Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis: hotărârea privind recalcularea pensiilor militarilor se suspendă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, printr-o decizie irevocabilă, recursul Guvernului la o decizie a Curţii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.

Hotărârea se aplică tuturor militarilor, nu doar celor care au dat guvernul în judecată.

Sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

37 Responses to “Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis: hotărârea privind recalcularea pensiilor militarilor se suspendă”

 1. disponibilizat says:

  Oprea hotul mi-a furat 10 milioane !!!!!! la puscarie cu el !vreau urgent inapoi banii mei !!!!!! AU MURIT OAMENI PENTRU GAFA TA, BASESCULE !!!!

 2. mihail says:

  Dupa decizia de astazi a ICCJ tovarasul ministru oprea ar trebui sa-si semneze ordinul de concentrare pentru a studia modul cum trebuie respectata o hotarare judecatoreasca ( poate semneaza si ordinul de concentrare pentru primul ministru emil ) si apoi sa ordone restituirea banilor retinuti pensionarilor militari pana la data de 31 ianuarie 2011.

 3. Lucia says:

  Deseara, la vorbe grele , Victor Ciutacu il are invitat pe Victor Ciorbea subiectul fiind pensiile militare.
  Va asteapta pe blog sa-i scrie-ti.

 4. disponibilizat says:

  Pe antena 3 fratila a zis ca MApN se sterge la fund cu decizia ICCJ si continua recalcularea pensiilor- nu ne da nici un ban inapoi. ASTA-I ROMANIA LUI BASESCU !!!

 5. mos teaca says:

  disponibilizatule, rectifica… fratila se sterge la ….pupa!

  dixit: ” adevaratul mos teaca”

 6. fagarasanu says:

  orin noi suntem tampiti si ceea ce vedem si auzim vin din subconstient si nu din realitate , ori astia chiar nu-si dau seama de ce vor patii in urmatoarea perioada . Fratila este un B/O/U/ si cred ca va ajunge sa lustuiasca submarinul Delfinul .
  CAMARAZI – MAI RABDATI ? MAI SUPORTATI ? VICTORIA SI COTROCENII LUATE CU ASALT >

 7. CopperNick says:

  Fratila nu a facut altceva decat sa ne aduca la cunostinta algoritmul de care se va folosi si se foloseste guvernul pt a continua recalcularile.
  Deci:
  1.M.Just a opinat ca decizia de suspendare e aplicabila erga omnes doar cand ICCJ va da decizia de anulare.
  2.MAp continua recalcularea pe L119 care e valabila.
  3.M.Just si guvernul urmeaza sa aiba un pdv in urmatoarele ore.

  Tare sunt curios ce gaselnita mai au!

 8. barbatul says:

  de asia putem scapa luni. daca suntem barbati …pleaca ei si punem oameni adevarati. patrioti si cu iubire de natie. dECI…LUNI

 9. Vasilake says:

  Prin motivarea deciziei de suspendare a actului normativ ce a provocat scandalul pensiilor militare, instanţa supremă contrazice poziţia exprimată de Ministerul Justiţiei şi de Guvern. Cele două instituţii au precizat prin adrese trimise la Ministerul Apărării Naţionale că decizia de suspendare a HG 735/2010 se aplică numai celor care au deschis procesul câştigat la Cluj şi în final la Bucureşti, la instanţa supremă.
  Aceste adrese au fost invocate de generalul Mariana Lupu, şefa Direcţiei Financiar-Contabile din MApN, atunci când aceasta a făcut publice date concrete despre stadiul recalculării pensiilor militarilor. Precizăm că în recurs, instanţa supremă a admis cererile de intervenienţi formulate de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi de Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere “Alexandru Ioan Cuza” – Filiala Sector 5 Bucureşti, respingând recursurile declarate de Guvern şi de Ministerul Administraţiei şi Internelor.
  Oficiali din Ministerul Justiţiei ne-au precizat că au luat la cunoştinţă motivarea instanţei şi că lucrează la un punct de vedere.

