Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

În urma unui incident flota de avioane F-15 japoneze a fost oprită de la zbor

F15 apartinand Fortelor Aeriene de Autoparare japoneze foto wikipedia

Deşi sunt avioanele de bază ale aviaţiei militare japoneze, forţele aeriene japoneze au decis oprirea de la zbor a celor 202 avioane model F-15 (Mitsubishi F-15 Eagle) după ce în timpul unei misiuni de antrenament un rezervor suplimentar s-a desprins de pe un avion şi a căzut în apropierea oraşului Komatsu (200 km V Tokyo).

Nimeni nu a fost rănit în incident şi avionul a aterizat în siguranţă.

Este a doua oară în ultimele trei luni când responsabilii japonezi au suspendat zborurile F-15.

Rezervorul de 155 kg a antrenat în cădere şi părţi dintr-o rachetă de exerciţiu (machetă).

“Noi considerăm acest accident ca fiind foarte serios,” a declarat generalul Shigeru Iwasaki, şeful forţelor aeriene japoneze Japonia, într-o conferinţă de presă.

În luna iulie, flota de F-15 a fost oprită de la zbor după ce un avion s-a prăbuşit în Marea Chinei de Est, pilotul decedând.

Incidentul readuce în prim plan discuţia referitoare la necesitatea înlocuirii flotei de F-15, introduse în serviciu la începutul anilor 80. În prezent Japonia este interesată de achiziţia de avioane F-18 americane sau Eurofighter Typhoon. Valoarea contractului ce va fi probabil semnat la finalul anului este estimată la aproximativ 8 miliarde de dolari.

sursa: BBC

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “În urma unui incident flota de avioane F-15 japoneze a fost oprită de la zbor”

  1. Dan says:

    Nu inteleg de ce ar vrea ei sa cumpere F-18 ca sa inlocuiasca F-15 pt ca F-18 este inferior din toate punctele de vedere. Fortelor navale americane le-a fost impins pe gat dupa ce fortele aeriene l-au respins in favoarea avionului F-16, dar nu l-au vrut niciodata. F-18 nu trebuia sa inlocuiasca F-14 niciodata. F-14 era mult mai capabil si cu cateva modificari (in cadrul unui program numit Super Tomcat) ar fi ajuns si mai capabil. Autonomie de zbor foarte mare, viteza foarte mare, capacitatea de a zbura la viteze supersonice fara postcombustie, ajutaje orientabile, radar mult mai performant, capacitati de atac la sol, tot ce vrei. Si ar fi costat si mai putin decat dezvoltatea unui nou avion. Dar asta e, America e condusa de niste prosti, iar in momentul in care s-a decis oprirea programului Super Tomcat pt a produce Super Hornet-ul, era condusa de un prost deosebit: Dick Cheney.