Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

În sfârşit, SCMD îşi face vizibilă prezenţa

În sfărşit,  Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi Retragere îşi face vizibilă prezenţa. Aceasta, prin participarea sa, mai exact, a circa 1000 de membri ai săi la mitingul de protest din Capitală. Unul dintre fruntaşii Sindicatului, col.  Mircea Dogaru, a fost întrebat ce caută acest sindicat la mitingul de protest. Colonelul Dogaru a spus că “ceea ce se întâmplă în ţară nu are nicio legătură cu democraţia”, şi prin urmare, era firesc ca şi reprezentanţii cadrelor militare disponibilizate, în retragere şi în rezervă să se alăture celorlalte categorii socio-profesionale prezente în stradă.

Cadrele militare disponibilizate şi pensionarii militari s-au alăturat manifestanţilor din blocurile sindicale nu doar fiindcă, în mod abuziv,  s-a ordonat recalcularea “pensiilor lor  nesimţite”, ci fiindcă “însuşi statutul de cadru militar a fost desfiinţat de deciziile guvernului Boc”.

Ca măsuri imediate, în faţa unui astfel de situaţii, col. Dogaru a spus că s-a decis participarea la toate protestele care vor avea loc în ţară, precum şi întocmirea unei petiţii în care să se solicite organizarea unui referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi desfiinţarea Curţii Constituţionale.

În finalul scurtului interviu acordat “în stradă” celor de la Antena3, col. Dogaru a lansat invitaţia tuturor reprezentanţilor şi sindicaliştilor  ce fac parte din blocurile sindicale naţionale să se alăture mişcării de protest ce va fi organizată de  SCMDR pe 25 octombrie.

DANK Media

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

77 Responses to “În sfârşit, SCMD îşi face vizibilă prezenţa”

 1. sg.Constantin says:

  neacsule baiatule, esti cu controlul medical la zi?!Bine ca NU mai ESTI in activitate !!!!!!!!!!!!!!!

 2. neacsu says:

  Tin sa informez pe cei ce mi-au mentionat numele in comentariile lor, ca e prima oara cand postez aici si o fac numai pentru a dezminti identificarea mea cu Lucius. NU SUNT LUCIUS NICI LUCIUS NU ESTE NEACSU . Cei care au treaba cu Lucius sa se certe cu el . Cei care au ceva cu mine , ma gasesc pe blogurile SCMD si cel personal, singurele pe care postez .Motto-ul meu este ” cel care gandeste altfel decat mine , nu ma jigneste , ma completeaza ” Constantin , Trotilatul si altii ca voi , puteti completa parerile altora fara sa ii jigniti ?
  Cu asta inchei prezenta mea aici , va doresc balaceala placuta !

 3. adio arme says:

  Stie cineva metodologia de recalculare, stie cineva ce salriu mediu brut pe economie era in 1988 (de exemplu). Din explicatiile generalesei nu prea am inteles mare lucru. Se vehiculeaza niste notiuni: venit brut, salariul mediu brut care nu insemna acelasi lucru. Avem ceva informatii de la centrele militare, daca s-au eliberat ceva adeverinte, sau totul se face intr-un secret total. Am inteles ca cei care ne lucreaza la buzunare sunt amenintati sa nu se opuna recalcularii. Unde este transparenta? Daca tot s-au scos de la secret soldele militare, de ce nu se publica sa mai stim si noi cam ce ne asteapta sa gindim cu mintea noastra nu cu bostanul lui Clipici? Pina cind trebuie sa suportam bolsevismul portocaliu?
  Romania se indreapta spre colaps si nu trebuie sa ai studii la Harward pentru a realiza acest lucru. Ni se va intimpla.

 4. tulceanul says:

  pentru adio arme : metodologia de recalculare este foarte simpla. in momentul cand esti chemat la cmj pentru a ti se prezenta rezultatul cautarilor veniturilor poti sa-ti calculezi singur pensia.daca vrei explicatii detaliate intra pe nicolaeizanfir@yahoo.com.

 5. adio arme says:

  Si dumneata “tulceanul” ai fost la CMJ si ti s-a prezentat rezultatul veniturilor in urma cautarilor?
  Si daca ai obtinut datele, ai calculat?
  Si daca ai calculat esti multumit?
  Esti convins ca socoteala de acasa se potriveste cu cea din tirg?

 6. tulceanul says:

  am postat aici in speranta ca voi purta un dialog civilizat. daca cineva are intentia sa foloseasca expresii tip “iesi afara , javra ordinara “il invit sa mearga in piata victoriei sa-si descarce energia. cu mine nu se discuta politic ,ci tahnic. sa auzim de bine !