 10. Vasilake says:

  Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Tiberiu Frăţilă, nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii pe această temă.
  Recalcularea pensiilor militarilor a declanşat un scandal imens după ce foştii lucrători din armată s-au trezit cu veniturile diminuate. Şeful statului şi premierul susţin că pensiile militare nu scad în urma recalculării, ba chiar cresc în unele cazuri.

 11. Vasilake says:

  Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis astăzi că tăierea pensiilor militarilor este ilegală. Magistraţii susţin că suspendarea hotărârii de Guvern prin care s-a decis recalcularea acestor venituri se aplică pentru toţi militarii, poliţiştii, jandarmii şi toate celelalte categorii de funcţionari publici cu statut special în rezervă.
  Instanţa supremă a motivat decizia în procesul privind suspendarea HG 735/2010, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.
  Precizând că HG rămâne suspendată până la soluţionarea definitivă a procesului privind anularea acestui act normativ (deja dispusă de Curtea de Apel Cluj, dar prin sentinţă nedefinitivă), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a precizat faţă de cine operează această suspendare.
  Astfel, magistraţii instanţei supreme scriu în motivare, la pagina 20, paragraful 5 că “instanţa de control judiciar are în vedere faptul că hotărârea de Guvern nr 735/2010 – act administrativ unilateral cu caracter normativ – produce efecte erga omnes, ca şi sentinţa recurată”.
  În traducere, pe înţelesul tuturor, acest lucru înseamnă că aplicarea HG este suspendată pentru toţi cei vizaţi de acţiunea sa, nu doar pentru cei care au avut câştig de cauză în instanţă .
  Şi asta, cel puţin, până când instanţa supremă va stabili, prin verdict definitiv, dacă menţine decizia Curţii de Apel Cluj privind anularea dispoziţiilor art. 2 alin. 2,3,4,6 şi 7, ale art. 6 alin. 1,2 şi 4 şi ale art. 10 alin. 2 din H.G. nr. 735 din 21.07.2010.

  Instanţa supremă informează că va mai lua ceva timp până când vom avea un verdict definitiv şi în procesul privind anularea acestor articole, deoarece dosarul nu a ajuns încă pe rolul ÎCCJ.

  Se stopează recalcularea pensiilor: http://militar.infomondo.ro/uncategorized/inalta-curte-de-casatie-si-justitie-a-decis-hotararea-privind-recalcularea-pensiilor-militarilor-se-suspenda.html/comment-page-1#comment-14718

 12. victor says:

  Trebuie facut cunoscut faptul ca in Romania legea este incalcata de puterea actuala. Faceti memorii la CEDO, NATO, PRIM-PROCURORUL GERMAN, Parlamentul european, etc, nici nu are importanta unde. Faceti cat mai multe memorii in care sa descrieti situatia din Romania.

 13. misa says:

  ORDIN DE CONCENTRARE
  Comandorul fratila se va prezenta la sediul central al SCMD pentru a participa la cursul “Program de pregatire (initiere) in domeniul juridic” – curs finalizat prin examen. In urma obtinerii diplomei, ofiterul va dobandi, in sfarsit, notiunile elementare necesare executarii functiei pe care o detine in prezent.

  21.01.2011

  ICCJ

 14. fagarasanu says:

  limbaj moderat

 15. altfel says:

  Sa nu ne imbatam cu apa chioara! O astfel de decizie este valabila pentru oameni normali, nu si pentru bolnavii psihici. Catelul dresat care raspunde la numele FRATILA a si fost trimis sa anunte televiziunile ca MApN respecta in continuarea legea. Adica, ce a zis si a facut si pana acuma!

 16. Covăsneanul says:

  Trăiască justiţia! Jos trădătorii!

