dâmboviţa, decis să impună reversul Primăverii Arabe. Românii sunt cei care vor decide până la urmă dacă un asemenea destin le este pe plac sau nu.
  Românii şi în special militarii trebuie să se mobilizeze urgent dacă doresc să mai aibă parte de un destin european la ei acasă. Doar de ei depinde, în aceste clipe de răscruce, viitorul ţării şi al lor personal. Pentru că jocul de-a suspendarea a luat o turnură dramatică pentru România, miza fiind între timp cu totul alta. Din nefericire pentru români, una incomensurabilă.