 7. lucius says:

  neacsu,
  In cazul in care totusi, va uitati, fara a posta, va multumesc pt interventia avuta. Tin sa va precizez ca respectivii intra pe acest blog doar in anumite momente, in maniera pe care ati precizat-o si dvs – motivele cred ca sunt evidente.
  Noi, ceilalti, care ne stim de luni de zile, chiar daca avem opinii diferite, le discutam in mod civilizat.
  Cu respect,
  lucius

 8. STOPS says:

  -DE REGULA CITEAM SAPTAMANAL OBSERVATORUL MILITAR AZI SIGUR E JOI 30.09 SI NR 39 E INCA IN SERTARUL UNEI PROBABILE INVOITE 24 ORE DE … GÂJUIALĂ
  – am revenit aici CHIAR AM CE CITI DESPRE DUREREA REZERVEI ARMATEI ROMANE … FELICI TARI, TARI,TARI …
  – DE FAPT SI CEL MAI DEVOTAT CARICA … MIL … TURIST PRIN TEATRELE DE OPERATION A MIGRAT SI A PUBLICAT PE UN ANUMIT SITE UN SOBOLAN CE ROADE CU SUCCES … STATUTUL CADRELOR MILITARE …
  – APROPOS – TOTUSI ACEST STATUT ARE SI CAPITOLUL REZERVISTI/ CU INDATORIREA SUPREMA DE A SE PREZENTA LA MOBILIZARE SI DREPTUL IMPLICIT DE A PRIMI PROCENTUL STABILIT DE ACEEIASI LEGIUITORI CARE AU ELABORAT ACTUALA CONSTITUTIE ? / SAU N-ARE?

 9. STOPS says:

  … 24 PAGINI TOATE CULOR —
  … PRINTED IN FULL COULOR 24 PAGES WEEKLY NEWSPAPER —
  ACEST CITAT ESTE PENTRU CEI CARE MAI STIU CEVA ENGLEZA MAI ALES CA EI NE-AU MEDIAT … INTRAREA IN NATO / ESTE UN FEL DE/ O NEREUSITA CARTE DE VIZITA A SAPTAMANALULUI INVIZIBIL DIN POSTAREA DE MAI SUS / OARE WHAT,S THE ROMANIAN FOR
  – FULL COLOUR ? FOOLISH ANSWER NOT ALLOWED!
  CHIAR CA AR TREBUI UN NOU CONCURS DE TRADUCERE A CITATULUI DE MAI SUS / IAR DACA SE VA INSTITUI CERTIFICATUL DE JURNALIST PROPUN SA FIE TESTATE SI FEMEILE DE SERVICIU CARE SUPLINESC LIPSA DE REDACTORI … PLINI!

 10. roarmy says:

  vesti foarte bune de la scmd: acesta a reusit la Cluj suspendarea executarii HG 735/2010 avand ca efect imediat incetarea executarii HG 735. Gasiti articolul pe roarmy.ro
  O prima victorie desi nu definitiva. Inca exista justitie in Romania.

 11. Fost militar says:

  Oameni buni, sper sa nu am dreptate, in proiectul legii pensiilor adoptat de miss Anastase se abroga tot articolul 11 din Statutul Cadrelor Militare, inclusiv alin.3 – cel cu Semnul Onorific. Va rog, daca aveti o alta varianta sa prezentati link-ul de unde aceasta varianta poate fi descarcata. Eu am aceasta varianta : http://filezone.ro/public/viewset/111274
  Nenorocitii astia au innebunit si dezbinat o tara intreaga!
  Scuze pentru insistenta, dar este un aspect care trebuie lamurit. Multumesc.

 12. Fost militar says:

  Putem gasi undeva Sentinta civila nr. 338 din 28.09.2010 a Curtii de Apel Cluj? Cea prin care se suspenda executarea HG 735/2010. Motivatia Curtii de Apel este foarte importanta pentru viitoarele procese.

 13. manasia says:

  pentru azimuthod1
  Ați pus punctul pe….unul din I-urii noștri ce trebuie căciuliți rapid !
  Aveți , clar, dreptate când atrageți atenția că manifeastările noastră trebuie lansate și ,, promovate,, altfel !
  Stăm extrem de slab la marketing, nu ține nimeni cont de faptul că doar cine vrea într-adevăr să aibă succes în advertising trebuie să INOVEZE, să iniţieze direcţii şi mai puțin să urmeze tipare pe care alţii le-au stabilit, ceea ce , din păcate, pentru noi e …tabula rasa !
  Alo, conducerea, faceți apel la meseriașii din rândul sindicatului !

 14. Elena says:

  @Fost militar
  Sentinta de la Cluj inca nu e redactata, abia s-a pronuntat (alaltaieri), dar am primit minuta de la avocatul de acolo si am prezentat-o la instanta, in procesul nostru, la Curtea de Apel Bucuresti.
  Minuta o gasiti pe roarmy230, ce se face pe linie juridica cu suspendarea gasiti pe prima pagina a SCMD.
  Pe actiunea principala (anulare HG 735) avem termen in februarie, dar, dat fiind faptul ca avem o sentinta favorabila pe suspendare, vom cere preschimbarea termenului. Intre timp, sa vedem daca nu face Guvernul recurs pe ce s-a hotarat la Cluj…

 15. Elena says:

  @manasia
  Alo, “meseriasii din randul sindicatului”, asteptam idei, propuneri… Adica puneti osul la munca cu totii! Nu numai pe bloguri!