 17. Barzaune says:

  ba ce tot latrati atata?L119 nu poate fi oprita de o hot .data de un jude. nici=o lege aprobata de parlament si decl,DE CC constitutionala nu poate fi blocata de un jude. nu pricepeti ca-i joc de glezne pt. natarai1!!

 18. DULAUL says:

  pentru toti portocalii care apar pe acest blog impotriva SCMD !
  Nu mai mintiti cu nerusinare pe militarii in rezerva si in retragere deoarece eu sunt unul din membrii fondatori ai filialei Craiova si am si o functie de conducere in BO al acesteia, deci pot fi credibil ca spun adevarul si numai adevarul si iata-l:
  – din noiembrie 2009 si pina astazi 21.01.2011 in filiala Craiova s-au inscris aproximativ 1000 de membrii din toate armele si dint toate categoriile de cadre militare disponibilizate, in rezerva si in retragere ale MApN, MAI, SRI, SPP, STS, Penitenciare, Justitie, Jandarmerie, etc si cuprinde toata gama de militari: subofiteri, MM, ofiteri inferiori si superiori, generali ; o veste foarte buna pentru noi cei din sindicat este ca in ultimul timp s-au inscris si sotii sau copii care au pensie de urmas militare.
  – De cind infiintam si pina la 21.01.2011 filiala nostra a sustinut lunar adunari generale cu memebrii de sindicat in sali sau amfiteatre cu plata sau gratuit prin bunavointa celor care ne sustin si ne ajuta in demersul nostru si mai ales din mediul civil si universitar din oras si mai putin de militarii activi intrucit de anul trecut nu mai avem acces in Cercul Militar care este al lui OPREA si ai lui UNPR-isti care isi sustin acolo sedintele de partid gratuit desi nu au voie sa faca politica acolo: la aceste sedinte salile sunt arhipline ceea ce inseamna ca SCMD le sustine interesele si le acorda acestora o mare atentie si un mare sprijin.
  – filiala nostra a invitat permanent parlamentarii tuturor partidelor din Craiova sa participe la sedintele noastre pentru asi exprima punctul de vedere privind recalcularea pensiilor militare. singurii parlamentari care au dat curs permanent invitatiei noastre si care ne-au sprijinit in demersurile noastre au fost cei ai PSD si PNL. PDL-ul nu au venit niciodata si ne-am dus noi peste ei la sediul lor cu televiziunile dupa noi si ne-au mintit tot timpul iar acest copil nascut mort de UNPR nu au urmarit decit inregimenatrea nostra la ei prin promisiuni de marire a pensiilor, promisiuni de functii in consiliile locale si judetene si cite alte avantaje: noi am refuzat permanent aceste momeli si pomeni de doi lei fapt ce l-a determinat pe mai marele lor OPREA sa ne interzica accesul in Cercul Militar si atunci cind am dorit sa jucam sah, remi sau sa desfasuram alte activitati culturale.
  – dupa data de 03.01.2011 am fost prezent zilnic la sediul filialei si va pot spune ca sunt cozi de cadre militare pentru inscriere in sindicat si pentru a depune contestatii in vederea darii in judecata a celor care se fac vinovati de incalcarea drepturilor militarilor iar media este de circa 60-70 demilitari care vin in sindicat : asa ca portocalii de serviciu sau diversionistii inca platiti ai statului care posteaza pe aici sunt intr-o totala eroare, ori nu sunt bine pregatiti ori informatorii lor sunt foarte buni si ii mint.
  – cu filiala am desfasurat peste 30 de actiuni de protest , pichetari, mitinguri atit in Craiova cit si la Bucuresti
