Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

În Georgia a fost inaugurat un nou radar construit de americani

La Gonio, în sudul Georgiei, a fost inaugurat un radar destinat pazei de coastă.


Construcţia radarului a costat 502.000 de dolari. Proiectul a fost finanţat de guvernul american în cadrul Programului de securizare a frontierelor şi de întărire a legalităţii în Georgia (GBSLE, Georgia border security and law enforcement program).

“Lucrările de construcţie au durat un an. Radarul va intra în serviciu astăzi, astfel încât să putem controla regiunile care cândva erau greu de controlat de pe litoral”, a declarat presei şeful poliţiei de frontieră, generalul Zaza Gogava.

Noul radar va ajuta Georgia să controleze mai bine zona de coastă, precum şi să depisteze şi să combată traficul cu arme şi persoane.

La festivitate a participat ambasadorul SUA la Tbilisi, John Bass.

“Construind acest radar, SUA şi-au reafirmat angajamentul privind garantarea securităţii Georgiei şi a populaţiei sale. Este vorba de o investiţie a noastră pe termen lung care va ajuta paza de coastă să apere frontierele ţării în scopul de a pune capăt traficului cu persoane şi a celui cu arme”, a declarat diplomatul american.

Acesta este cel de-al patrulea radar instalat în Georgia în cadrul Programului GBSLE. În ultimii 10 ani, Washingtonul a demarat programul său de asistenţă pentru forţele de ordine georgiene în valoare de peste 150 milioane de dolari.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.