 16. roarmy says:

  fost militar,
  se abroga r) prevederile referitoare la pensii cuprinse la alin. (1) şi (2) ale art. 11, deci fara punctul 3 unde este prevazut meritul militar
  Legea, asa cum a fost adoptata de camera deputatilor o gaseti pe roarmy.ro/evenimet

 17. ADAM says:

  Sentinta de la CLUJ o gasiti pe http://www.pesurse.ro

 18. unul says:

  La mitingul din 25 octombrie vreau sa merg la Cotroceni iar pe pancarda pe care am sa o aduc voi scrie -* base , EU NU MI-AM VANDUT AVIONUL ! *

 19. Fost militar says:

  Multumesc @Elena si @Roarmy. Am gasit dosarul de la Cluj si pe portalul instantelor aici: http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=33&d=MzMwMDAwMDAwMDA0OTQ5OA**

 20. Fost militar says:

  Am adaugat proiectul legii cozii de topor Anastase aici: http://filezone.ro/public/viewset/111298

 21. azimuthod1 says:

  Constat cu placere ca cei ce au postat pana acum chiar sunt interesati de viitorul categoriei sociale ce “incurca”prin pensii”nesimtite”calculul bugetului pe 2011.Folosesc aceasta formula pt ca mi-a fost adresata ieri in Policlinica M.Ap.N.de catre doua doamne cu care am discutat pana cand am intrat in cabinetul medicului de familie.(surprinzator soti de cadre militare;intrigate de posibila iesire in strada a pensionarilor militari:”nu se mai satura draga de cat au,ce mai vor?…ei nu inteleg ca Basescu,saracutul,nu are de unde sa le dea mai mult”?).E posibil(sper din tot sufletul) sa fie un caz singular,dar m-a durut.
  Intamplarea despre care am povestit,imi intareste convingerea ca-i necesar a ne face auziti independent de alti sindicalisti(imi cer scuze daca gresesc;probabil ca o astfel de ideie sa fie paguboasa in ansamblul muncii de sindicat;nu ma pricep).
  Gandesc ca elementul ce-i comun tuturor ce au purtat uniforma(indiferent de arma,culoarea uniformei sau minister)este ranita de alarma.Intreb,cu respectul cuvenit fata de cei ce se pricep:este oportun a se depune in fata Guvernului sau Parlamentului,eventual Ministerului(“purtator”de uniforma),uni astfel de element(simbolic facut din carton sub forma de geamantan,pe o latura mare printata o decizie de pensionare,pe alta cererea ce trebuie semnata de fiecare pensionar militar la Centrul Militar in vederea recalcularii pensiei,barata cu o dunga kaki sa spunem,iar pe laturile mici printat ranita de alarma)?Poate ca depunerea a catorva mii de astfel de obiecte,zilnic,fara scandari,fara benere,in fata uneia dintre institutiile mai sus enumerate atrage atentia opiniei publice(cred ca cel mai bun aliat in demersul nostru este in primul rand opinia publica).Sincronizarta aceasta actiune cu actiuni similare in strainatate(organizate de sindicate similare – cu care am inteles ca SCMD-ul este in bune relatii – in fata Ambasadei Romaniei)ar putea fi o lovitura de imagine.
  Repet nu ma pricep la munca sidicala.Este posibil sa spun tampenii(fapt pt care imi cer scuze si va rog sa ma atentionati daca am sarit calul).Cu siguranta insa dorinta mea este de a ajuta nu de a pune bete in roate.

 22. trotilatul says:

  (cred ca cel mai bun aliat in demersul nostru este in primul rand opinia publica).—DAAAA????? PAI NU AI VAZUT OPINIA PUBLICA<SAU NU AI INTELES!!!!!

 23. Fost militar says:

  Ar trebui depuse petitii referitoare la pensiile militarilor si politistilor si situatia in care acestia se afla, catre reprezentantele diplomatice ale statelor membre NATO si UE, acreditate la Bucuresti. Aceleasi petitii trebuiesc trimise si la sediul central al NATO si organismelor Uniunii Europene.
  Totodata trebuiesc trimise informari catre ziarele cu larga reprezentativitate din Occident.
  Asa nu se mai poate! Tot mapamondul trebuie sa afle despre abuzurile din Romania si despre trecerea tarii catre dictatura Basescu – Udrea – Boc!

 24. micutzul says:

  @ Fost militar
  Perfect de acord. Reprezentantele diplomatice trebuie sa primeasca acte oficiale.

 25. Fost militar says:

  Hotararea judecatoreasca pronuntata la Cluj produce efecte doar pentru cei care au actionat in judecata Guvernul (5 foste cadre).
  Cred ca vor trebui deschise alte procese, in nume propriu (ne asociem cat mai multi colegi).
  Am citit intampinarea Guvernului facuta in procesul de la Bucuresti si este o imbecilitate… Probabil ca juristul portocaliu se lafaie pe un salariu intradevar nesimtit, ca si stapanu’ lui.

 26. lucius says:

  micutzul,
  Actele oficiale au fost inaintate, inclusiv la Bruxelles.

 27. viorel says:

  Va place sa fiti manipulati si folositi sa-i asigurati implinirea sperantelor de acces la ciolan lui Dogaru…succes!!!!