  – toti factorii de conducere ai filialei am participat permanent in emisiuni la televiziunile locale si nationale in care am sustinut argumentat si documentat respectarea de catre institutiile statului de drept(si nu al statului de tip portocaliu, egalitarist) a statutului cadrelor militare si a drepturilor ce se cuvin atit activilor cit si celor in rezerva, a onoarei si demnitatii acestora. cred ca nr de emisiuni se apropie de 50.
  -organizarea si functionarea filialei noastre este bazata pe regulile disciplinei militare, pe rapiditate in anuntare, pe atasament liber consimtit conform Legii 54 -legea sindicatelor in Romania, pe respect al membrilor sai, pe ajutorarea celor care la un moment dat au nevoie de sprijin si solidaritate ostaseasca, pe o atmosfera sanatoasa si civilizata ceea ce face sa fie foarte atractiva pentru militarii in rezerva.
  -totodata avem cadre specializate in asigurarea informativa si contrainformativa, cadre care stiu sa contracareze actiunile ostile si pe cei care lanseaza zvonuri si diferite diversiuni ori incearca sa vina in sindicat cu ginduri ascunse.
  DEVIZA NOASTRA ESTE UNIREA si UNITATEA si suntem dispusi sa luptam pina VOM FI RESPECTATI IN TARA NUMITA ROMANIA.
  -si ar fi multe de spus portocaliilor si detractorilor nostrii dar nu vreau sa nu amintesc si de activitatea ANCMRR -urilor si ami ales a celui din Craiova care ca activitate in folosul militarilor este zero.
  – mai nou am auzit ca chiar conducatorul lor ii indeamna sa se inscrie masiv in SCMD, si se pune intrebarea oare de ce ?
  -pai va pot spune ca eu sunt inscris si la ANCMRR Craiova de circa un an de zile si pina in acest moment in afara de comunicate si zmiorcareli nu au facut nici a zecea parte din ce a facut pina acum filiala Craiova a SCMD.
  -in afara de un CAR cu care mai atrag militari la sediul lor nu au absolut nici o activitate pentru sau in folosul militarilor si sunt curios cum o sa mearga acesta in continuare cind celor care au facut imprumuturi li s-au diminuat veniturile, cum or sa mai plateasca acestia ratele de restituire?
  – singurul lucru la aceasta asociatie care ii preocupa pe conducatorii lor este sa fie obedienti fata de mai marii zilei si sa obtina doar pentru ei avansari in grad ca de , au mari ambitii si orgolii. de restul ii doare in FUND.
  -intimplator sau nu am fost coleg de unitate cu fratele acestui general doctor Iliescu si va pot spune ca acesta era un pilot bun si un om de mare omenie si stiam de la el si de la altii ca acest general era un mare impostor si un militar fara pic de omenie, care isi urmarea doar interesele sale. nu vedeti ca nu face absolut nimic pentru cei din ANCMRR si este clar si fara echivoc in slujba portocaliilor. EL DEJA A CAPITULAT, daca nu cumva o fi PRIZONIER UNPR-ist.
  Asa ca dragi militari in acest moment aveti doar doua cai de ales : LA DREAPTA sau la STINGA! cea de mijloc NU EXISTA! Nu mai stati pe ginduri ori in expectativa veniti alaturi de noi si nu o sa regretati! Va atentionez ca daca vom pierde pe legea 119 vor urma si alte lovituri pentru noi ! Fiti vigilenti si nu va lasati amagiti de minciunile si promisiunile zilnice ale acestor comunisti portocalii ori tradatori uneperisti! Asa sa ne ajute DUmnezeu!

 19. CORSARUL TB says:

  IESITI PE 24 IANUARIE SI VA MANIFESTATI OPTIUNILE LA STINGA ORI LA DREAPTA!

 20. Gourkha says:

  @ DULAUL. Te salut si te inteleg! Avem ceva in comun, numai ca eu provin dintr-un oras mic. Asta nu inseamna ca luni – nu suntem alaturi de colegii nostri de la Piteşti! Surpriză!

 21. ANDERSON says:

  Stie cineva cum s-a finalizat procesul?
  …- ANCMRR a cerut anularea legii 119/2010 precum si a H.G.735/2010.
  – data judecarii de instanta de fond,respectiv Curtea de Apel Bucuresti = 21.01.2011.
  – Dosar nr.7273/2/2010.
  – probabil ca ulterior se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
  – asta este batalia finala.
  – anularea legii 119/2010.
  – consider ca si aici sindicatul ar trebuii sa se introduca ca parte.
  – nu cred ca cineva s-a adresat la CEDO, sau daca a facut-o este pierdere de timp.
  – CEDO nu-ti primeste plingerea daca nu ai trecut de fazele fond si recurs.
  – cautati pe net cu ce fel de cazuri se ocupa curtea
  * durata=cel putin 2 ani daca nu se cere judecarea in regim de urgenta avand drept motivatie supravietuirea.
  * avocatii stiu infinit mai bine …

 22. Gourkha says:

  @ Ca în târg. Să nu mai aburim cu procese. În 5 ani cu CEDO, crapă mai mult de jumătate dintre rezervişti. Normal că şi banii lor sunt buni pentru avocaţi.

 23. mari says:

  Sa ne aducem aminte de fabula “Cainele si catelul” a lui Alexandrescu si vom vedea ca suntem exact in situatia lui SAMURACHE bucuraos ca ar putea fi egal in drepturi cu dulaul SAMSON. Cand catelul a crezut in discursul lui SAMSON, acesta i-a raspuns:
  “….Lichea neruşinată, astfel să ne vorbeşti?”
  – “Dar ziceaţi…” – “Şi ce-ţi pasă? Te-ntreb eu ce ziceam?
  Adevărat vorbeam,
  Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei,
  Că voi egalitate, dar nu pentru căţei.”

  Oricum ATENTIE la ce spune dl Ciorbea cu privire la termenul de contestare in instanta a deciziei noi de pensie: 45 de zile de la aducerea la cunostinta !!!!!!!!!!!!

 24. ANDERSON says:

  Ciorbea = un excroc ca oricare alt avocat! Nu puneti botu!

 25. ivmaxtim says:

  ce vreau eu sa va scriu,dragii mei militari pensionari este ca noi am iubit patria si nu odata am dat semnatura prin care ne-am angajat sub lozinca(slogan”PATRIA O MOARTE” ca sa ajungem acum,sub conducerea refulatilor de natura batjocura si sfidare.Dar nu numai noi militarii pensionari suntem batjocoriti ci si Inalta Cyrte deCasatie si justitie care ne apara.Pai pana cand sa suportam acwsti batjocoritori,va chem la unire,sa strangem randurile caci in unire sta putere si sa nu permitem sa ne murdareasca Fala Patriei care am sfidat si moartea cateodat nelasand ca dusmanul sa-atinga scopul.Dar va intreb,ce fac acei care ne-mintit(nato si alte organizatii ca niste murdarii de pe jos din closet)care nu spun nici un cuvant in apararea nostr.Jos mafia lui Boc si Basescu,traiasca Patria si poporul nostru fara mafioti.Jos,jos,jos,jos

 26. disponibilizat says:

  Asta-i declaratie…in parcare la un mall….asta isi bate joc de popor ! cand zice basescu ceva, si daca e de bine, trebuie sa analizezi si sa cumpanesti daca nu e cumva vreo cioaca sau vreun joc perfid…eu n-am nici cea mai mica incredere in el !!!

 27. un fagarasan says:

  Militari ! Nu trebuie sa ne lasam calcati in orgoliu de niste haite de politicieni care au furat tara.Multumim celor care au luptat in procese cu guvernul BOC pentru noi.Vin cu propunerea sa nu mai fim condusi de fel de fel de incepatori adincind tara in datori.TREBUIE SA NA FACEM UN PARTID POLITIC.Militarii rusi,rezervisti au partid politic.

 28. mos teaca says:

  fagarasenee…….
  fa tu in comuna …fagaras partid politic!

 29. Gourkha says:

  @ un fagarasan. Nu – se duce spiritul SCMD cu aceasta idee. Noi suntem militari – ii folosim pe politici, nu ei pe noi.

 30. mos teaca says:

  gourkha, te rog defineste “spiritul SCMD “!

 31. Gourkha says:

  @ un fagarasan. Sper ca ai inteles corect. Ca partid, oricare ai fi – esti nevoit sa tii cont de militari. Daca ne transformam in partid – devine ceva derizoriu, ca si cum PNG ar tine cont de PRM. Nu – noi, ramanem militari si ii tinem pe toti in sah. Acesta este spiritul SCMD.

 32. Gourkha says:

  @ mos teaca. Ai vorbit personal cu dl. Dogaru vreodata? Eu – da. In SCMD sunt si membri din toate partidele, insa majoritatea membrilor SCMD nu face parte din niciun partid. Acesta este paradoxul. Mai mult eu nu am ce sa explic.

 33. Eugen C. says:

  Dl.profesor Emil Boc este RUSINEA STIINTELOR JURIDICE din Romania si din UNIUNEA EUROPEANA. Dreptul comunitar SE APLICA SI IN ROMANIA.
  Cu Administratia Basescu Boc nu suntem bine vazuti in Uniunea Europeana.
  Cum sa fim primiti in spatiul Schengen?

 34. Eugen C. says:

  Rog pe cei care pot sa publice argumentele Tribunalului si ale Curtii de Apel Cluj
  in dosarul recalcularii pensiilor. Aceste argumente trebuie folosite la redactarea contestatiilor impotriva deciziilor de pensie trimise din oficiu de Casele de pensii.
  Va multumesc si va doresc succes si sanatate!

 35. myky says:

  Bravo DULAULE

 36. myky says:

  1.Atit comandorul Fratila, cit si d-na general Lupu (nume predestinat) sint niste roboti care repeta ceea ce le comanda cei de sus, fara onoare,demnitate si verticalitate militara.Ati auzit-o pe d-na general cum pronunta cuvintele pe silabe cu multe rrr-uri / ”rrrre-cal-cu-la-rrrrea pen-sii-lorrrrrr mi-li-te-rrrrrrrrrrrre ….””
  2.As dori sa-i combat pe cei care-l blameaza pe presedintele Basescu despre faptul ca nu si-a respectat promisiunile din campania elecorala..DOMNILOR si le-a RESPECTAT ..care a fost deviza lui, pe toate afisele de campanie ?”DE CE VA E FRICA, NU SCAPATI”.. ..si romanului de ce ii este frica? de SARACIE, DE BOLI, DE SCADEREA PENSIILOR SI SALARIIOR, DE CRESTEREA PRETURILOR”… si d-l Presedinte toate acestea ni le-a adus.DECI S-A TINUT DE PROMISIUNE…
  3.Care au fost primele cuvinte ale Presedintelui, a doua zi DUPA TURUL 2? ”UN FLEAC, I-AM CIURUIT” … si intr-adevar ne-a CIURUIT pe toti militarii, bugetarii si pensionarii..Spuneam , A DOUA ZI , dupa TURUL 2, ca seara nu era Presedinte.. era altcineva…Dar pe timpul noptii d-l Baconski i-a trimis voturile imaginare din strainatate (atunci Baconsski , nici el nu era ministru , acum e… )si a cistigat alegerile. DAAA… am auzit ca au votat SI marinarii OSTATICI LA PIRATII DIN SOMALIA…CA AU ZIS aia, PIRATII , CA DACA NU VOTEAZA II IMPUSCA… si au votat saracii, cu un MARINAR de-al lor, ca LUPU-si schimba parul, dar naravu’ ba (fara referire la d.na general ….)

 37. asistatul says:

  Si totusi recalculare continua. Azi am primit decizia pe paza salariului mediu. Expediata pe 24.01.2011, primita azi pe 25.01.2011. Astia nu sunt sanatosi. Probabil vor sa le expedieze pe toate cele emise in decembrie. Dictachioru a spus ca deciziile deja emise raman valabile.